Dom i srce puno ljubavi

Prvi Uskrs s prinovom! Marija Husar Rimac ekskluzivno otvorila vrata svog doma i predstavila sina Niku

Pjevačica Marija Husar Rimac ne zna što bi više mogla poželjeti - nakon što je u 46. godini prirodno zanijela i rodila - osim da za blagdane bude lijepo vrijeme i povoljna epidemiološka situacija za slavlje sa suprugom Vjekoslavom te sinovima Ivanom i Nikom.

Zagrebačka pjevačica i njezin suprug Vjekoslav slave prve blagdane učetvero! Obitelj Rimac predstavila je ekskluzivno za Gloriju sinove Ivana i dvomjesečnog Niku. Našim čitateljima tako su dali uvid u svoju bajkovitu obiteljsku priču.

"Iako se epidemiološka situacija sve više komplicira, pa nam eto stiže već i drugi Uskrs pod maskama, odlučili smo vas ovih blagdana naoružati optimizmom i dobrom energijom. Zato ovaj broj pršti pozitivnim obiteljskim pričama i korisnim životnim savjetima.Još negdje lani u listopadu, kada smo ekskluzivno objavili da pjevačica Marija Husar Rimac očekuje rođenje sina, potajno sam priželjkivala da ovog Uskrsa njezina obitelj - pojačana novim članom - krasi našu naslovnicu. Srećom, želja mi se i ostvarila pa je pred vama velika priča o ljubavi i zajedništvu koju itekako vrijedi pročitati", piše glavna urednica Glorije Alenka Ostrihon o ekskluzivnoj priči s naslovnice.

image
Neja Markičević/CROPIX

Obitelj Rimac otvorila je vrata svog doma Damiru Leljaku i Neji Markičević

Zagrebačka pjevačica Marija Husar Rimac nikad nije voljela javno izlagati svoju obitelj, no nakon što je za to dobila zeleno svjetlo od supruga i starijeg sina - ali i mame koja se željela pohvaliti prekrasnim unucima Ivanom i Nikom - za Gloriju je ipak učinila iznimku. Djelomično i zato da bi u ova teška vremena podijelila radost s drugima i pokazala da se i naizgled neostvarive želje, poput majčinstva u 46. godini, mogu ispuniti. Uvjet je bio da ekipa koja je sudjelovala u realizaciji raskošnog uskrsnog editorijala bude brza, ekspeditivna i da se poštuju epidemiološke mjere. A kako su Marijini sinovi bili izuzetno mirni, disciplinirani i kooperativni - Ivan je u pauzama i sam oduševljeno uzimao fotoaparat u ruke kako bi pokazao svoje umijeće - snimanje je prošlo u trenu.

image
Privatni album

Željka Stanković donosi izvještaj s panela 'Gloria osobno', održanog na temu mentalnog zdravlja

Kad god bih nekoj osobi rekla da sam imala anksiozna stanja prepuna iracionalnih strahova, ona bi mi otvorila dušu i ispričala neke svoje slične teškoće. Svaki put bih nakon takvih susreta došla do zaključka koji je - napola u šali, napola ozbiljno - potvrdio i jedan od sudionika panela Gloria osobno, psihijatar Miroslav Herceg: 'nema zdravih, samo nepregledanih'. Zato rado dijelim svoje probleme bez predrasuda, ali i uživam u razgovorima o mentalnom zdravlju, kakve smo vodili sa psihijatrom Hercegom, njegovom kolegicom Almom Mihaljević Peleš i pjevačicom Ivanom Kindl. Istraživanja pokazuju da će uskoro svaka druga osoba do 40. godine razviti neki mentalni poremećaj, zato je važno da se o tim temama razgovara na panelima, koje je pokrenula Gloria, ali i u svakodnevnoj komunikaciji.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Menstrualnom siromaštvu udruga PaRiter staje na kraj! Dora Ivanović razgovarala je s damama koje su napravile važan iskorak za buduće generacije djevojčica u Hrvatskoj

Nad pojmom menstrualnog siromaštva, priznajem, ozbiljnije sam zastala tek uočivši nedavno objavljeno istraživanje riječke Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, koje, među ostalim, otkriva koliko djevojaka izostaje iz škole zbog štednje na ulošcima ili tamponima, koliko žena ispred kvalitete stavlja povoljniju cijenu... Možda ti proizvodi ne zadovoljavaju njihove standarde, ali to je jedino što si mogu priuštiti, kad podvuku crtu na kraju mjeseca i kupe sve što im treba za normalno funkcioniranje. U ovom broju Glorije predstavljamo žene koje su sudjelovale u izradi Istraživanja o menstrualnom siromaštvu - Maju Močibob i Marinellu Matejčić - a koje su i same zatečene mračnim rezultatima. Svijest o problemu prvi je korak u njegovom rješavanju, a članovi udruge PaRiter, Marinella, Maja i sve 6084 sudionice istraživanja napravili su važnu stvar za sve buduće generacije djevojčica u Hrvatskoj.

image
Gloria produkcija

U novom broju magazina Gloria čitajte i:

  • DANIEL BRÜHL Glumac prvi put iza kamere
  • ZDRAVLJE Bez brige s Dijanom: psihijatar Ante Bagarić o pandemiji i ovisnostima
  • STIL ŽIVOTA Dječja kuća u Rijeci
  • ALEKSANDRA ŠUTALO Životni projekt u Požegi
  • LJILJANA MATEJČIĆ Graviranje krhkih ljuski jaja
  • KUHINJA: ANA GRGIĆ TOMIĆ Sita mama, sretna beba
  • PUTOVANJE: MONTPELLIER Sportska novinarka Ines Goda u gradu na jugu Francuske
  • FELJTON: TINA TURNER Simbol snage i vječne mladosti
Linker
20. travanj 2024 04:22