Za kožu samo najbolje

Retinal je novi hit sastojak u borbi protiv starenja, a nalazi se u moćnom anti-age serumu

Koncentrirana serumska emulzija namijenjena ciljanom restrukturiranju kože, antioksidativnoj njezi i prevenciji preuranjenog starenja čini vitaminski serum RA domaćeg brenda najmoćnijim serumom u drogerijskom segmentu prevencije preuranjenog starenja kože.

Novi Olival Vitaminski serum RA postat će novi omiljeni kozmetički preparat onim ženama čija je koža naviknuta na blaže oblike retinoida i koje žele prijeći na konkretniju i jaču njegu, onima čija je koža masna i mješovita, sklona začepljenju pora, aknama i prištićima, kao i onima koje imaju uravnoteženu kožu, ali s hiperpigmentacijama, borama ili finim linijama. No, oduševit će i žene s tankom, neotpornom kožom oštećenom suncem kojoj je potrebno obnavljanje.

image
Olival vitmainski serum RA sadrži retinal koji ublažava fine bore i linije te je najučinkovitiji oblik retinoida dostupan u drogerijskim proizvodima.
OLIVAL

Olivalova koncentrirana serumska emulzija noću pobjeđuje znakove preuranjenog starenja na koži lica. Naime, Vitaminski serum RA jedan je od najdjelotvornijih anti-ageing seruma što zahvaljuje prije svega svom ključnom sastojku retinalu (retinaldehidu) i to u koncentraciji od 0,1%.

Retinal potiče sintezu kolagena čime prevenira i ublažava fine bore i linije te je najučinkovitiji oblik retinoida dostupan u drogerijskim proizvodima. Opće je poznato kako vitamin A, odnosno njegovi derivati retinoidi, dokazano djeluju protiv preuranjenog starenja kože, a retinol je posljednjih godina ključan u anti-ageing njezi kože.

Zahvaljujući dokazanom antibakterijskom djelovanju retinal osim na preuranjeno starenje kože djeluje i na druge nepravilnosti – akne i prištiće, regulira lučenje sebuma, te ujednačava teksturu tena umanjujući vidljivost hiperpigmentacija. Poznato je kako retinoidi ubrzavajući staničnu izmjenu mogu izazvati privremenu iritaciju što se ogleda u ljuštenju, crvenilu i suhoći kože. Kako bi ta iritacija prilikom uvođenja nove aktivne tvari bila što manja, u formulaciji Vitaminskog seruma RA nalaze se i ceramidi, bisabolol i alantoin.

Učinkoviti i moćni sastojci

Ceramidi pomažu obnovi oštećene barijere kože, potiču sintezu lipida i stimuliraju samoregulaciju razine hidratacije što dovodi do snažnije i otpornije kože. Bisabolol je izuzetno umirujući protuupalni i antimikrobni sastojak koji njeguje kožu sklonu iritacijama, te pojačava moć upijanja aktivnih tvari i sastojaka u kožu, osobito antioksidansa, dok alantoin kao jedan od najpoznatijih hidratizirajućih i obnavljajućih tvari u preparativnoj kozmetici djeluje na upalne reakcije i procese u koži i stimulira obnavljanje i zacjeljivanje.

image
Osim retinala, serum sadrži ceramide, bisabolol i alantoin te astaksantin - jedan od najmoćnijih antioksidansa.
FOLIVAL

Još je jedan sastojak ovog seruma iznimno značajan za obnovu kože – astaksantin - jedan od najmoćnijih antioksidansa koji štiti od fotooštećenja kože nastalih zbog izlaganja UV zrakama, djeluje protiv hiperpigmentacija, do 40% povećava sposobnost kože da zadrži prijeko potrebnu vlagu te jača elastičnost tkiva. Još jedna prednost vitaminskog seruma RA jest da ne sadrži nikakve dodane boje i mirise.

Prije korištenja ovog seruma, važno je zapamtiti neke ključne korake:

  • Vitaminski serum RA koristi se isključivo uvečer, a nanosi se na čisto i suho lice u količini od dva zrnca nara za čitavo lice izbjegavajući područje oko očiju.
  • Vitaminski serum RA koristi se dva do tri puta tjedno, postepeno se može povećavati korištenje kod otpornije kože.
  • Nakon upijanja vitaminskog seruma RA u kožu obvezno se nanosi hidratantna krema i/ili ulje.
  • Vitaminski serum RA nikad ne koristite u istoj rutini s drugim jakim aktivnim tvarima (primjerice drugi retinoidi ili kiseline), u trudnoći ili kod izrazito osjetljive ili oštećene kože sklone iritacijama.
  • Uz korištenje Vitaminskog seruma RA neophodna je cjelovita UVA/UVB zaštita od sunca s visokim zaštitnim faktorom.
Linker
14. travanj 2024 09:04