Nova Gloria IN

Proljeće u znaku etno stila i trapera: Donosimo najljepše kreacije nadahnute putovanjima te obilježavamo Denim day!

Posljednju srijedu u mjesecu nosimo traper kako bismo obilježili međunarodni Dan trapera, dio globalnog pokreta podrške žrtvama seksualnog nasilja.

Ukidanje pandemijskih mjera mnoge je potaknulo da nekamo otputuju. Zaželjeli smo se aerodromskih kava, lutanja nepoznatim gradovima, drugačijih okusa, mirisa, boja i kultura. I shopping je zabavniji kad smo u inozemstvu. U ime povratka takvim avanturama, u novoj Gloriji IN bavimo se etno modom te vam donosimo najljepše kolekcije i kreacije nadahnute stilskim elementima s različitih dijelova svijeta.

Krajem travnja svijet se modno ujedinjuje s aktivističkim ciljem - posljednju srijedu u mjesecu nosimo traper kako bi obilježili medunarodni Dan trapera, dio globalnog pokreta podrške žrtvama seksualnog nasilja.

image

Zimmermann

ZIMMERMANN

Pokrenut je 1998. godine s ciljem osvještavanja javnosti o problemu sekundarne viktimizacije žrtava seksualnog nasilja, a sve je počelo kao izraz bunta protiv presude kojom je talijanski silovatelj oslobođen optužbi uz objašnjenje da je žrtva nosila uske traperice koje ne bi mogao skinuti s nje bez njezine pomoći, a time što mu je pomogla, dala mu je privolu za seksualni odnos.

Sljedećeg dana članice talijanskog parlamenta pojavile su se na poslu u trapericama, noseći u rukama natpis: jeans, alibi za silovanje. Slučaj je motivirao američku udrugu Mir nad nasiljem da inicira pokretanje Dana trapera, u kojem svake godine sudjeluje 12 milijuna ljudi koji odijevajući traperice zadnju srijedu u travnju ( i objavljujući svoje fotografije na društvenim mrežama uz hashtag #denimday) na taj način pružaju podršku žrtvama seksualnog nasilja. Pridružimo im se!

image

Nova Gloria IN na kioscima!

GLORIA PRODUKCIJA
Linker
20. travanj 2024 15:10