Judita Franković

 MARIJANA MARINOVIć
Modna inspiracija

Moja njujorška avantura: Pogledajte kako se Judita Franković Brdar provela u "gradu koji nikada ne spava"

Zagrebačka glumica u Americi je promovirala film "Obiteljska terapija", a na ulicama Manhattana su je svako malo zaustavljali i hvalili modni stil. Naime, u SAD je otišla s koferom punim kreacija naših dizajnera.

Zagrebačka glumica u Americi je promovirala film "Obiteljska terapija", a na ulicama Manhattana su je svako malo zaustavljali i hvalili modni stil. Naime, u SAD je otišla s koferom punim kreacija naših dizajnera.

"Kad stupite nogom na Manhattan, pogledate prema gore i vidite te ogromne nebodere i plavo nebo koje ih obavija zaista imate osjećaj da je sve moguće. Onda provedete neko vrijeme tamo i shvatite da je svatko došao po komadić uspjeha, da je to grad koji nikada ne spava i da će vas progutati u sekundi ako niste spremni na njegove uvjete. On je i prekrasan i okrutan u isto vrijeme i upravo to je njegova čar i magija koja te zavede", kaže Judita Franković Brdar, koja je početkom lipnja provela nezaboravnih tjedan dana u New Yorku. Razlog dolaska bila je promocija filma "Obiteljska terapija" (Iskupljenje za početnike) redateljice Sonje Prosenc na Tribeca Film Festivalu, koji je uvršten među deset naslova u glavnom međunarodnom natjecateljskom programu (na koji godišnje pristiže više od deset tisuća prijava iz cijelog svijeta).

image

Ekipa filma "Obiteljska terapija" na premijeri

Dino Kužnik
image

Judita u odijelu brenda Envy Room

Dino Kužnik

"Radi se o svojevrsnoj crnoj komediji u kojoj pratimo imućnu obitelj i njihov odnos prema ljudima i svijetu koji nije na njihovom nivou. Moja uloga u filmu je mala i u svojstvu je glavne radnje filma. Jure Heningman, Borja Repe Novak i ja glumimo obitelj koja je u opreci s glavnom obitelji filma i s kojima film započinje. Dalje neću spojlati, pogledajte film, sigurna sam da ćete uživati", otkrila nam je Judita, koja je u SAD stigla s koferima punim kreacija domaćih dizajnera.

Za premijeru filma (održanom u kinu Village East by Angelika u East Villageu izgrađenom 1925.) odjenula je atraktivno odijelo iz nove slavljeničke kolekcije Envy Rooma, a tijekom tjedan dana boravka za sve ostale prigode zablistala je u kreacijama Klisaba, Marije Kulušić i brenda Svoya.

image

Judita u Klisabovom baloneru

Marijana Marinović

"S obzirom na to da je Tribeca poznata kao malo ležerniji festival nisam išla na glamur već više na šik varijante. Stvarno sam uživala nositi i pokazivati kreacije naših dizajnera, za koje sam dobila brojne pohvale. Naime, Amerikanci vas bez problema zaustave i komplementiraju na stilu, što je baš tipično za New York. To me iznenadilo kad sam ga prvi put posjetila, a kako mi je ovo bio treći, postalo mi je normalno", kaže Judita dodajući kako je i njoj bio užitak promatrati sjajno odjevene ljude na ulici jer je "New York kao jedna velika modna pista".

image

U podzemnoj željeznici

Marijana Marinović
image

Judita u kreaciji Marije Kulušić

Marijana Marinović

A što je njezin dojam, kako se odijevaju Njujorčanke? "Rekla bih da im je stil prilično eklektičan, na ulicama možete vidjeti apsolutno sve od poslovne elegancije do pidžame", konstatira uz smijeh. Nakon što je odradila obaveze oko promocije filma, Judita se prepustila uživanju u svemu što velegrad nudi: pogledala je predstave Moulin Rouge i The Great Gatsby na Broadwayu, šetala Central Parkom i kako kaže "opušteno tumarala gradom", dok je shopping ovaj put preskočila. No zato je uživala u listanju knjiga u knjižari Dama Book Shop. "Otvorena je 1923. i od tada se smatra kulturnom institucijom New Yorka. Najbolji je izvor kazališnih djela, s više od 8000 ukoričenih drama u ponudi i sjajno mjesto za naći neke nove i stare tekstove", otkriva Judita koja ipak nije odoljela da se u knjižari nečim počasti.

image

Na ulicama New Yorka u bluzi brenda Svoya, a hlače su dio vintage YSL odijela

Mitja Ličen
image

Judita u košulji brenda Klisab

Mitja Ličen
image

Judita je u New Yorku provela tjedan dana

MARIJANA MARINOVIć
image

Pogled s dokova

MARIJANA MARINOVIć
image

New York je savršena kulisa za modno snimanje

MARIJANA MARINOVIć

"Malo sam ulazila u dućane, a puno više šetala ulicama i vozila se podzemnom željeznicom jer je to odličan način da osjetite srce tog ogromnog grada", dodaje glumica, koja je tijekom boravka u Americi odsjela kod prijateljice u kvartu Astoria, u kojem živi puno Hrvata, pa je u lokalnoj trgovini moguće kupiti i hrvatske proizvode.

image

Judita u haljini Marije Kulušić

Privatni album

U New Yorku se ovih dana snimaju novi nastavci serije "I tek tako" pa nas je zanimalo je li, šetajući, možda naletjela na Carrie ili Mirandu. "Nažalost, nisam znala da se to trenutno tamo snima, ali sam na putu do jednog sastanka nabasala na jednu od kultnih lokacija iz serije "Seks i grad"- zgradu u kojoj se nalazi stan koji je "glumio" dom Carrie Bradshaw u ulici Perry. To su čari ovog grada, nikada ne znate na što ili koga ćete naići", konstatira Judita.

Linker
14. lipanj 2024 22:10