USUSRET LJETU

Izračunali smo u kojem hrvatskom gradu žene najviše troše na ljepotu i pronašli isplativije rješenje

Nasumičnim odabirom i pregledom kozmetičkih tretmana u četiri najveća grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku provjerili smo ponudu i aktualne cijene tretmana. Cifre su pozamašne...

Frizura, šišanje i bojanje kose, manikura, trajni lak, čišćenje lica, pedikura, depilacija... Ova lista kao da nema kraja jer nije lako biti žena. Posebice kada se na to gleda financijski. Svaka žena želi se osjećati i biti lijepa, a bilo da se o svojim beauty navikama brine sama ili se prepušta stručnjacima - to košta.

Čim malo jače zasja sunce, a temperature skoče, to znači da stiže vrijeme još detaljnijeg i još češćeg depiliranja. A za mnoge žene, to ne samo da je financijski napor već je i vremenski iscrpno te fizički bolno.

Za žene u Hrvatskoj uklanjanje dlačica pitanje je osobne higijene, a najvažnije im je da metoda uklanjanja pruža osjećaj glatke kože i samopouzdanja. Čak 80 posto žena dlačice uklanja jednom tjedno, prema ranijem istraživanju kompanije Braun koja je poznata po kvalitetnim i modernim električnim brijačima, aparatima za njegu kose i raznim malim aparatima vezanim uz njegu.

S cijelog tijela dlačice uklanja čak trećina ispitanih, a ponekad je potrebno vješto primijeniti nekoliko različitih metoda uklanjanja dlačica kako bi na različitim dijelovima tijela postigli željeni cilj – glatku i sjajnu kožu, bez zaostalih ili uraslih dlačica, bez iritacija i crvenila.

image
Shutterstock

No, to nije baš uvijek lako postići. Borba s britvicama, epilatorima, kremama i trakama za depilaciju kod kuće uistinu zna potrajati i biti bolna, a krajnji rezultat nikad nije dovoljno dobar. Ili noge nisu posve glatke ili se koža iziritirala ili smo se u brzini posjekle... A najgore je što kroz cijelu muku najčešće opet prolazimo za par dana jer dlačice neumoljivo rastu.

Najskuplje je depiliranje u metropoli

Zato se ljeti, kada je koža izloženija, mnoge žene ipak odlučuju prepustiti u stručne ruke pa odlaze na opsežne depilacije u kozmetičke salone. Brazilska depilacija intimnog područja, depilacija cijelih nogu, ruku i pazuha te nadusnica... Nakon par sati izađu glatke, sretne i lakše za nekoliko stotina kuna.

Nasumičnim odabirom i pregledom kozmetičkih tretmana u četiri najveća grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku provjerili smo ponudu i aktualne cijene za tretmane depiliranja. Još uvijek je najveća ponuda depilacija toplim voskom koje su u kozmetičkim salonima i najtraženije iako je u rastu potražnja za egipatskom depilacijom, odnosno uklanjanjem neželjenih dlačica upotrebom šećerne paste, najčešće zato što je riječ o manje bolnoj, iako skupljoj opciji. Naime, šećerna pasta lijepi se samo za dlaku, a ne i za žive stanice kože, što umanjuje bol. Ona ujedno uklanja mrtve stanice i nečistoće s kože, a primjenjiva je na svim dijelovima tijela. Dlačice se u oba slučaja izvlače s korijenom, no ponovno izrastaju nakon tri tjedna.

image
Shutterstock

Daleko najskuplje ćete proći u Zagrebu gdje je prosječna cijena depilacije cijelih nogu 202 kn, a brazilske depilacije 118 kn. U prosjeku, depilacija cijelih ruku stoji 95 kn, pazuha 55 kn, a nadusnica 45 kn. To znači da bi vas jedan opsežniji posjet kozmetičarki stajao 515 kn. No, uzmite u obzir da dlačice treba dovoditi u red svaka tri tjedna. Stoga, ako u ovom toplom periodu od 1. lipnja do 1. rujna odlučite ići svaka tri tjedna na depilacije, to znači da ćete ovog ljeta minimalno pet puta posjetiti svoju zagrebačku kozmetičarku i ostaviti joj ukupno 2575 kn.

Slavonke su 36 posto na dobitku

U Splitu ćete za ovih istih pet depilacijskih tretmana trebati u prosjeku izdvojiti 450 kn, što znači da će izdatak za pet odlazaka u kozmetički salon kroz cijelo ljeto stajati oko 2250 kn. Svi oni koji se uljepšavaju u Rijeci, uštedjet će koju kunu u odnosu na dva prethodno spomenuta urbana centra jer ukupan iznos za pet odlazaka kozmetičarki ne prelazi 2000 kn, odnosno, u prosjeku za jedan odlazak na pet tretmana kojih smo se držali u istraživanju treba izdvojiti 390 kn, što znači da za pet opsežnih depilacijskih posjeta treba izdvojiti oko 1950 kn.

image
Shutterstock

Po pitanju cijene ljepote i glatkog tijela najbolje prolaze Osječanke koje na odabir imaju solidnu lepezu kozmetičkih salona i beauty centara, a prosječne cijene depilacijskih tretmana su čak 36 posto niže nego u Zagrebu. Ako se odjednom upustite na pet tretmana uklanjanja dlačica s cijelih nogu i ruku, pazuha, nadusnica i intimnog područja, to će vas u ovom slavonskom gradu u prosjeku stajati oko 328 kn, a za pet takvih odlazaka kroz ljeto trebat će izdvojiti oko 1640 kn.

Ostvarenje svih snova

Mnogim ženama je dojadilo samostalno voditi borbu s dlačicama i jedva su dočekale prepustiti se u ruke stručnjaka. No, koliko god je to na prvi pogled jednostavnije i praktičnije od uporabe kućnih metoda uklanjanja dlačice, na koncu, u kojem god gradu se odlučite uputiti na depilaciju nedvojbeno se radi o pozamašnom izdatku. K tome, izdatku se ni ne vidi kraj jer dlačice ne prestaju rasti i uvijek ih ćete ih iznova odlaziti depilirati te trošiti svoj novac i vrijeme.

image
Shutterstock

Stoga, ne bi li bilo bolje depilirati se kod kuće, a imati rezultate kao iz kozmetičkog salona?

Ne radi se o utopiji jer vam upravo Braunova unaprijeđena ponuda sada uključuje novi Silk-Expert Pro 5 IPL uređaj koji dlačice uklanja brzo, snažno i nježno, a rezultati su dugotrajni, vidljivi čak do šest mjeseci.

Braunovi IPL Silk-Expert uređaji nove generacije odgovaraju na sve naše depilacijske muke jer ne samo da rezultati traju duže od klasičnih kućnih, ali i stručnih depilacijskih tretmana, već i nema nikakve boli. Ovdje nije riječ o epilatorima s nizom sićušnih pinceta koje nemilosrdno čupaju svaku dlačicu, već o IPL uređajima, što je kratica za Intense Pulsed Light odnosno intenzivnu pulsirajuću svjetlost. Ovi napredni uređaji koriste inovativnu tehnologiju temeljenu na svjetlosti, tj. emitiraju nježne impulse svjetlosti usmjerene na dlačice ispod površine kože kako bi prekinuli ciklus ponovnog rasta dlačica koji se prirodno odvija u našim tijelima. Svjetlost posebno cilja na melanin u folikulu dlake, uspavljujući ga i zaustavljajući tako njegov razvoj tijekom faze aktivnog rasta.

image
Braun

Zato uz kontinuiranu upotrebu, IPL usporava rast dlačica i dovodi do dugotrajnog vidljivog smanjenja njihovog broja. Braun IPL Silk-Expert Pro 5 na glasu je kao najnoviji i najbolji uređaj za dugotrajno vidljivo uklanjanje dlačica kod kuće. Pozamašan je broj razloga koji to potvrđuju, stoga smo izdvojili tek neke.

Višestruko isplativo

Vratimo se na početak i krenimo od financijske strane. Neosporno je da je ulaganje u Braun IPL Silk-Expert Pro 5 investicija koju valja isplanirati, no ako uzmete u obzir koliko vas iz mjeseca u mjesec stoji opsežno i detaljno depiliranje u kozmetičkim salonima jasno je da se radi o investiciji koja je iznimno isplativa. Ne trebate biti financijski ekspert da biste to zaključili - umjesto da svaka tri tjedna izdvajate par stotina kuna kako biste imali glatko tijelo, bolje je taj iznos jednom uložiti u visoko kvalitetni uređaj. Ulaganje u IPL uređaj u odnosu na cijene depilacijskih tretmana u salonima pokazat će se isplativim već ovog ljeta, a posebice ako ga uhvatite po akcijskoj cijeni. Upravo je trenutačni period idealno vrijeme za kupovinu uređaja namijenjenog uklanjanju dlačica jer će ih mnoge trgovine staviti na akciju.

K tome, s ovim uređajem možete se upustiti na tretman od glave do pete jer dolazi s različitim nastavcima za noge, ruke, lice, pazuhe, bikini-zonu, prsa i leđa. Dakle, ne trebate dodatno trošiti novce za poseban uređaj za lice pa specijalan trimer za bikini zonu...

Pritom, ovaj novitet iz braunovog asortimana nježan je prema koži zahvaljujući tehnologiji Skin Pro koja automatski i kontinuirano 80 puta u sekundi optimizira svaki bljesak prema tonovima kože na različitim dijelovima tijela kako bi učinkovito, sigurno i ugodno tretirali čak i najosjetljivija područja kao što su lice, pazusi i bikini zona.

image
Braun

Braun IPL uređaj Silk-Expert Pro 5 omogućit će vam do šest mjeseci glatke kožu kao da ste upravo došli iz salona, a sve to u udobnosti i privatnosti vlastitog doma. Dugotrajni rezultati postignuti ovim uređajem vidljivi su za samo četiri tjedna, a zahvaljujući svojim naprednim značajkama, među kojima je tehnologija Skin Pro 2.0, tretman je brz, temeljit, efektan i jednostavan. Bolja je pokrivenost kože te je stoga manje propuštenih mjesta i zaboravljenih dlačica. Riječ je o dosad najbržem IPL uređaju koji bljeska do 125 puta u minuti, a ukupno sadrži 400.000 bljesaka što je dostatno za 22 godine tretmana.

Ako pripadate skupini žena koja kod kuće noge i pazuhe brije svaka tri dana kako bi bili potpuno glatki i na to u prosjeku potrošite 10 i više minuta, samo promislite čemu biste se svemu mogli više posvetiti ili uživati umjesto da bacate vrijeme na stalno brijanje, traženje zalutalih ili uraslih dlačica i tretiranje raznih porezotina i kožnih iritacija. Gotovo je nevjerojatno koliko si jednom pametnom investicijom u Braun IPL Silk-Expert Pro 5 možete olakšati život.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Braunom.

Linker
16. travanj 2024 13:08