Igra toplog i hladnog

Zimi je koži potrebna posebna njega: Donosimo najbolje kreme koje štite lice od vjetra i hladnoće

Boravak na svježem zraku blagotvoran je za tijelo, ali i izazovan za kožu, osobito nakon izlaska iz ugrijanih prostorija - ublažite osjećaj zatezanja, crvenilo i ljuštenje uz nove njegujuće adute.

Ulaskom u hladnije razdoblje godine zaredala su upozorenja da valja ojačati imunitet. Treba se toga pridržavati i u njezi kože jer s jedne strane izložena je sve nižim vanjskim temperaturama, a s druge strane “zagušena” u zatvorenim prostorima koji se sve manje provjetravaju, a sve više zagrijavaju.

Takve promjene toplo - hladno vjerojatno će ove sezone biti izraženije nego inače, jer zbog pandemije koronavirusa preporučuje se boravak na svježem zraku koliko god je moguće. To jest povoljno za zdravlje, ali je izazov za kožu, osobito ako je osjetljiva i sklona isušivanju i(li) iscrpljena zbog užurbanog načina života koji se često svodi na nezdravu prehranu, premalo sna i loše navike poput pušenja.

S prvim jačim zahlađenjem mnogi su već iskusili zatezanje, peckanje, pojačano crvenilo i ljuštenje kože koja time poručuje da je valja obilnije nahraniti i hidratizirati. Stoga se u kozmetičkim linijama ista krema često nudi u dvije varijante: laganoj (light) koja je pogodnija za toplije vrijeme i ponajprije se temelji na hidrataciji i bogatoj (rich) sa superhranjivim formulama što sadrže ne samo hidratantne sastojke nego i lipide, odnosno masnoće nužne za izgradnju vanjskog zaštitnog sloja kože - hidrolipidne barijere.

image
Važno je provoditi vrijeme na svježem zraku i u hladnijoj sezoni, ali isto tako je potrebno zaštititi kožu.
FREEMIXER GETTY IMAGES

To je u ovo doba godine ključno za sve tipove kože, uključujući i masnu, jer ona često bude dehidrirana i osjetljiva zbog pretjerane uporabe preparata za čišćenje i odmašćivanje.

Ne zaboravite na zaštitni faktor

Vrijeme je za intenzivne kreme, maske i serume koji spašavaju ten od preosjetljivosti i iritacija, pomoću umirujućih i obnavljajućih sastojaka poput biljnih ulja i maslaca, probiotika, minerala... Također je vrijeme “brisanja” mrlja, odnosno hiperpigmentacija koje se ljeti često pojavljuju zbog neumjerenog izlaganja suncu.

Za to je najpogodnija kozmetika sa zaštitnim faktorima i posebnim sastojcima što potiču razgradnju i sprečavaju daljnje nakupljanje kožnog pigmenta melanina. Ujedno takvi preparati sadrže i obilje revitalizirajućih sastojaka, kako bi koža unatoč “brisanju” mrlja zadržala jedrinu i blistavost.

image
Anti-Pigment serum obnavlja kožu, smanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje 262 kn EUCERIN
EUCERIN
image
Bee Radiant revitalizirajuća krema 290 kn APIVITA
APIVITA
image
Superfood krema za osnaživanje kože s đumbirom, matcha čajem i goji bobicama 405 kn ELEMIS
ELEMIS
image
Resveratrol-Lift Firming Cashmere krema daje koži jedrinu i mekoću 347 kn CAUDALIE
CAUDALIE
image
A-OXitive antioksidativni serum s vitaminima C i E 244,89 kn AVÈNE
AVENE
image
PRO RednessControl tonirana dnevna krema za ublažavanje crvenila sa SPF-om 30 222 kn CETAPHIL
CETAPHIL
image
Hungarian Thermal Water mineralna maska s toplinskim efektom 388,50 kn PETER THOMAS ROTH
PETER THOMAS ROTH

Čitajte i:

Obojite hladnu jesen moćnom bojom fuksije: Najbolji ruževi, sjenila i tuševi podići će vam raspoloženje

Slavne dame otkrivaju beauty proizvode u koje se kunu, a čak ni nisu pretjerano skupi

Veganske palete: Selena Gomez izbacila glamurozna sjenila za blagdansku sezonu

Linker
16. travanj 2024 05:52