Stilski sud

Stil Lady Gage pod povećalom domaćih modnih znalaca: Opet je uspjela u eklektičkom srazu s elementima trasha

Kreacije u kojima se američka pjevačica i glumica Lady Gaga (35) pojavila na premijerama filma ‘Dinastija Gucci’ neke su oduševile, druge zgrozile. Evo što misle hrvatski dizajneri.

Ovoga tjedna pjevačici i glumici sude...

DIANA VILJEVAC

Lady Gagu je proslavio ekscentričan modni izričaj, koji je na neko vrijeme ostavila iza sebe. No koliko vidim, opet je u ‘elementu’ i time je, po meni, napravila korak unatrag - predivnu ljubičastu Gucci svilenu haljinu, nažalost, uništila je mrežastim čarapama i neprivlačnim čizmama. Iskupila se, doduše, crnom Armanijevom haljinom koja joj stoji savršeno pa je stilski uspjela u naumu da bude prava diva kao što priliči jednoj premijeri filma.

image

Lady Gaga na britanskoj premijeri.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA


MARKO ŠABARIĆ I TOMISLAV KLIŠKINIĆ (Klisab)

Stajlinzi Lady Gage na premijerama filma ‘Dinastija Gucci’ iščekuju se gotovo jednako nestrpljivo kao i sam film. Pop-zvijezda svojim modnim odabirima privlači pozornost na sebe i na projekte koje promovira, ali i potiče razgovor o stilu uopće. Bez obzira sviđa li nam se njena odjeća ili ne, neosporno je da je Gaga zanimljiva.

image

lady Gaga na američkoj premijeri.

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA


NATAŠA MIHALJČIŠIN

Lady Gagu zasigurno ne možemo staviti u bilo kakav uobičajeno prigodni kontekst odijevanja jer je njen izgled - njen projekt. U tom bi smislu trebalo promatrati i percipirati svaki njen javni nastup. U ova dva slučaja je koncept, vjerojatno, bio utemeljen na interpretaciji klasično glamuroznih izdanja holivudskih diva, u eklektičkom srazu s elementima trash i pop-kulture. Nije riječ o lijepom kao takvom, nego o dijalogu s njegovim stereotipima. U ljubičastom izdanju taj je dijalog najkreativniji.


Kako su domaći modni eksperti ocijenili stajlinge drugih zvijezda pogledajte na linkovima u nastavku:

Miley Cyrus pod povećalom: Ekstravagantno ili ipak u njenom stilu?

Anya Taylor-Joy u duhu retro glamura - je li dovoljno dobro?

Britanski glumac Daniel Craig nije se proslavio

Mala zamjerka za odabir američke glumice i pjevačice Vanesse Hudgens

Rihanni uvijek uspjeva spojiti nespojivo

Linker
16. travanj 2024 10:01