najveća podrška

Ekskluzivno! Jelena Pavičić Vukičević predstavila svoju obitelj i progovorila o životu na dvije adrese

Iako mora promijeniti tri leta kako bi se vidjela sa suprugom Mladenom koji zbog posla živi na sjeveru Švedske, prvoj ženi Zagreba Jeleni Pavičić Vukičević to ne pada teško jer joj je on uz kćer Emu jedan od najvećih oslonaca u političkoj karijeri i skorašnjoj utrci za gradonačelnicu.

- Aktualna obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević već godinama slovi kao moćna žena iz sjene, koja svoj obiteljski život drži daleko od očiju javnosti. Samo za Gloriju na uskrsni je ponedjeljak prvi put otvorila vrata svog doma i predstavila nam svoju obitelj, koja joj je najveća podrška u kandidaturi za gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima. Doznali smo da ju je sa suprugom Mladenom Vukičevićem, koji posljednje dvije godine živi i radi u Švedskoj, upoznao pokojni gradonačelnik Milan Bandić, ali i da će 16. svibnja, na dan izbora, njihova kći Ema proslaviti 18. rođendan - piše Kristinka Šćavina, koja potpisuje priču s ovotjedne naslovnice magazina Gloria.

image
Vedran Peteh/CROPIX

Političari različitih političkih opcija morat će zasukati rukave kako bi promijenili sustav i pomogli najugroženijima u njemu. Tragedija djevojčice Nikoll zgrozila je zemlju i upalila još jednom crveni alarm. Za Gloriju je svoju priču iz perspektive djeteta iz sustava podijelila televizijska novinarka Ivana Perić.

- Cijela Hrvatska, kao i mi u redakciji Glorije, zgrožena je slučajem dvogodišnje djevojčice koju je na smrt pretukla njezina biološka majka. Analize tko je sve pogriješio kada je malenu Nikoll iz udomiteljskog doma vratio monstruoznim roditeljima prepuštamo istražiteljima i stručnjacima, no kao ženskom časopisu dužnost nam je upozoravati na sve manjkavosti sustava socijalne skrbi jer je u domovima za nezbrinutu djecu trenutačno rekordan broj mališana. Jednom prilikom bila sam kao studentica u dječjem domu u Nazorovoj. Bilo je to prebolno i teško iskustvo, dječica koja me grabe za ruku i kažu "vodi me kući" ostala su mi u sjećanju za cijeli život, no daleko je teže svima onima koji nikako da dočekaju svoju šansu za novi početak - piše naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

image
Privatni album

Sva djeca imaju pravo na toplinu doma i sigurnost koju on pruža, a svakako i na adekvatno obrazovanje. Vođen time, Damir Leljak 'vratio' se na fakultet - i donio priču o najmlađem dekanu u Hrvatskoj.

Nedavno sam se vratio na fakultet, ali ne doslovno, već zbog priče o Mati Njavri, najmlađem dekanu u Hrvatskoj. Pa iako ima samo 35 godina, iza njega je dugogodišnje radno iskustvo, a završio je i predavao na najpoznatijim svjetskim sveučilištima, čak i u Singapuru, jednom od mojih najdražih gradova. Mato je ondje neko vrijeme živio pa mi je insajderski preporučio neka mjesta koja moram posjetiti kad se vratim, a dotakli smo se i njegove strasti prema adrenalinskim sportovima (ja bih se ipak držao samo teretane) te ekonomiji. Uz nadu da će uspješni i stručni ljudi s međunarodnim iskustvom - kao što je i Mato Njavro - pridonijeti rastu standarda u Hrvatskoj.

image
IVANA NOBILO/CROPIX

Zdravi životni stil preduvjet je kvalitetnog života - kakvog sa svojim kćerima vodi nekadašnja zvijezda s HRT-a, sportska komentatorica Tihana Zrnić. Karmen Miletić razgovarala je s njom i otkrila kako bivša Miss Zagreba živi danas.

Kad ugledate fotografije Tihane Zrnić i njezinih kćeri Lune i Leni koje smo snimili na teniskom terenu, morate se dobro zagledati da biste otkrili tko je majka, a tko kćeri. Tihana izgleda senzacionalno, baš kao i prije 21 godinu kada je osvojila titulu Miss Zagreba i postala voditeljica na HRT-u. Petnaest godina nakon što se povukla iz javnog života, otkrila nam je da u njenom životu sada dominira tenis koji, uz stariju kćer, i sama trenira. Osim toga, vratila se televizijskom poslu gdje od siječnja na SportKlubu komentira teniske mečeve. Otkad je zakoračila u mušku redakciju najveći joj kritičari nisu kolege sportski novinari, već upravo kćeri, i same sportašice.

image
Gloria produkcija

U novom broju magazina Gloria čitajte i:

  • KATE WINSLET S mladenačkom ljubavi pod istim krovom
  • HUNTER BIDEN Problematični sin američkog predsjednika
  • BORIS BAČIĆ Stručnjak s instrumentima
  • LJEPOTA Mirna Maras: postom protiv naslaga oko struka
  • ZDRAVLJE Bez brige s Dijanom: Vesna Hercigonja Novković o psihičkim problemima tinejdžera
  • MODA Ikone stila: Pia Mia i Kylie Jenner
  • STIL ŽIVOTA Prvi čistač javnih površina od koronavirusa
  • KUHINJA MICHELLE OBAME Nova kulinarska zvijezda
  • PUTOVANJE: ALEN JAKOVINA U istraživanju nepoznatog Meksika
  • FELJTON: SHARON STONE Mračna tajna slave
Linker
19. travanj 2024 12:53