s dozom nostalgije

Biste li ih nosili? Modna prognoza kaže da će ove cipele biti veliki hit proljeća 2021.

U stranim online dućanima možete ih potražiti pod azivom ‘loafers‘, a u našima pod mokasinke ili koledžice (premda ta dva modela nisu ista). Kako god bilo, udobne, muškobanjaste cipele, pogotovo u lakiranoj varijanti, stižu kao vrući trend nadolazećeg proljeća.

Tko bi rekao da će uz nježne pastele, koje su veliki hit nadolazeće sezone, svijet cipela preuzeti pomalo robusni modeli, s retro prizvukom?

Ako je vjerovati modnim znalcima, štikle će, zbog pandemije, još uvijek čekati u zaboravu dok će tenisice koje su u street style modi vladale godinama na ljestvicama popularnosti preduhitriti puno ozbiljnije, "školske" cipele, odnosno koledžice.

Ovaj trend su pokrenule modne kuće Prada i Chanel, koje su izbacila dva najtraženija modela, u lakiranoj i mat izvedbi s njihovim logićima na jeziku, a ubrzo su se pojavile i razne slične varijante proizvođača high street mode.

Udobne i praktične za obuvanje, nove hit cipele nose se uz ženstvene komade koji prevladavaju u proljetnim kolekcijama brojnih brendova, poput hlača cigaret kroja, traperica visokog struka, ženstvenih, cvjetnih haljina ili "gradskih bermuda".

U najzanimljivijoj varijanti, ovaj modni hit sa sobom povlači još jedan trend koji neodoljivo podsjeća na osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća, a to je nošenje koledžica uz sokne.

Izuzetno je popularan izbor bijelih sokni, dok su na cijeni i kombinacije s čipkastim ili prozirnim soknama od tanjih materijala.

Da bijele sokne u kombinaciji s koledžicama ne moraju davati izgled školarke, odlično je prikazala Elsa Hosk.

Linker
19. travanj 2024 05:03