VRAĆA SE U FORMU

Marijana Batinić samo mjesec i pol nakon porođaja vježba s trenerom iz Života na vagi: ‘Sretna mama je najbolja mama‘

Sredinom rujna voditeljica je rodila svoju drugu kći, Rozu, a već početkom studenog započela je s treninzima zbog kojih se osjeća bolje i poletnije uslijed danonoćnih majčinskih obaveza.

„Prvi tjedan je iza nas i nisam izgorjela!”, pohvalila se Marijana Batinić (39) koja se već odvažila krenuti s treninzima uz pomoć osobnog trenera Edina Mehmedovića, javnosti poznatog iz RTL-ovog showa 'Život na vagi'.

„Odvojila sam sat vremena dnevno za sebe i ne da nisam požalila, nego sam se preporodila. Imam puno više energije i snage, lakše mi padaju noćna buđenja, dojenje na zahtjev, sve je nekako na svom mjestu, kao da smo se doma bolje uhodali s dvoje djece. Vježbanje je najbolji ispušni ventil koji sam sebi mogla priuštiti u ovom trenutku. Napunim baterije, izbacim sve negativno i vratim se kući sretna i zadovoljna. A sretna mama najbolja je mama”, kaže Marijana.

image
Edin Edo Mehmedović, trener u RTL-ovoj emisiji Život na vagi, i Marijana Batinić prije tjedan dana počeli su s treninzima
FOTOGRAFIJE: RTL PRESS

Njezin trener, koji je prije no što je rodila trenirao i Severinu, objasnio je kakve vježbe je pripremio za Marijanu.

„Vrlo sažeto mi je objasnila kako je riječ o 'comebacku' nakon porođaja. Manjak sna. Anemičnost. Smanjeni nivo energije. Opuštenost muskulature. Rigidna fascija. Ukočenost. Hormonalni disbalans… Stoga smo odlučili odmah se baciti na posao. Vježbe koje radimo se baziraju na vlastitoj težini tijela, uz poneki rekvizit poput bučica, strunjače, pilates lopte ili girji. Trebat će nam i štoperica – otkrio je za Jutarnji 39-godišnji trener.

Svaka majka zna da majčinstvo zahtijeva angažman od 0-24, posebno u prvim mjesecima djetetovog života. Zbog iscrpljenosti, bolova i brige oko djece, malo tko se tako brzo odluči na tjelovježbu. I Marijana je nedavno ispričala kako je cijeli dan i noć u punom pogonu, doji svaka dva, tri sata, presvlači pelene, sprema i pere rublje. Većinu dana provodi u pidžami, a pohvalila se kako se ipak uspije redovito tuširati. Od velike su joj pomoći ipak starija kći Ena i suprug Matej Pašalić zahvaljujući kojima uspijeva odvojiti vrijeme za sebe.

image
Za početak trening će biti lagan, prilagođen tijelu nakon porođaja
FOTOGRAFIJE: RTL PROMO

ČITAJTE I:

Slatko iščekivanje je gotovo! Marijana Batinić i suprug Matej Pašalić dočekali drugo dijete

Marijana Batinić konačno 'prodisala' nakon potresa: 'Skinuli su nam golemu stijenu sa srca'

Marijana Batinić o trudnoći: 'Ništa mi ne pomaže protiv mučnine, ali to malo biće vrijedi svake muke'

Linker
19. travanj 2024 21:45