Dostupni i kod nas

Brzi, cjenovno prihvatljivi i gotovo bezbolni! Paris Hilton, Khloé Kardashian i Jennifer Aniston se kunu u ove tretmane

Svjedoci smo prave renesanse na polju minimalno invazivnih i neinvazivnih postupaka namijenjenih oblikovanju tijela, poticanju kolagena i podizanju kvalitete kože.

Bogata nasljednica i uspješna poslovna žena, svježe udana Paris Hilton, nedavno se pohvalila kako nikada nije primila nijednu injekciju botoksa ili filera te da i u 41. godini svoj besprijekoran porculanski ten održava tretmanima mikrostrujom. Ti neinvazivni tretmani rade se i na licu i na tijelu, a mikrostruja stimulira kožu u dubinu, sve do mišića. Svojim djelovanjem zateže kožu, popravlja joj tonus i daje dodatan sjaj.

Ljubiteljica neinvazivnih tretmana je i Khloé Kardashian koja je proteklih godina značajno promijenila izgled. Priznala je operaciju nosa i poneku injekciju, posvetila se vježbanju i zdravoj prehrani, a nedavno je na TikToku objavila svoj posjet dr. Ashkanu Ghavamiju, plastičnom kirurgu s Beverly Hillsa, kojem je došla na tretman zatezanja tijela. Liječnik je rekao da prolazimo kroz pravu renesansu što se tiče poboljšavanja izgleda, sa svim tim naprednim nekirurškim uređajima, no nije otkrio na koje točno tretmane Khloé dolazi, samo je rekao da su gotovo bezbolni i da odmah nakon njih 37-godišnjakinja može na večeru. „Volim dobru nekiruršku proceduru”, zaključila je reality zvijezda.

Zvijezde stimuliraju kolagen

Voli je i glumica Cate Blanchett koja nastoji neinvazivnim anti-aging tretmanima održati prirodan i zdrav izgled kože uz prozračan, gladak ten. Zato bira tretmane koji stimuliraju kolagen i učvršćuju kožu. Glumičina kozmetičarka Georgia Louise to postiže tretmanima mikrostrujom i radio frekvencijom, kojima dodaje obilje vitamina C za posvjetljivanje kože, detoksikaciju i smanjenje otečenosti.

Zvijezde se odlučuju i za najsuvremenije tretmane ultrazvukom kako bi dugoročno regenerirale kolagen, to je izbor glumice Jennifer Aniston i bivše manekenke i poslovne žene Christie Brinkley, ili za terapiju laserom niskog intenziteta, što biraju, primjerice, glumica Eva Longoria ili glazbenik Sting. Laserski tretmani stimuliraju stanice i obnavljaju kožu, a ne ostavljaju vidljive tragove. Kako kaže Longoria, ten joj je poslije tretmana rosan, a koža čvrsta.

Prednosti neinvazivnih tretmana

image
SHUTTERSTOCK

Trend je jasan - poboljšan i pomlađen izgled tijela i lica može se postići i bez odlaska pod nož, a minimalno invazivni i neinvazivni estetski postupci sve su napredniji, pružaju sve više mogućnosti i daju sve bolje rezultate, kako u oblikovanju tijela, tako i u pomlađivanju lica. Zbog toga su sve češći izbor poznatih i nepoznatih. Pored toga, uglavnom ne izazivaju veće bolove i ne zahtijevaju puno vremena, nakon njih ne treba ići na bolovanje, a i financijski su prihvatljiviji od složenih kirurških postupaka. Međunarodno udruženje za estetsku i plastičnu kirurgiju (ISAPS, International Society of Aesthetic Plastic Surgery) navodi kako su u 2020. godini estetski kirurzi u svijetu izveli 10,1 milijun kirurških estetskih zahvata i 14,4 milijuna nekirurških postupaka. U usporedbi s prethodnom godinom, broj kirurških estetskih zahvata pao je 10,9 posto, dok je broj neinvazivnih i minimalno invazivnih postupaka porastao 5,7 posto.

Podizanje kože na tijelu

Nikada prije nije postojao toliki izbor mogućih rješenja za uklanjanje nakupina masti, za zatezanje kože, za definiranje linija - injekcijski tretmani, ultrazvuk, smrzavanje, popunjavanje... Novost je injekcijski tretman PROFHILO® BODY čija je specifična namjena tretiranje opuštene kože na tijelu. Njime se koža hrani i podiže te joj se vraća volumen, pa je posebno dobrodošao za žene koje vode borbu s opuštenom kožom nakon trudnoće, kao i za sve osobe koje su izgubile veći broj kilograma i nastao im je višak kože

Primjenjuje se na trbuhu, nadlakticama, unutrašnjoj strani natkoljenica te iznad koljena.

Riječ je o kombinaciji injekcijskog tretmana i kozmetičkog tretmana koji se provodi u udobnosti doma. Kako djeluje? Zahvaljujući visokoj koncentraciji hijaluronske kiseline jača i hidratizira kožu, ali i sprečava njezino starenje te remodelira opušteno tkivo stimulirajući receptore stanica kože, čime poboljšava njenu kvalitetu i vraća joj čvrstoću.

Test učinkovitosti pokazuje kako PROFHILO® BODY poboljšava hidratizaciju kože za 40 posto te elastičnost kože za šest posto, a pacijenati kažu da je koža glađa i čvršća za čak 96 posto te hidratiziranija i elastičnija za 100 posto. K tome, kliničko istraživanje provela je kompanija IBSA Derma na 30 žena kod kojih su rezultati bili vidljivi nakon 28 dana, a koristi se i u kombinaciji s različitim estetskim zahvatima i neinvazivnim tretmanima oblikovanja tijela. Ovaj novitet kompanije IBSA Derma korak je dalje nakon tretmana Profhilo namijenjenog licu. Dostupan je u Poliklinici Bagatin, a više informacija možete pronaći OVDJE.

Protiv masnih naslaga i za učvršćivanje

Neinvazivnim i minimalno invazivnim tretmanima može se djelovati, tako reći, od glave do pete, kako bi se podignula i zategnula kože i oblikovalo tijelo, odnosno naglasile linije lica. Primjerice, manje, ali tvrdokorne masne naslage na tijelu mogu se razbijati laserom niske energije - laser ih otopi, a tekuća masnoća isiše se cjevčicama. Laserska energija upotrebljava se i za obnavljanje kože (resurfacing). To je metoda pomlađivanja kojom se poboljšava izgled kože ili se tretiraju manji nedostaci, poput mrlja od sunca, usahlog tena ili proširenih pora.

image
Poliklinika Bagatin

O uništavanju masnih stanica smrzavanjem - kriolipolizi - često se govori kao o manje invazivnoj alternativi liposukciji. Kriolipoliza cilja tvrdokorne džepove masnoća, one koji se odupiru zdravoj prehrani i redovnoj tjelovježbi. Tijekom postupka lopaticama aparata "usisava" se koža, a mehanizam za hlađenje smrzava i razgrađuje masne stanice. Tretirano područje potom se energično masira kako bi se masnoće razbile i zatim prirodnim putem izbacile iz tijela. Za rezultate valja pričekati do tri mjeseca, a postupak često treba i ponavljati. Više o samom tretmanu kriolipolize pročitajte ovdje.

Nekirurško podizanje i učvršćivanje kože može se postići naprednim ultrazvučnim tretmanima. Ultrazvuk prodire u dublje slojeve kože u kojima stimulira proizvodnju kolagena upravo ondje gdje je najkorisniji. Primjenjuje se na dijelovima tijela i lica, daje prirodan i osvježen izgled. U Poliklinici Bagatin jedan od takvih najpopularnijih tretmana je Med Contour Multipower ultrazvučna terapija koja reducira celulit i zateže kožu, a sve prednosti ovog tretmana kao i koliko je potrebno za prvotne rezultate doznajte ovdje.

U učvršćivanju kože, ublažavanju celulita i konturiranju tijela koriste se i druge tehnologije ili njihove kombinacije. Kombiniraju se, primjerice, vakuumska tehnologija koja utječe na kožu te infracrveno svjetlo i bipolarna radio frekvencija koji nježno zagrijavaju masne stanice i okolno tkivo kako bi se poboljšale elastičnost i tekstura kože te smanjio celulit.

Za zatezanje kože tijela i lica koriste se niti koje se stavljaju pod kožu kako bi je mehanički podignule, ali i potaknule proizvodnju kolagena, jer su obogaćene sastojcima kojima se to postiže. Deblje i čvršće niti sa zupcima ozljeđuju tkivo i tako potiču njegov odgovor, a tanje i nježnije mezoniti razgrađuju se postupno i potiču nastanak novog kolagena. Niti se razgrade kroz šest mjeseci, a njihov učinak traje još neko vrijeme.

image
Poliklinika Bagatin

Popunjavanje i brisanje bora

Minimalno invazivne procedure sve su zastupljenije i u tretiranju lica. Stručnjaci smatraju da se njima može odgoditi face lifting, a počnu li se raditi pravovremeno, mogu i otkloniti potrebu za kirurškim intervencijama u svrhu pomlađivanja.

Tekući lifting lica (liquid face lift) blago podiže crte lica, smanjuje bore i nabore, osvježava i daje mu odmoran izgled. Primjenjuje se na svim strateškim točkama lica, a učinak se postiže dermalnim punjačima, ali i biostimulatorima kolagena, tvarima koje podižu i zatežu kožu. I jedni i drugi ubrizgavaju se injekcijom, a učinak traje dvije do četiri godine. Fileri se primjenjuju i na pojedinim dijelovima lica, primjerice, za popunjavanje podočnjaka, a najčešći su izbor i za povećanje usnica.

Posljednjih se godina mnogo govori o nekirurškoj rinoplastici, tj. dotjerivanju nosa pomoću filera, koja u nekim slučajevima može zamijeniti kiruršku rinoplastiku, zahtjevnu operaciju koja traži dulji oporavak. Nekirurškom rinoplastikom može se prikriti grbica na nosu ili poboljšati simetričnost nosnica, a rezultati nisu trajni. Smanjenje nosa na ovaj način, naravno, nije moguće.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bagatin.

Linker
15. travanj 2024 00:56