Komentar iz lože!

Ana Gruica Uglešić zablistala u odijelu high street brenda i otkrila zašto je pustila suzu

U HNK Split prošlu je subotu premijerno izveden naslov autorice Ivane Vuković koji se bavi životom mnogočlanih obitelji u nevelikom stanu. Podršku kolegama dala je glumica Gradskog kazališta mladih Ana Gruica Uglešić, koja je predstavu ocijenila čistom peticom. Isto se može reći i za njezinu modnu kombinaciju.

Novi splitski komad slikovitog naziva "55 kvadrata" nastao je prema tekstu koji je prije tri godine dobio vrijedno kazališno priznanje Marin Držić te stoga ne čudi da je tamošnji teatar ovog vikenda bio dupkom ispunjen. Predstavu je režirao redatelj Ivan Plazibat, a prve dojmove za naš portal podijelila je Ana Gruica Uglešić koja ju je odgledala u društvu supruga Borana Uglešića. Atraktivna Splićanka ponovno je modno dominirala i to u odijelu upadljivog uzorka.

"Riječ je o kreaciji poznatog high street brenda koji je dostupan svima. Volim spoj ulične i visoke mode", otkrila nam je Ana, koja je odijelo s crno bijelim uzorkom iskombinirala sa skupocjenom dizajnerskom torbicom, a znalački je sparila i sandale i nakit.

Dugogodišnja članica GKM, koja ne propušta nijednu premijeru njezinih kolega iz nacionalne kazališne kuće, rekla nam je i da ju je predstava zbog tematike jako dirnula.

Čitajte i: Pokazala adute iz ormara: Ana Gruica Uglešić otvorila proljetnu sezonu trendi cipelama

"Svatko tko je živio s mnogobrojnom obitelji u 55 kvadrata, a to je velika većina ljudi, lako se može poistovjetiti s cijelom temom predstave. Čovjek lako može zaplakati na stvari koje se čine trivijalne poput jutarnjeg reda za WC, ili svakim propalim pokušajem za ostvarivanje neke intime. Uglavnom, za svaku pohvalu je što se na scenu postavljaju 'mladi', moderni hrvatski autori. To se zove promišljanje repertoara kako bi bio prihvatljiv širem spektru ljudi”, prokomentirala nam je Ana Gruica novi splitski komad koji ima i obilježja filma.

Naime, za predstavu čija se tema vrti oko suživota mladog bračnog para i jednog od njihovih roditelja, na pozornici je izgrađen realistični stan, a ukućane prati kamera te se svaka gesta snima i projicira.

Osnovni problem likova u djelu je nedostatak privatnosti i intimnog prostora i premda nema dramatičnih lomova, tenzije zbog skučenosti pomalo rastu i inače skladna familija počinje pucati po šavovima.

Redatelj Plazibat inače je odabrao i glazbu, scenografkinja je Tea Truta, Petra Pavičić potpisuje kostime, skladatelj Damir Šimunović glazbu, a scenski pokret osmislio je Damir Klemenić. Operater video kamere je Andrija Jurčević, dok glumački ansambl čine Goran Marković, Arijana Čulina, Ana Marija Veselčić, Roko Sikavica, Snježana Sinovčić Šiškov i Nikola Ivošević.

Linker
19. travanj 2024 03:54