Zdrava koža

Njega pri ruci: Kako zadržati nježne dodire i u teškim zimsko-pandemijskim uvjetima

Osim što su izložene temperaturnim šokovima, ove su sezone ruke i na udaru dezinficijensa pa da biste im nadoknadili prirodnu masnoću, birajte njegu obogaćenu uljima, voskom, maslacem...najbolji izbor idealnih preparata za njegu ruku donijela je Gloria IN.

U hladnijem razdoblju godine mnogima u njezi tijela postanu osobito problematične - šake, jer se koža dvostruko isušuje: kako zbog sve niže temperature vani, tako i u (pre)grijanim zatvorenim prostorima. Ove godine problem se “utrostručio“ jer se zbog zaštite od koronavirusa preporučuje prati i dezinficirati ruke još češće nego inače.

image
Birajte kreme sa superhranjivim formulama.
MERCEDES FITTIPALDI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Pojačanim ispiranjem uklanjaju se nečistoće i mikrobi, ali i prirodne masnoće i druge tvari koje koža sadrži kako bi bila otporna na vanjske utjecaje. Koliko god se trudili odabrati što blaže sapune i dezinficijense, koža nerijetko postaje toliko suha i osjetljiva da burno reagira crvenilom, pucanjem i osjećajem pečenja.

Studio Shanghai Edition - Soft As Silk set s tri mirisne kreme obogaćene ekstraktom šipka 194 kn ARTISTRY

image
Studio Shanghai Edition - Soft As Silk set
FOTOGRAFIJE: CRAIG LUZUM

Da biste umanjili štetu, ne izlazite van s mokrim rukama te po mogućnosti nosite rukavice. Trebalo bi koristiti i zaštitne rukavice pri pranju posuđa i čišćenju doma, odnosno pri bilo kakvom kontaktu s deterdžentima i kemijskim sredstvima. Uvijek imajte uza sebe kremu za ruke kako biste je mogli nanijeti kad god vam se pruži prilika.

The Ritual of Happy Buddha balzam za ruke s esencijama naranče i cedrovine, 89,90 kn, RITUALS

image
Rituals The Ritual of Happy Buddha
FOTOGRAFIJE: RITUALS PROMO

Birajte kreme sa superhranjivim formulama koje osim hidratantnih sastojaka sadrže i lipide, odnosno masnoće nužne za zadržavanje vlage i izgradnju vanjskog zaštitnog sloja kože - hidrolipidne barijere. Upravo zato mnoge kreme i balzami za ruke obogaćeni su prirodnim voskovima, uljima i maslacima. Ako je na proizvodu navedeno da sadrži ceramide, također je riječ o lipidima.

Hommage à la Beauté Ambra hidratantna krema s mirisom ambre, 19,90 kn, NEVA1918

image
Neva1981 Hommage à la Beauté Ambra
FOTOGRAFIJE: NEVA1918 PROMO

Ceramidi su, naime, posebna skupina lipida (nazivaju se još i fosfolipidima) koji tvore zaštitni “crijep” površinskog sloja kože. Među poželjnim su revitalizirajućim sastojcima i dekspantenol (provitamin B5), vitamini A, E i F, ali i minerali poput magnezija te ureja koja je važna za zadržavanje vlage u koži.

Cold Plasma + Hand Therapy intenzivni obnavljajući tretman sadrži vitamine A, E i F, fosfolipide i aminokiseline 225 kn, PERRICONE MD

image
Perricone MD Cold Plasma + Hand Therapy
FOTOGRAFIJE: MARCUS MEISLER

Ruke će se lakše oporaviti ako im osim dnevne njege priuštite i noćnu - navečer prije spavanja svakako nanesite kremu jer koža se noću intenzivnije obnavlja nego danju. Ako to nije dovoljno da se koža umiri i oporavi, posavjetujte se s dermatologom.

Balzam s glicerinom i uljem jojobe pruža trenutno olakšanje suhim i ispucalim rukama 12,90 kn, AVON

image
Avon Balzam s glicerinom i uljem jojobe
FOTOGRAFIJE: AVON PROMO

Upale, pukotine i ranice na rukama moraju se zacijeliti jer su inače otvoren put za ulazak bakterija i drugih mikroba u organizam.

Rose Calisson krema s karite maslacem, esencijama ruže i kokosovim uljem 64,30 kn L’OCCITANE

image
L'Occitane Rose Calisson
FOTOGRAFIJE: L’OCCITANE PROMO
Linker
18. travanj 2024 16:09