koja ga najbolje nosi?

Modna inspiracija za povratak na posao: Naše političarke najviše vole ovaj komad, idealan za jesenske poslovne prilike

Htjeli mi to ili ne, ljeto dolazi svom kraju, ali se zato možemo ponovno veseliti slojevitom odijevanju, udobnim kardiganima, hlačama i sakoima. Dame u politici za poslovne prilike obično biraju komad koji nikada ne izlazi iz mode, a svaka ga prilagođava svom stilskom izričaju.

Približava se kraj kolovoza te iako nam kalendarski predstoji još gotovo mjesec dana ljeta, svi znamo da početak rujna simbolično predstavlja početak jeseni. Drugim riječima, godišnji odmori polako dolaze svom kraju te počinje nova radna sezona, kako za nas, tako i za političare i političarke.

Jedan od poslovnih klasika koji odgovara svakoj takvoj prilici, a mnoge žene ga nose i u izlaske, jest odijelo. Dok neke više vole klasične, tamne modele, druge pak biraju one u pastelnim nijansama ili miješaju gornji i donji dio.

image
Marija Vučković
MARKO TODOROV/CROPIX

Četiri dame u politici na sjednicu Vlade došle su upravo u elegantnim odijelima, a svaka od njih dala im je neki zanimljivi vlastiti pečat. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izabrala je tamnoplavo odijelo klasičnog kroja sa standardnim sakoom i hlačama na crtu. Kako bi malo razbila cijeli look i 'omekanila' ga, odjenula je bijelu majicu s printom i bež salonke.

Čitajte i: Modni stil Sanje Musić Milanović: Obožava nositi komade domaćih dizajnera, a haljine za posebne prigode dizajnira sama

image
Nikolina Brnjac
MARKO TODOROV/CROPIX

U potpuno suprotnom koloritu bila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Njezino puder ružičasto odijelo s nešto širim nogavicama na hlačama bilo je pravo stilsko osvježenje. Ispod sakoa Nikolina je odjenula bluzu u nježnoj nijansi plave boje te prljavo-bijele klasične salonke.

image
Nina Obuljen Koržinek
MARKO TODOROV/CROPIX

Malo vedrog duha u Vladu unijela je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek s narančastim sakoom koji se izvrsno uklopio u monokromatsku kombinaciju. Crne kožnate balerinke i kožnata torba u istoj 'ne-boji' uvijek su dobar izbor za ovakve prilike.

image
Nataša Tramišak
MARKO TODOROV/CROPIX

I na kraju, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak ponovo je izabrala bijeli sako za povratak na posao. Natašu smo često mogli vidjeti u ovom komadu jer joj je očito omiljen pa ga nosi i na hlače i na suknje. Ovoga puta je ostatak outfita bio crn, osim sakoa i salonki u neutralnoj boji sa suptilnim uzorkom.

Linker
19. travanj 2024 19:32