Getty Images/iStockphoto
Tako dobar

Ljeto uvijek donosi hitove: Na prvu smo se zaljubile u novi prirodni losion za sunčanje domaćeg brenda

Da je prirodna kozmetika itekako odličan izbor za njegu kože lica i tijela već smo se puno puta uvjerili. Ovoga puta to nam je potvrdio novi inovativni proizvod koji smo imali priliku prvi testirati, a pokazalo se kako će nam postati nezaobilazan u ljetnim mjesecima.

Ako je nešto prednost proizvoda za sunčanje sa zaštitnim faktorom onda su to, po kriterijima naše ženske redakcije, sljedeće karakteristike:

  • da štiti od štetnog sunčevog zračenja,
  • da je lako razmaziv,
  • da njeguje kožu,
  • da je ugodnog mirisa,
  • da ne ostavlja bijele tragove
  • i konačno, ali ne manje važno - da je od prirodnih sastojaka!

U sve ovo mogle smo se proteklih dana uvjeriti testirajući jedan od noviteta na našem tržištu.

Riječ je o novom prirodnom losionu za sunčanje zaštitnog faktora 30 hrvatske proizvodnje.

Ovaj prirodni kozmetički proizvod, za razliku od sličnih drugih brendova, nema nanočestica, minimalno zabjeljuje kožu te je, mogle smo se uvjeriti, osvježavajuće teksture koja pruža osjećaj blagog hlađenja.

Moja Oaza, naime, razvila je inovativan proizvod za sunčanje koji će se, sigurne smo, ovog ljeta naći u mnogim torbama za plažu jer pruža visoku razinu zaštite bez kemijskih filtera, a pritom je pogodan i za djecu i za odrasle.

Na prvu, ovaj nas je mineralni losion privukao jer dolazi u tubi čvrstog čepa, pa možemo biti mirne da nam se neće otvoriti i rasuti u torbi ili puknuti ako slučajno padne na stijene.

A kad smo otvorile čep, uklonile zaštitnu foliju i krenule s testiranjem proizvoda nanoseći ga za početak samo na ruke, počelo je zadovoljno uzdisanje. Jedna je kolegica tako komentirala da bi ga najradije pojela, druga je doživjela povratak u prošlost i bakin vrt pun malina, a treća je mirišući ruku zadovoljno prela kao mačka... Četvrta je, pak, zadovoljna učinkom na rukama odmah posegnula za dodatnom dozom kako bi namazala i noge, dok je peta oduševljeno komentirala kako će ga odmah kupiti jer je to nakon dugo vremena potrage jedini proizvod širokog spektra UVA i UVB zaštite koji ne ostavlja tragove što znači, zaključila je, da ne začepljuje pore. Vjerujte, zvučala je kao neki ekspert koji se razumije što govori, a kako godinama muku muči s aknama, zaključile smo kako valjda i zna.

Dakle da - od ovog proizvoda, osim što će vas, ako se odgovorno ponašate, štititi od sunca i onda kad je najjače, možete očekivati i da će nadražiti vaša osjetila. To možemo zahvaliti prirodnim sastojcima od kojih je napravljen, ali prije svega čileanskoj malini.

Naime, čileanska malina, pokazala su istraživanja, sadrži prirodni visoki zaštitni faktor od sunca i kao takva je idealan prirodni saveznik u borbi protiv opeklina od sunca.

Zanimljivo je, što možda niste znali, da se SPF faktor ulja sjemenki maline procjenjuje između 25 i 50. Stoga ne čudi što se Moja Oaza odlučila upravo za ovaj sastojak. Pored toga, ulje maline ima jako antioksidativno djelovanje te pomaže spriječiti oštećenja kože zbog izloženosti UV zračenju, a pritom i hidratizira.

Novija istraživanja pokazala su i kako ovo ulje sprječava prve znakove starenja kože te čak i da pomaže kod dermatitisa i ekcema. Sve to dovoljno su dobri razlozi da se mi odlučimo ovog ljeta svoje tijelo njegovati Sun prirodnim losionom za sunčanje s mineralnim zaštitnim filterima.

SAVJET ZA KRAJ - KAKO KORISTITI SUN PRIRODNI LOSION ZA SUNČANJE

Nanesite obilno i ravnomjerno na kožu prije izlaganja suncu. Ponovite zaštitu nakon plivanja i brisanja ručnikom ili minimalno svaka 2 sata.

Ovaj proizvod možete pronaći u ljekarnama ili možete naručiti uz besplatnu dostavu na www.moja-oaza.hr


Sadržaj nastao u suradnji s brendom Moja Oaza.

___________________

Moja Oaza je mjesto gdje svi oni koji vjeruju u snagu prirode, pomognute inovativnom tehnologijom, mogu pronaći nešto za sebe, za svoju vanjsku ljepotu, te prirodan i njegovan izgled. Mi vjerujemo u to da u prirodi postoje prirodna rješenja za njegu, održavanje i revitalizaciju kože tijela, te vjerujući da smo ih i pronašli, nesebično ih nudimo i našim korisnicima. Pri razvoju naših formulacija svaki puta krećemo od nule, pomno razmišljajući i tražeći konkretno rješenje za specifični problem pri njezi kože. Koristeći znanje, iskustvo i spoznaje iz područja znanosti o djelovanju biljaka na ljudsko zdravlje, pronalazimo rješenje svakog problema koje već postoji u prirodi i na dohvat nam je ruke.

Linker
13. travanj 2024 11:26