mama zna najbolje

Po mjeri živahne djece! Dizajnerica Jasmina stvara dječju modu retro štiha i pastelnih boja

Nakon dvanaest godina u svijetu dizajna za odrasle, Jasmina Nevžala pokrenula je brend odjeće za klince, a najžešća kritičarka joj je kći Erin. Svoju priču ispričala je za Gloria IN magazin.

Nakon što je rodila djevojčicu Erin, dizajnerica Jasmina Nevžala (32) posvetila se ostvarenju dugogodišnjeg sna - kreiranju dječje odjeće. A rezultat je brend Koo-Koo i nedavno dovršena prva kolekcija čije su obilježje pastelne nijanse i retro štih. To je odjeća koja klince ne sputava u jurcanju, a oplemenjena je zanimljivim detaljima, kao što su drveni gumbići.

image
Majčinstvo je motiviralo Jasminu na pokretanje vlastitog posla.
Iva Juroš Carruthers

Jasminina stroga kritičarka je njezina dvogodišnja kćerkica koja joj odmah daje do znanja kad neka mašnica, vezica ili perlica nije na "pravom" mjestu, kad je ometa u igri. I nije ona jedina uključena u obiteljski posao: Jasminina majka Ivanka majstorica je krojačkog zanata te u svojoj radionici u Varaždinu izrađuje odjeću prema dizajnu i kroju svoje kćeri.

image
Koo-Koo kolekcija izrađena je od kvalitetnih prirodnih i certificiranih organskih materijala.
Iva Juroš Carruthers

Mama je završila krojačku školu, a radila je u velikim tekstilnim pogonima, poput Varteksa i Visa.

- Cijelo djetinjstvo provela sam šivajući odjeću za lutke, a poslije i za sebe u njezinoj radionici - govori Jasmina u čijem je kreativnom razvoju važnu mentorsku ulogu imao i dizajner Boris Pavlin, s kojim je surađivala 12 godina, još od studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Od njega je, kaže, naučila sve o odabiru materijala i konstrukciji krojeva U procesu izrade odjeće važno je, kaže Jasmina, voditi računa o očuvanju prirode i stoga je njezina kolekcija izrađena od visokokvalitetnih prirodnih ili certificiranih organskih materijala.

image
Odjeću šije po narudžbi jer ne želi stvarati zalihe za skladište, već raditi svevremenski dizajn.
Iva Juroš Carruthers

Radim isključivo po narudžbi jer sam svjesna da je tekstilna industrija jedan od najvećih zagađivača na svijetu.

- Pobornica sam takozvane spore mode, kao i bezvremenske, koja traje generacijama, i uz to ne želim stvarati zalihe za skladište - govori Jasmina koja u siječnju iduće godine pokreće i webshop te otvara showroom u Varaždinu, a do tada se Koo-Koo kreacije mogu naručiti preko Facebooka i Instagrama.

Linker
16. travanj 2024 02:15