Intervju Milan Marić

Ekskluzivno: Glavni glumac najgledanijeg domaćeg kinohita o psihoterapiji, ljubavi i Tomi Zdravkoviću

Najperspektivniji srpski glumac mlađe generacije ulogom u filmu ‘Toma‘, u kojem glumi pjevača narodne muzike, samo za Gloriju otkriva da se preporodio odlaskom na psihoterapiju, je li ikad dočekao jutro u kafani te zašto skriva ljubavni život.

Od New Yorka preko Rijeke do Beograda proputovali su naši novinari i suradnici kako bi vam - u moru dramatičnih vijesti zbog četvrtog vala korone - donijeli tračak optimizma i pozitivne energije.


Jasmina Rodić donosi nam intervju s naslovnice

image
TANJA BAZALAC

Informacija da sam dogovorila intervju s 31-godišnjim srpskim glumcem Milanom Marićem izazvala je oduševljenje mojih prijateljica, kako onih beogradskih tako i onih zagrebačkih koje su ga tek otkrile zahvaljujući filmu ‘Toma’. Talentiran, uspješan, tražen i već okićen laskavom nagradom ‘European shooting Star’ na filmskom festivalu u Berlinu, beogradski glumac uza sve je to ugodan sugovornik, ali i iznimno lijep muškarac. Stoga ne čudi da su, kad smo te večeri kročili u jedan beogradski restoran, sve ženske oči bile uprte u njega. Na moju napomenu o ‘Marić efektu’ samo se nasmijao, dodajući da mu, iako je po prirodi introvert, ne smeta pažnja koju mu je donio film, ali i da mu je od zadivljenih pogleda i novinarskih poziva puno važnija reakcije publike. A njihove suzne oči na izlasku iz kinodvorana diljem Hrvatske, Srbije i BiH - sve govore.

Vedran Peteh lovio je škampe sa chefom Damirom Tomljanovićem

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Odrastao sam na moru, u Rovinju, no ribolov me nikad nije previše privlačio. A umjesto mediteranskih delicija, na tanjuru bih uvijek radije - dobar biftek. No, nakon što sam proveo dan na barci s tri Damira - chefom Tomljanovićem, škamparom Komadinom i kolegom Leljakom - moram priznati da taj posao sada gledam drugačijim očima. Shvatio sam da je istovremeno i lijep i naporan, baš kao i fotografski, a dio te atmosfere trudio sam se ovjekovječiti i prenijeti našim čitateljima. Zahvalno je bilo snimati i Damira Tomljanovića, jer bio je vrlo opušten i dobro raspoložen, a nakon obavljenog posla odveo nas je na jedno sasvim obično jelo - prženje lignje s pomfritom i tartarom.

Snježana Dragojević Harapin s pijanistom Samirom Nikočevićem o njegovu životu u Americi

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Jako mi je drago da smo se napokon vidjeli - rekao je pijanist Samir Nikočević, kad smo se nakon godina izmjenjivanja poruka, telefonskih razgovora i virtualnih susreta, napokon vidjeli uživo. Stoga je razgovor za Gloriju u hotelu Esplanade, gdje je odsjeo, više ličio na suret starih prijatelja nego na službeni intervju. U više od dva desetljeća, otkako se iz Zagreba preselio u SAD, u rodni je grad dolazio bar dva puta godišnje, no tek smo sada - kada je u hrvatsku metropolu došao zbog dobrotvornog koncerta za Hrvatski glazbeni zavod, čiju je obnovu pomogao donacijama i uz koji je vezan od djetinjstva - uspjeli uskladiti termine. I zaključili da ćemo si dvodnevno, višesatno druženje priuštiti što češće jer za Gloriju, koju prati, ima pregršt zanimljivih tema.

image
GLORIA

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

Sandra Krpan Borba protiv menstrualnog siromaštva

Sanela Kovačević Nelly Savjetnica za ljubav i veze

Ljepota i zdravlje Zlana era top modela

Tomica Kristić Moj put oko svijeta za 1460 dana

Kuhinja: Zlatko Ožbolt Lovački gulaš iz mog vinograda

Putovanje: Vilnius Ravnateljica ZeKaeMa u srcu Litve

Feljton: Alec Baldwin Zla kob holivudskog goropadnika

Linker
19. travanj 2024 03:07