FITNESS SAVJETI

Stali ste s vježbanjem preko ljeta? Uz ove savjete ekspresno ćete vratiti kondiciju i motivaciju!

Na početku ljeta prestali ste vježbati i više ne znate kako se vratiti u rutinu? Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći vratiti motivaciju, ali i održati vašu tjelesnu kondiciju.

Nakon nekoliko godina isprobavanja različitih vježbi i aktivnosti, konačno ste pronašli fitness rutinu koja vam savršeno odgovara i koja održava vaše zdravlje, ali i samopouzdanje - a onda je došlo ljeto i odjednom ste prestali i samo odgađate nastaviti gdje ste stali. Kao i za sve druge probleme, i za ovaj začaran krug odgađanja postoji rješenje, a krije se u upornosti i promjenama.

Stvorite rutinu i postavite cilj

Kako biste se što lakše vratili vježbanju, postavite si novi cilj i stvorite rutinu. Motivaciju vam može predstavljati nadolazeća utrka zbog koje ćete se više posvetiti kardio treninzima, a nakon utrke ćete više raditi na izgradnji mišića.

Novi izazovi

Pokušajte s vježbama koje do sada niste probali. Iako mnogi izbjegavaju ovu vježbu, sklekovi s bosu loptom izvrsna je kardio vježba kao zamjena za dosadašnje klasične sklekove.

image
Istežite se u prirodi
FOTOGRAFIJE: PEXELS

'Afterburn' metoda

Kako biste ubrzali metabolizam i detoksicirali organizam nakon što dugo niste vježbali, prvo se pet minuta zagrijte laganim trčanjem, potom dišite mirno i duboko. Jednu minutu trčite najbrže što možete, a nakon toga nastavite umjerenim tempom dvije minute. Ponovite tri puta pa završite s petominutnim hlađenjem. Vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Čitajte i: Vježba za mišiće cijelog tijela: Evo zašto će vam tijelo biti zahvalno ako često izvodite plank!

Nova lokacija

Ako vam je dosadio interijer teretane, vježbajte u prirodi - svaki dan na drugom mjestu. Imate li pretrpan raspored dogovorima i ljetnim druženjima, pokušajte skratiti trajanje vježbanja, a povećati intenzitet. Na taj način ubrzo ćete vidjeti rezultate, a puno manje vremena ćete trošiti na vježbanje.

image
Planinarite s prijateljima.
PEXELS

Aktivno odmarajte

Ako se još niste odlučili vratiti vježbanju, trudite se biti aktivni kroz svakodnevne aktivnosti. Isprobajte skakanje preko užeta, a s društvom se možete uputiti i na planinarenje.

Čitajte i: Pripremite se za ljeto! Jeste li znali da se celulita možete riješiti kod kuće u sedam jednostavnih koraka?

Istezanje

image
Postavite si nove izazove u vježbanju.
PEXELS

Umjesto vježbanja, pokušajte se ujutro istezati - to će vam dati energiju za ostatak dana. Uz vježbe istezanja trudite se fokusirati na disanje, što će vas dodatno opustiti.

Linker
24. travanj 2024 02:43