OTKRILA SVOJE TAJNE

Zvončica Vucković o sjajnom izgledu u zlatnim godinama: ‘Ne sunčam se i zadržavam prirodan pH kože‘

Jedna od naših najpoznatijih i najtraženijih manekenki uvijek nas oduševi svježim i prirodnim izgledom, a sada nam je otkrila svoje jednostavne beauty rutine.

"Manje je više", glasila bi ukratko tajna odličnog izgleda naše najpoznatije manekenke u zlatnim godinama, Zvončice Vucković koja je bila gošća panela "Nova ja" u organizaciji Glorije i Gaia Naturelle Adria, posvećenog ljepoti koja dolazi iznutra.

Važnost zaštite od sunca

"Ne sunčam se i zadržavam prirodan pH kože bez previše šminke i krema", otkrila nam je manekenka čiji je otac nažalost preminuo zbog raka kože, pa se nitko u njezinoj obitelji ne izlaže suncu. Upravo je zaštita od sunca uz korištenje maslinovog ulja u njezi kože najbolji savjet koji je Zvončica dobila od bake i roditelja.

image
Zvončica Vucković.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Čitajte i: Zašto žene vole kolagen? Gošće Glorijinog panela govore koliko su bitni suplementi za mladost i jesu li dovoljni

Dodatke prehrani koristi po potrebi, a s obzirom na to da je nedavno prestala pušiti, sada joj je dovoljno manje vitamina C u obliku suplemenata u odnosu na prije. Iako yogu prakticira već 30 godina, face yogu - vježbe za lice o kojima se također raspravljalo na panelu, još uvijek nije probala, no nikada nije kasno - zaključio je naš najtraženiji plus-age model.

Briga o licu u mladoj dobi kao prevencija ranih znakova starosti

A face yogu je Ema Jusić, 23-godišnja glazbenica počela prakticirati prije godinu dana kada je počela više brinuti o svojoj koži.

image
Karin Velikonja i Ema Jusić.
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Nekome to možda zvuči mlado - i je mlado, ali koža sve osjeti pa tako i te godine. Vidim veliku razliku u svega par godina na svojoj koži i zato sam stvarno počela brinuti jer želim i u budućnosti ne samo radi izgleda nego i radi zdravlja", objasnila je mlada pjevačica koja osim vitamina još nije isprobala druge dodatke prehrani, no priznala je da bi uskoro mogla početi.

Djevojkama svojih godina preporučila bi prije svega dobru dnevnu i večernju rutinu koje uključuju čišćenje kože i kvalitetnu hidrataciju te da se svakako posavjetuju sa stručnjacima u tom području s obzirom na individualne potrebe svake kože.

Pojavljivanje bez šminke Emi Jusić nikada nije predstavljalo problem

image
Gaia Naturelle kolagen shot.
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Nemam problema s tim, volim pokazati svoju kožu", odgovorila nam je Ema na pitanje o pojavljivanju u javnosti bez šminke te je dodala kako joj se sviđa što se danas sve više priča o prirodnoj ljepoti.

Čitajte i: Ines Paun Bizilj o tajnama blistave kože: ‘Kolagen mora biti u kombinaciji s vitaminom C i MSM-om‘

Zdrava hrana kao osnova svega

Sasvim jednostavnu rutinu u njezi kože ima i naša poznata voditeljica Karmela Vukov-Colić kojoj su za održavanje blistavog izgleda kože dovoljne voda i "obična krema" , ali ipak smatra da je tu presudna zdrava hrana koja je osnova svega.

"Čak i vegetarijanci bi svako jutro trebali pojesti komadić špeka jer u špeku imamo to što je dobro za našu kožu - ima tog kolagena", rekla nam je kroz smiješak Karmela koja smatra da je dobar izgled itekako povezan s unutarnjim mirom, samopouzdanjem i osobnom srećom.

image
Karmela Vukov-Colić.
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Ja recimo nisam osoba koja bi se botoksirala i pikala i ubijala te svoje mišiće, ali me u zadnje vrijeme recimo žestoko živcira što su mi malo pali kapci, pa nešto razmišljam možda bih mogla za par godinama napraviti tu operaciju kapaka čisto da mi se malo otvore oči", rekla nam je uvijek dobro raspoložena Karmela.

Što su nam još otkrile naše poznate dame, saznajte u videu.

Linker
12. travanj 2024 14:16