Modno nepogrešiva

Lidija Lešić o svome stilskom sazrijevanju: ‘Nekad sam kupovala na muškom odjelu‘

Prije nego što je počela nositi revije na važnim europskim pistama, trenirala je košarku i odijevala se androgino, a otkrila nam je kakve komade sada najčešće kupuje i u čemu se osjeća dobro.

Lidija Lešić je manekenka, influencerica, pravnica i dizajnerica, a po mišljenju mnogih i 8jedna od najbolje odjevenih Hrvatica. Iako smo je nekada imali prilike viđati u glamuroznim izdanjima i visokim potpeticama u kojima je koračala po europskim metropolama, otkrila nam je kakav stil najradije njeguje danas, dok vrijeme provodi na otoku Visu.

Naime, Lidiju je već neko vrijeme teško uloviti u Zagrebu, s obzirom na to da većinu vremena provodi na viškoj adresi, a priznala nam je kako je za razvoj njezina stila najvažniji bio period života koji je provela u Milanu. Prije nego što se počela baviti manekenstvom, Lidija je trenirala košarku pa je najviše vremena provodila u širokoj odjeći, često s muškog odjela, a sada se polako počela vraćati svome starom stilu.

image

Lidija Lešić je po mišljenju mnogih najbolje odjevena Hrvatica.

PRIVATNI ALBUM

"U posljednje vrijeme doista biram što kupujem, a posebno se trudim kupovati održivo, pazim na materijale i nastojim se opskrbiti klasičnim komadima koje mogu nositi baš svaki dan. Svoje modno sazrijevanje primjećujem i tako što sve češće preskačem trendove, primjerice, popularne cipele s ogromnom petom kakve je izbacio Valentino više mi ne bi palo na pamet nositi, osim za fotkanje. Zapravo, nabadanje u neudobnim štiklama općenito izbjegavam", priznaje Lidija.

Otkrila nam je i kako joj je s godinama udobnost postaje sve važnija, a to možemo vidjeti i na njezinom Instagram profilu, gdje svakodnevno objavljuje svoje kombinacije koje su često casual, a trenirke i tenisice su joj postale neizostavni komadi za svakodnevni stajlng.

Ipak, jedan od omiljenih trendova koji će se zadržati u njezinom ormaru su oversized sakoi, a ove klasične komade najradije kombinira s modnim dodacima u boji među kojima su joj omiljeni oni za glavu: šeširi, kape i rajfovi. Stilska jednostavnost i udobnost obilježava njezin stil otkako se odmaknula od života u metropoli, a upitali smo je nedostaju li joj zagrebačka špica i povodi za glamurozne outfite.

image

Trenirke i tenisice su joj postale neizostavni komadi za svakodnevni stajlng.

PRIVATNI ALBUM

"I mi na Visu imamo svoju špicu, ali naravno daleko je jednostavnija nego u Zagrebu. Ako se mene pita, žena je sređena već kada joj je kosa čista, a nokti uredni, ali istina je da mi malo nedostaje odjenuti nešto ekstravagantnije nego ovo što nosim na Visu. Ipak, ne mogu reći da mi nedostaje zagrebačka špica, nekako mi je s godinama postalo neugodno kada me fotkaju tako javno. Ima toliko mladih cura koje se ciljano srede za špicu i to mi je jako šarmantno, neka fotkaju njih", iskreno će Lidija koja je prije nešto više od godinu dana pokrenula brend My choice kojim ističe svoje slavonske korijene.

"Svi proizvodi moga brenda proizvedeni su u Slavoniji, a u kreacijama me najviše inspiriraju slavonske nošnje. Nekako nastojim uključiti samo one stvari koje bih i sama nosila, a znalo se dogoditi i da predvidim trendove", kao što je to bio slučaj s kragnama koje su, brzo nakon što ih je Lidija lansirala, postale sezonski znak mnogih svjetskih brendova.

image

Omiljeni modni dodaci su joj oni koje može staviti na glavu

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Za njom se svi okreću: Jedna od najbolje odjevenih arhitektica otkriva nam tajne svog stila

No, kao što je to slučaj kada kupuje, Lidija se i kod svojih proizvoda drži načela održivosti: koristi isključivo prirodne materijale, a kreira modne dodatke za koje vjeruje da će ih žene moći nositi godinama. Upravo to je i njezin recept za dobar stil: održivo, klasično i udobno s pokojim statement modnim dodatkom.

Linker
09. travanj 2024 08:26