Novi broj

Obiteljski posao Amara Bukvića: ‘Biti roditelj mi je najizazovnija uloga, neusporediva s ičim u karijeri‘

Zagrebački glumac Amar Bukvić govori o novom filmu ‘Djeca sa CNN-a’, u kojem ulogu ima i njegov sedmogodišnji sin Aman, a nastao je prema tekstu njegova oca Amira te u režiji sestre Aide.

Glumac Amar Bukvić (40) u svojim je ulogama često bezdušni negativac, a sada će zahvaljujući sestri, nagrađivanoj redateljici Aidi Bukvić (45), na filmskom platnu pokazati svoje drugo lice. U svom filmskom prvijencu “Djeca sa CNN-a” Aida Bukvić dodijelila mu je sasvim drugačiju glavnu mušku ulogu - emotivno slomljenog izbjeglice koji je iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine stigao u Zagreb. Film koji se ovih dana počeo prikazivati u kinima režirala je prema tekstu svog oca, dramaturga i glumca Amira Bukvića (71), a da je riječ o pravom obiteljskom projektu, dokazuje i filmska uloga Amarova sina Amana (7).

"Aman s tetom Aidom ima poseban odnos i jako su povezani. Snimanje filma shvatio je kao igru, ne znajući o kakvoj je tematici riječ, besprijekorno je to odradio i vrlo je talentiran. Iako je filmska industrija nemilosrdna, neću mu braniti da se bavi glumom ako to bude njegova želja. Ni moj otac u počecima nije bio najsretniji zbog moje odluke, ali ona mi se zapravo sama nametnula jer sam više boravio u kazalištu nego u dječjem vrtiću. Kasnije me upravo otac pripremao za Akademiju dramske umjetnosti", govori Amar Bukvić za magazin Gloria. "Biti roditelj mi je najizazovnija uloga, neusporediva s ičim u karijeri", dodao je Amar, kojeg se može gledati i u Netflixovu filmu “The Weekend Away”.

Željka Stanković razgovarala je s Amarom Bukvićem

image

Amar Bukvić i Željka Stanković

FOTOGRAFIJE: GLORIA

U stvaranju novog filma ‘Djeca sa CNN-a’, koji se ovih dana počeo prikazivati u kinu, sudjelovale su tri generacije jedne obitelji: zagrebački glumac Amar Bukvić tumači glavnu ulogu, njegova sestra Aida je redateljica, otac Amir napisao je tekst, a glumi i Amarov sedmogodišnji sin Aman. Cijeli projekt financirali su sami, a u razgovoru za Gloriju Amar Bukvić otkrio je kako su izgledale pripreme za taj obiteljski pothvat. Govorio o tome koliko je dobre volje i organizacije potrebno da bi se uskladio njihov privatni život s ritmom rada na filmu, što podrazumijeva i noćne probe, predstave i snimanja.

Damir Leljak donosi priču o Zvonimiru Dobroviću

image

Damir Leljak

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Dok sam pisao ovaj tekst, u medijima je objavljeno da je neki divljak klupu u duginim bojama, ocrtanu u zagrebačkom parku Zrinjevac u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, pošarao crnom bojom. I tako još jednom pokazao da su pojedinci u našem društvu netrpeljivi čak i prema simbolu različitosti i uključivosti. Ali to borce za seksualnu ravnopravnost, među kojima je i Zvonimir Dobrović, osnivač i umjetnički direktor festivala Queer Zagreb, nije zaustavilo i obeshrabrilo. Jedan od najdugovječnijih hrvatskih LGBTQ aktivista s jednakim entuzijazmom kao i prije 20 godina prkosi mržnji, primitivizmu i lažnom moralu - kroz svoj umjetnički angažman. Festival je tijekom dva desetljeća izrastao u jednu od najvećih i najcjenjenijih svjetskih manifestacija te vrste, što je i bio povod našem razgovoru, no dotaknuli smo se i privatnih tema, kao što je Zvonimirov brak s plesačem i koreografom Brunom Isakovićem. Dečki su spremno pozirali Cropixovu fotografu Marku Miščeviću, a redakcija Glorije je i njihovom pričom dala svoj doprinos borbi za toleranciju i ljubav svake vrste.

Feđa Kalebić predstavlja tradicionalna indijska jela po receptu veleposlanika te zemlje

image

Feđa Kalebić, njegova ekscelencija Raj Kumar Srivastava i supruga Lakshmi.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Samo stotinjak metara od bučne gradske jezgre, u raskošnom zelenilu smještena je rezidencija veleposlanika Republike Indije u Zagrebu, na čijoj je terasi najglasniji zvuk cvrkut ptica. Njegova ekscelencija Raj Kumar Srivastava dočekao nas je sa suprugom Lakshmi te nam, u povodu obilježavanja 75 godina od stjecanja nezavisnosti Indije, predstavio njihovu tipičnu uličnu hranu. Bez nje su nezamislivi ne samo odlasci na utakmice kriketa ili nogometa, nego i brojni festivali te tradicionalne masovne proslave. I veleposlanik i njegova supruga su ljudi svestranih interesa, od glazbe, povijesti i stranih jezika do književnosti, filma - i gastronomije. Oboje vole kuhati pa su nam na zoran način prikazali zašto je ulična hrana toliko popularna u Indiji te da i ona svjedoči o različitostima koje ipak ujedinjuju njihovu golemu zemlju.

U novom broj u magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka 19. svibnja, potražite i dar - kupone s nevjerojatnim popustima za Designer Outlet Croatia - do 30 % popusta na već snižene outlet cijene.

image
PRODUKCIJA GLORIA

U novom broju Glorije potražite i brojne druge zanimljive teme:

ELIZABETA II. Kraljica se opet smije

FERDINAND MARCOS BONGBONG Nastavak političke dinastije s Filipina

SANJA SEVER MALIŠ Prva žena na Kennedyjevom trgu

ANA DORIĆ ŠKEVA, TANYA ŠPLAJT-BRAINOVIĆ I PETRA BAŠIĆ JANTOLIĆ Novi šef donosi promjene

LJEPOTA Nova hrvatska kozmetika iz čiste prirode

BEZ BRIGE Hrvoje Handl i Ante Bagarić: Kad ćemo se opet voljeti?

PUTOVANJE: MONTE CARLO Estetski kirurg Nikola Milojević u središtu Monaka

FELJTON: MEG RYAN Povratak ljubimice Amerike

Linker
24. travanj 2024 05:19