Ekskluzivno u novoj Gloriji!

Ispovijest Renate Sopek: ‘Progonio me opasni obožavatelj, rekao je da će doći po mene‘

Zagrepčanka Renata Sopek, fitness trenerica i poznato TV lice, ekskluzivno za Gloriju ispričala je kako je godinama bila na meti opsesivnog obožavatelja koji joj je slao uznemirujuće e-mailove, umislio da su u vezi te joj dolazio na kućna vrata, a odahnula je tek kad je uhićen i nakon suđenja poslan na psihijatrijsko liječenje.

"Moj posao je prekrasan, otvara brojne mogućnosti i približava me ljudima. Većina sjajno reagira, totalno prijateljski, ali ima i onih koji u nekom trenutku mogu izgubiti kontakt sa stvarnošću, postati devijantni i prijeći granicu. Izloženost javnosti tada pokazuje svoju negativnu stranu. Tako mi je prije nekoliko godina jedan muškarac na mojoj Facebook stranici počeo javno iskazivati ljubav, osjećaje i privrženost", započela je svoju ispovijest za Gloriju Renata Sopek. Njezina priča tek je dio zastrašujuće statistike, niz je poznatih žena koje su prošle kroz ovakvu vrstu maltretiranja.

"Nažalost, psihički poremećaji sve su prisutniji, a život kakav živimo posljednjih godinu dana dodatno ih potencira. Toliko smo fokusirani na borbu s koronavirusom da su sve druge bolesti, pa i one psihičke, pale u drugi plan. Stoga velika hvala Renati Sopek što je pristala otvoreno pričati o tamnoj strani slave i svojoj borbi s poremećenim obožavateljem. Ne samo zbog vlastite zaštite već i zbog svih onih anonimnih žena koje prolaze sličnu agoniju", piše glavna urednica Glorije Alenka Ostrihon o ekskluzivnoj priči s naslovnice.

Potresno i teško iskustvo Renata Sopek podijelila je s Damirom Leljakom

Zastrašujuće zvuči svjetska statistika da je svaka šesta žena tijekom života doživjela neki oblik uhođenja, a još je nevjerojatnije da su čak dvije trećine tih uhoda bili njihovi sadašnji ili bivši partneri. Stalkeri, dakle, nisu samo anonimni čudaci koji opsjedaju celebrityje, iako su, naravno, takve priče uvijek najzvučnije i najeksponiranije. Fitness trenerica i TV voditeljica Renata Sopek također je bila na meti opsesivnog obožavatelja i prvi put nam otvoreno ispričala kroz kakvu je dramu prolazila. U početku se nećkala, no smatra da kao poznata osoba treba upozoravati na opasne društvene pojave, a među njima su i voajeri koji u novije vrijeme često koriste i društvene mreže kao oblik zlostavljanja.

image
Privatni album

Josip Jurčić s Jasmilom Žbanić o njezinom putu prema Oscaru. Vijest o nominaciji dočekala je u Sarajevu - dok se borila s koronavirusom

Sa sarajevskom redateljicom Jasmilom Žbanić prvi sam put razgovarao 2006. u Berlinu, nekoliko dana prije nego što je debitantskim filmom "Grbavica" osvojila Zlatnog medvjeda. Petnaest godina poslije našli smo se u sličnoj situaciji: ona je snimila sjajan film "Quo vadis, Aida?", a ja pratim njezin put prema još sjajnijoj nagradi - Oscaru. Prvu je prepreku preskočila, ušla je među pet nominiranih u kategoriji za najbolji strani film, a 25. travnja znat ćemo hoće li doista u Los Angelesu podići pozlaćeni kipić.

image
IVANA NOBILO/CROPIX

Ravnateljica u akciji za svoje učenice! Varaždinka Snježana Klarić Dori Ivanović otkrila kako im je osigurala besplatne higijenske potrepštine

Srećom, nikad se nisam našla u situaciji da si ne mogu priuštiti kupovinu uložaka ili tampona niti sam ikad morala racionalizirati njihovu potrošnju. No, mnoge djevojčice, djevojke i žene moraju raditi upravo to - štedjeti odabirom jeftinijih proizvoda, ali i taktizirati koliko često će ih mijenjati kako bi koliko-toliko dostojanstveno privele kraju svaku svoju menstruaciju. To, nažalost, potvrđuje i Istraživanje o menstrualnom siromaštvu, koje je provela Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, u kojem je više od trećine ispitanica, primjerice, navelo da kupuju manje kvalitetne menstrualne potrepštine zbog njihove cijene te paze koliko ih dnevno troše. Taj i mnogi drugi podaci - kao i nedavno usvajanje plana u škotskom parlamentu o uvođenju besplatnih uložaka i tampona za sve žene - nagnali su Varaždinku Snježanu Klarić na akciju. Kao ravnateljica Strojarske i prometne škole, s dominantno muškim đacima, prva u Hrvatskoj osigurala je besplatne higijenske potrepštine za učenice, a svojim primjerom želi potaknuti i druge kolege da učine isto.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Ususret blagdanima, priredili smo za vas knjižicu na dar - Uskrsne slastice naših poznatih zvijezda

Blagdansko vrijeme prava je prilika za uživanje u kolačima i sezonskim receptima koji će vas i vaše najmilije ostaviti bez teksta. Svoje obiteljske recepte s nama su podijelile, između ostalih, Doris Pinčić i Sanja Vejnović - dame s poznatim kulinarskim vještinama, a 'Slatki pozdrav s Kvarnera' poslao nam je glazbenik Marko Tolja. Tek je to dio onoga što smo vam pripremili u Našim uskrsnim slasticama. Recepte i inspiraciju za savršeni desert potražite uz novi broj magazina Gloria. Kako bismo vam olakšali ili vam dali dobru ideju za pripremu cjelokupnog blagdanskog stola, na kioscima su i dalje Gloria Delicije, u limitiranom izdanju uz magazin Gloria.

image
Gloria produkcija

Lakše uređenje i osvježavanje životnog prostora uz Emmezetu

Novi broj magazina Gloria donosi i kupone s popustom za kupnju u Emmezeti. Usto donosimo magazin s prijedlozima za uređenje doma i kreativno osvježavanje životnog prostora.

image
Gloria produkcija

U novom broju magazina Gloria čitajte i:

  • DANIJELA ŠTAJNFELD Obračun s glumcem Branislavom Lečićem
  • ANDREW CUOMO Njujorški guverner na udaru optužbi
  • DEMI LOVATO Život kao noćna mora
  • ODLAZAK IRENE VRKLJAN Sudbina zapisana u knjigama
  • MODA Ikona stila: Paris Hilton
  • ZDRAVLJE Matej Sakoman: slobodno reci da nisi O.K.
  • KUHINJA: STIV KAHLINA I SANJA VLADOVIĆ Brak pun slatkih okusa
  • PUTOVANJE: TAHITI Ivica Matošević i Đurđica Orepić u pacifičkom raju
  • FELJTON: OBITELJ GUCCI Mračne tajne talijanske modne dinastije
Linker
19. travanj 2024 22:43