Hm...

Kontroverzni brend Gwyneth Paltrow privlači pažnju novim proizvodom: Stručnjaci opet tvrde da prodaju ‘maglu‘

Proizvodi brenda Goop konstantno su pod povećalom medicinskih stručnjaka koji svako malo iznose svoje mišljenje o njima i pokreću tužbe. No, čini se da se glumica na to ne obazire već ženama iz dana u dan donosi novitete kojima mogu poboljšati svoj seksualni život i intimno zdravlje.

Nakon svijeće s mirisom vagine i kalupa s izradom replike penisa, kontroverzni brend glumice Gwyneth Paltrow, Goop, u ponudi odnedavno ima pilulu za jačanje spolnog nagona. Iako zvuči zanimljivo, medicinski stručnjaci dovode u pitanje znanost koja stoji iza Goopovog suplementa pod nazivom "DTF", čija kratica zapravo znači "down to fu*k", odnosno "spremna za je**nje".

Čitajte i: Gwyneth Paltrow otkrila kako se liječila protiv Covida-19, stručnjaci poručuju: ‘Ne slijedite njezine savjete‘

Kako piše na službenoj stranici brenda, DTF sadrži ekstrakt šafrana, piskavice i shatavari - biljku iz porodice šparoga koja se u Ayurvedi smatra najvažnijom biljkom za žene jer pozitivno utječe na ženin reproduktivni sustav.

Kako poručuju na stranici, DTF je "dnevni dodatak prehrani formuliran kako bi podržao seksualnu želju, uzbuđenje i raspoloženje u žena", a stvorio ga je Goopov znanstveno-istraživački tim. Goop također napominje da se preporučuje uzimati ga dvaput dnevno tijekom dva mjeseca kako bi vidjeli rezultate.

image
Goop DTF 368 kuna.
GOOP

"Ne radi se samo o seksu: radi se o tome da češće trebamo podržavati našu potragu za većim užitkom", izjavio je predstavnik Goopa u prošlotjednom priopćenju za javnost.

Iako svaka treća žena u nekom trenutku svog života ima nizak spolni nagon, liječnici i psiholozi još uvijek nisu utvrdili jedinstveni pristup liječenju niskog libida. Neki do njih napominju da ni DTF niti neki drugi prirodni preparat na tržištu za povećanje libida nemaju učinak koji tvrde.

Čitajte i: Nakon svijeće s mirisom vagine, Gwyneth Paltrow osmislila još jedan hit proizvod

Timothy Caulfield, direktor istraživanja Zdravstvenog instituta Sveučilišta Alberta, nazvao je DTF "eksploatacijskom bukom" zbog nedostatka strogog istraživanja koji stoji iza njegovih navodnih prednosti te pozvao na kontrolirano ispitivanje utjecaja DTF-a.

image
Gwyneth je podigla puno prašine i svijećom s 'mirisom vagine' koja sadrži note note bergamota, cedra, geranija, damaščanske ruže i sjemena ambrete.
GOOP

Još jedna stručnjakinja, dr. Michelle Cohen, liječnica obiteljske medicine sa Sveučilišta Queen's, tvrdi da na ambalaži Goopovog proizvoda stoje nejasni izrazi kojima iznosi besmislene medicinske tvrdnje.

Ovo nije prvi put da je Gwyneth zbog svojih proizvoda razbjesnila stručnjake. Naime, 2017. je protiv nje pokrenuta tužba u ime Agencije za hranu, lijekove i zdravlje zbog prodavanja jaja od žada koja "umetanjem u vaginu sprečavaju prolaps maternice i poboljšavaju seksualni život" te je morala platiti 145 tisuća dolara kazne.

Linker
17. travanj 2024 00:57