Iznenadila mnoge

Dok druge žene luduju za mirisima cvijeća i luksuznih parfema, lijepa Christy ima druge favorite

Slavna manekenka Christy Turlington ne budi se uz miris omiljenog mirisa ili buketa cvijeća, već uz dah svojih bostonskih terijera, što obožava! Ipak, prva ju mirisna sjećanja vode u ružin vrt njezine bake gdje je provela najljepše trenutke djetinjstva.

Jedna od najpoznatijih manekenki iz ere supermodela, Christy Turlington i dan danas žari i pali na snimanjima.

Aktivistica za zdravlje majki i djece, 51-godišnja brineta vratila se u studio kako bi, uz supruga redatelja, Edwarda Burnsa, snimila još jednu kampanju za parfem Eternity Calvina Kleina.

1988. godine Christy je po prvi put postala zaštitno lice tog parfema, koji je doživio velik uspjeh, a zatim se 2014. i 2016. vratila u ulozi ambasadora brenda Calvin Klein i predstavila dvije nove inačice tog mirsnog hita.

image
Cristy Turlington sa suprugom Edom Burnsomu kampanji za Calvin Klein 'Eternity' 2016. godine.
BALEWA PICS/BALAWA PICS/PROFIMEDIA

Iz kreativne radionice miris Calvina Kleina ove su godine izašla dva najnovija mirisa, za nju i njega, Eternity Eau Fresh for her i Eternity Cologne for him, a Christy je povodom izlaska tih noviteta s portalom The Cut popričala o svojim omiljenim mirisima i uspomenama.

Manekenka se mislima vratila u prošlost te prisjetila svog prvog mirisnog sjećanja koje vodi ravno u vrt ruža njezine bake. Kad je bila mala mnogo je vremena provodila s bakom s očeve strane, u čijem se vrtu po cijele dane igrala, brala jabuke, jela rajčice i s pomagala baki pri rezanju ruža. Baka joj je govorila da ruže mirišu poput engleskog čaja, što će Christy zauvijek pamtiti.

Obožava ruže koje podsjećaju na djetinjstvo, no jedan joj je drugi cvijet najdraži

Christy je luda za božurima, čije se note nalaze i u novom mirisu Eternity Eau Fresh for her. Na vjenčanju je imala ogromne bukete s božurima, a taj joj cvijet njezin suprug poklanja za rođendane i godišnjice.

Životinje na prvom mjestu

Velika zaljubljenica u životinjski svijet kaže da sreća za nju miriši poput - konja! Kad se prisjeća mladih dana u južnoj Kaliforniji, najljepše je uspomene vežu za jahanje konja na otvorenim poljima. Najgori miris koji je ikad osjetila su plinovi njezinih bostonskih terijera, koje obožava, baš kao i njihov dah koji je zadnja stvar koju osjeti prije spavanja i nakon buđenja.

Razočaranje je povezala s mirisom spaljenih šibica, prijateljstvo s mirisom svježeg zraka, a slomljeno srce s mirisom slane vode.

"Slomljeno srce ima miris slane vode, jer su od toga načinjene suze. Gubitak može imati i miris bolnice", objasnila je.

image
Christy Turlington jedna je od najpoznatijih manekenki iz ere supermodela.
FACE TO FACE/FACE TO FACE/PROFIMEDIA

Najdraži miris hrane za Chrissy je miris svježih pupusasa, 'smotuljaka' iz rodne zemlje njezine majke El Salvadora, a na pitanje koji ju miris podsjeća na godišnji odmor odgovorila je: "Na eukaliptus i jasmin. Jer se ta dva mirisa mogu osjetiti u spa centrima bilo gdje na svijetu".

Linker
19. travanj 2024 13:47