lagree fitness

Tatjana Jurić otkrila je novi trening: ‘Ozljeda i bol podsjećaju me da ne smijem odustati‘

Kako odnedavno uz redovitu smjenu na Narodnom radiju vodi i emisiju o zdravlju na Novoj TV, Tatjani Jurić ne ostaje mnogo vremena za slobodne aktivnosti - no zbog ozljede koja je prati već desetljećima morala je izdvojiti dva sata tjedno za trening s privatnom trenericom koja joj je otkrila novi hit u svijetu vježbanja - lagree fitness.

I dok mnogi razmišljaju o odlasku u teretanu kako bi skinuli kilograme i pripremili tijelo za ljeto, radijsku i televizijsku voditeljicu Tatjanu Jurić ondje je natjerala ozljeda s kojom živi već dvadesetak godina. Zbog diskus hernije kralježnice primorana je vježbati barem dva puta tjedno kako bi imala život bez boli.

„Trudim se vježbati redovito iako ima perioda kada sam lijena, no čim krenem zabušavati bol u nozi me podsjeti da moram natrag na trening. Pokušavam držati ritam minimalno dva, a idealno tri puta tjedno, iako mi se sada s obavezama na radiju i televiziji zalomi da odradim tek jedan trening tjedno”, priča nam Tatjana Jurić.

image
FOTOGRAFIJE: DIGITAL KARTEL
image
Tatjana Jurić s trenericom
FOTOGRAFIJE: DIGITAL KARTEL

Godinama vježba pod nadzorom trenera zbog stručnog pristupa i kontrole pravilnog izvođenja svake vježbe kako ne bi lošim potezima dodatno opteretila kralježnicu, a tek nedavno je otkrila sve popularniji trening u Hrvatskoj - lagree fitness. Riječ je o dinamičnom treningu koji kombinira vježbe snage i istezanja, oblikovan da stimulira jakost, izdržljivost, stabilnost trupa te fleksibilnost i ravnotežu u gotovo svakoj vježbi. Iako trening garantira visok utrošak kalorija, voditeljica s time nema brige – osim što je naslijedila dobre gene, pazi i što unosi od hrane.

„Volim kuhati i kuham kad god stignem, važno mi je da znam što je sve u hrani koju konzumiram i kakve su kvalitete namirnice. Volim jednostavna jela, od variva, ribe, sushija, dobrog komada mesa. Doručak nikada ne preskačem, a najčešće jedem zobenu kašu ili jaja na sto načina, ručak je obavezan čim na radiju izađem iz etera i trudim se ne večerati u kasnim satima. Ali, ne ograničavam se ni u čemu. Hrana je gušt, u hrani treba uživati”, govori Tatjana.

image
FOTOGRAFIJE: DIGITAL KARTEL

Priznaje kako je tijekom karantene malo trenirala, premda je nabavila sve rekvizite za vježbanje kod kuće. „Navalila sam na web shop i kupila prostirku, pilates loptu, bučice, gume za snagu... Svašta, ali uzalud. Ni video treninzi nisu mi bili najsretniji izbor; trening u dvorani je ipak, uz nadzor i motivaciju od strane trenera, najučinkovitiji. Bez muke nema nauke!”, zaključila je.

image
FOTOGRAFIJE: DIGITAL KARTEL

Tatjana Jurić vraća se na ekrane, tamo gdje je sve počelo: ‘2021. je za povratak‘

Linker
20. travanj 2024 05:44