Doza inspiracije

Bijelo odijelo kao simbol snage i nježnosti: Obožavaju ga i slavne dame, a nose ga čak i na tenisice

Želite li u svakoj prilici izgledati elegantno, a djelovati moćno, najbolji izbor je ultimativni statatement komad koji ne prolazi nezapaženo.

Odijelo se u posljednje vrijeme nametnulo kao odličan statement komad koji volimo vidjeti u svakoj prilici - bilo poslovnoj, svečanoj ili privatnoj. Žena u ovom komadu izgleda posebno moćno, a poruka koju prenosi jest da je snažna, samopouzdana, ali i dalje ženstvena i nježna.

image
Ermanno Scervino jesen/zima 2020.
AVALON.RED/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

Odjevna kombinacija koju je Kamala Harris, prva žena u povijesti na mjestu potpredsjednika SAD-a, odabrala za svoj pobjednički govor, simbolična je na više razina. Bijela je boja bila simbol sufražetkinja, borkinja za ženska prava koncem 19. stoljeća, dok je odijelo simbol ravnopravnosti spolova.

image
Kamala Harris.
ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA

Bijelo odijelo također predstavlja kombinaciju moći i milosrđa, profinjenosti i odlučnosti, odlika koje želimo vidjeti kod osoba na upravljačkim pozicijama, bez obzira na to je li riječ o vođi svjetske sile ili lokalnog supermarketa.

Bijelo odijelo ujedno je radno i svečano, što ženama olakšava svakodnevicu: u njemu mogu na posao, službeni domjenak i gala večeru, a može se kombinirati s elegantnim, sportskim i otkačenim detaljima.

Poznati kao inspiracija

Slavne dame poput Victorije Beckham, Kim Basinger, Gigi Hadid i Priyanke Chopre obožavaju bijela odijela, a svaka ih nosi na svoj način.

image
Victoria Beckham.
SCOTT GARFITT/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Uvijek jednostavna, ali elegantna dizajnerica Vicky najviše voli kombinirati bijela odijela s crnim detaljima - gumbi, torbica i cipele rade odličan kontrast bjelini.

image
Kim Basinger
BILLY BENNIGHT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
image
Gigi Hadid.
SKYLER2018/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Glumica Kim Basinger spojila je čisto bijelu majicu s prljavo bijelim odijelom i - tenisicama, dok je Gigi Hadid bjelinu istaknula salonkama u brončanoj boji i zanimljivom torbicom u obliku medvjeda.

image
Priyanka Chopra.
XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Glumica Priyanka Chopra pak igrala je na zavodničku kartu pa je bijelo odijelo sparila s crnom prozirnom bluzom ispod koje su joj se nazirale grudi. Prozirne cipele i crne mašne oko nogavica davale su cijeloj kombinaciji razigrani štih.

Linker
12. travanj 2024 00:56