OZBILJNOST I OPTIMIZAM

Ultimative Gray i Illuminating: Ovo su dvije hit boje koje će vladati 2021. godinom

U aktualnim zbivanjima potrebna je ozbiljnost, ali i optimizam - što simbolizira ravnotežu dviju hit boja ove godine prema izboru Instituta Pantone.

U aktualnim zbivanjima potrebna je ozbiljnost, ali i optimizam - što simbolizira ravnoteža dviju hit boja 2021.prema izboru instituta Pantone.

Teško je u malo riječi opisati aktualnu situaciju s pandemijom koronavirusa i ekonomskom krizom, pa je i Institut za boje tvrtke Pantone, umjesto jedne, odredio dvije boje koje simboliziraju 2021.: svijetložutu i svijetlosivu (službeno, Illuminating i Ultimate Gray).

image
BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABA /PROFIMEDIA

- Odabir dviju zasebnih boja naglašava kako se različiti elementi mogu udružiti u zajedničkoj poruci o snazi i optimizmu potrebnoj ljudima tijekom i nakon pandemije covida-19 - pomalo je pjesnički u popratnom priopćenju objasnila Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Instituta Pantone.

Ovo je tek drugi put u dva desetljeća (2016. su odabrane ružičasta i plava), koliko se vodi koloristički izbor godine, da su kao hit nijanse odabrane dvije boje.

Siva u ovom spoju simbolizira ozbiljnost i promišljenost, a žuta optimizam i vedrinu, pa su takve i sivo-žute odjevne kombinacije. Do sada i nisu bile baš osobito popularne, no već i aktualne kolekcije pokazuju da mogu biti vrlo elegantne i ženstvene.

image
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Japanskom dizajneru Isseyu Miyakeu ovaj je spoj toliko drag da je na modnu pistu poslao parove manekenki koje su se, držeći se za ruke, prošetale pred oduševljenom publikom jedna u žutoj, druga u sivoj pletenoj haljini.

Izbor najboljih komada u odabranim bojama, već dostupnih u našim trgovinama, pronađite u novom broju Gloria IN magazina.

image
GLORIA PRODUKCIJA


Čitajte i:

Počela je sezona sniženja: Izdvajamo 20 prilika za shopping koje ne želite propustiti

Oda prirodi kroz ekološki osviješten pristup: Bezvremenski komadi švedskog brenda idealni su za boravak vani

Brend ten:ten donosi neodoljive zimske komade: Dizajnerica nam je otkrila sve o počecima i novoj kolekciji

Linker
15. travanj 2024 23:34