Sjajno joj stoji

Dama u ekstravagantnim kombinacijama sve je iznenadila u jednom sasvim običnom komadu

Njezin osebujan stil uvijek je izazivao golemu pozornost, a tako je i danas jer Josipa ne pravi kompromise oko ičega - ni svog glazbenog, a ni modnog izričaja. Posljednjom kombinacijom pokazala je da majice s natpisima nisu rezervirane samo za mlade, ako ste to mislili...

Josipu Lisac mnogi nazivaju prvom damom hrvatske glazbene scene i to s pravom. Osim osebujnog glazbenog izričaja, Josipa je oduvijek furala svoj stil kojim je bila ispred vremena i nije ju bilo briga što netko misli o njezinim krpicama ili boji kose. Malo tko osim Josipe može tako snažno nositi neobične šešire, pokrivala za glavu i kostime te je zbog toga ova glazbenica uvijek originalna i posebna.

Iako je u svojim zlatnim godinama većinom u crnoj odjeći koju nadopunjuje nekim crvenim detaljima, rijetko je vidimo u bijelom, osim možda ljeti. Zato nas je njezin posljednji stajling, kojim se pohvalila na svom Instagramu profilu naprosto oduševio.

Josipa je za modno snimanje zablistala u zaista posebnoj kombinaciji - bijelim uskim hlačama kakve na njoj nemamo baš prilike vidjeti, crnom majicom s natpisom "Pljeskat ću kad sam impresionirana" i crnim šeširom s brošem u obliku kukca. Njezin ekstravagantan stil koji zalazi i u avangardu oduvijek je izazivao komentare i poglede, no Josipa je do danas ostala svoja.

Sretna je kad vidi djevojke s 'ludim' bojama kose

Kako je ovog ljeta rekla u intervjuu za magazin Gloria, nema osjećaj da je stara. "Svaki dan u životu je i izazov i rizik. Treba ga tako prihvatiti i naći svoj mir", poručila je, ali i objasnila svoju snažnu umjetničku individualnost.

"Pozornica je za mene svečanost i zato mi je vizualni izričaj bitan. Nikada mi nije bilo važno što će drugi misliti o mom izgledu, nego kako se ja osjećam. Niti me je bilo strah eksperimentirati s bojama kose: imala sam zelenu, plavu, ružičastu... Prije tridesetak godina izazivala sam sveopće čuđenje pa sam danas sretna kad vidim mladu djevojku s prekrasnom ružičastom kosom jer me veseli da je to u međuvremenu postalo - normalno", rekla je glazbenica koja je, između ostalog, otkrila kako izgleda jedan običan dan u njezinom životu.

"Ustajem malo kasnije, sat mi zvoni oko 10.30. Čim ustanem, popijem dvije do tri čaše vode s aloe verom. Nakon toga slijedi ritual ispijanja crnog čaja s bademovim mlijekom i medom, pa doručak koji se sastoji od svježeg sezonskog voća i finog miksa žitarica i orašastih plodova. Nikada se nikamo ne žurim. Mrzim žurbu i požurivanje, jer imam svoj ritam. Nakon doručka slušam jazz i filmsku glazbu te istražujem nove stvari na YouTubeu.

Ništa ne planiram, ništa nije čvrsto zadano - sve mi ovisi o raspoloženju. Jedine fiksne stvari u mojem danu mogu biti poslovni dogovori, snimanja i koncerti. Ako taj dan imam koncert, neću previše jesti jer mi odgovara da pjevam gladna; to je dobro i za glas i za moje opće stanje. Ako nemam koncert, popodne si skuham večeru - najčešće rižoto s povrćem, kvinoju, ribu...", kaže Josipa te priznaje da zbog zdrave prehrane u karanteni nije dobila ni kilogram viška.

Linker
20. travanj 2024 03:46