Kompletna njega

SOS nakon dugog toplog ljeta: Oporavite lice, tijelo, kosu i stopala hranjivim maskama, losionima i uljima

Preplanulost je seksi, dok se koža ne počne ljuštiti. Wet look također, dok vam kosa ne počne nalikovati zamršenoj žici. Bosa stopala oslobađaju duh, no pod cijenu ispucalih ogrubjelih peta. Njegujući tretmani ono su što vašem tijelu treba nakon povratka s godišnjeg.

Nijedno godišnje doba ne očarava toliko poželjnom lakoćom postojanja kao ljeto. Kako dani postaju dulji, haljinice su sve kraće, križamo datume na kalendaru do godišnjeg odmora, maštamo o toplim večerima u društvu obitelji i prijatelja, koktelima, glazbi, šetnjama, čitanju svih onih knjiga koje tijekom godine slažemo na ormariću… I jedva čekamo, poput gušterice, prepustiti se sunčevim zrakama.

Što je divno jer one su blagotvorne, zaslužne su za sintezu vitamina D, potiču hipofizu na stvaranje hormona sreće endorfina i serotonina, svi su ludi za preplanulom puti (pouzdano, tijelo izgleda zategnutije i vitkije)… Ali, kao u reklamama, to nije sve.

image
Vaša koža i kosa nakon ljeta treba pojačanu njegu.
UNSPLASH

Čitajte i: Sve blagodati suhog četkanja kože: Nakon prvog tretmana koža je glađa, a odličan je saveznik i u borbi protiv celulita

UV zračenje, naime, nepovoljno utječe na izgled kože, čineći je starijom, a ten ugaslim, sivim i neujednačenim. Također, s ljetnom zabavom dolaze i ne baš tako zabavne posljedice za vašu kosu.

Upijanje sunčevih zraka je odmor za dušu, ali je veliki stres za kosu. Razlog je jednostavan - u strukturi dlake je najviše proteina, koji nestaje zbog djelovanja ultraljubičastih zraka, a rezultat su isušene, lomljive i beživotne vlasi!

O stopalima da i ne govorimo. Tvrde naslage na petama, (trajni) lak koji je već odslužio svoje, osjećaj umora i težine u nogama samo su neke “čari” ljeta provedenog u japankama ili sandalama.

image
Stopala bismo trebali njegovati cijelom cijele godine, a ne samo prije i nakon ljeta.
UNSPLASH

Čitajte i: Savjeti i trikovi za probleme s kojima se ljeti susreće svaka djevojka: Riješite se suhe kose, mrlja od znoja i žuljeva!

Kako sve to ne primjećujemo dok poput Olivije Newton-John i Johna Travolte živimo svoj hit "Summer Nights", osvijestimo se vraćanjem u svakodnevicu. Boja polako nestaje ili se, još gore, koža ljušti, kosa je izblijedjela i beživotna, stopala su ispucana… Sve skupa više ne izgleda nimalo glamurozno i hitno nam je potreban - remont. Srećom, tu su kutijice i tubice s hidratantnim, hranjivim i njegujućim sastojcima koji će nam pomoći zablistati.

image
Piling za lice s marelicom, 119 kn APIVITA.
APIVITA
image
Njegujuća krema za tijelo Ultra Rich Body Cream, 281 kn L’OCCITANE.
L’OCCITANE
image
Piling za tijelo Redemption Body Scrub, 235 kn AESOP.
AESOP
image
Healing Oil Njegujuće ulje 340 kn THE VIRTUE.
THE VIRTUE
image
Hidratizirajući losion Omega+ Complex Moisturizer, 280 kn PAULA’S CHOICE.
PAULA’S CHOICE
image
Liftactiv Specialist Peptide-C anti-ageing ampule, 164,90 kn VICHY.
VICHY
image
Sonični uređaj za ubrzano djelovanje
maske za lice, 1499 kn i H2O Overdoze intenzivna hidratanta i hranjiva maska (6 komada), 149 kn FOREO.
FOREO
image
PoshPeel PediCure maska za stopala, 105 kn PATCHOLOGY.
PATCHOLOGY
image
Samba Foot Fetish krema za njegu stopala, 120 kn
SOL DE JANEIRO.
SOL DE JANEIRO
image
PURE Cracked Heel Treatment balzam za ispucale pete, 132 kn MARGARET DABBS.
MARGARET DABBS
image
Maska za kosu 119,90 kn YELLOW REPAIR.
YELLOW REPAIR
Linker
16. travanj 2024 18:17