HOMEMADE PRIPRAVCI

Vlastite maske za lice možete napraviti kod kuće: Donosimo recepte s prirodnim sastojcima

Nemate vremena za uljepšavanje u kozmetičkim salonima? Prirodne maske možete napraviti vrlo jednostavno od kućnih pripravaka uz malo volje i truda te par jednostavnih koraka.

Ako se pitate koji je najbolji prirodni lijek za lice-odgovor je maska! Odlično djeluje na kada se želite odmoriti od stresa nakon užasnog dana u uredu, ali i minimizira pore. Umjesto da tražite salon ljepote, jednostavno napravite sami svoju domaću masku od kućnih pripravaka.

Vjerovali ili ne, jogurt vam može poslužiti kao odličan pilinga, dok je med sjajan u uništavanju bakterija na licu, a kakao prah je najbolji izbor ako želite postići sjaj kože. Donosimo tri recepta pomoću kojih sami možete napraviti svoju savršenu masku za lice kod kuće.

Maska za suhu kožu

Ako više nemate apsolutni nijednu ideju kako da nahranite svoju suhu kožu, ovaj kućni pripravak će odlično nahraniti vašu kožu vitaminima i pružiti joj potrebnu vlagu.

Potrebni sastojci:

  • 6 žličica gline
  • 2 žličice soka od aloe vere
  • 1 žličica prirodnog sirovog meda
  • prirodnu izvorsku vodu

Ova osvježavajuća proljetna maska ​​hidratizirat će vašu kožu iznutra. Kako bi pojačali njeno djelovanje, jednostavno dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande u čitavu smjesu. Lavanda je vjerojatno najpoznatije eterično ulje, a miris ovog ulja može pomoći u opuštanju živčanog sustava, a posebno je koristan za ublažavanje simptoma nemira, razdražljivosti i nesanice. Jednostavno pomiješajte sve sastojke kako bi dobili dobijete glatku pastu, nježno umasirajte u lice i vrat i ostavite da djeluje 20 minuta prije nego što isperite toplom vodom.

image

Poslužite se kućnim pripravcima

PEXELS

Maska za hiperpigmentaciju kože

Budući da hiperpigmentaciju uzrokuje povećan broj pigmenta u ćelijama vaše kože, najbolje je tretirati je maskom koja sadrži sastojke koji imaju svojstva posvjetljivanja kože. Svojim aktivnim sastojcima ona prodire u dublje pore kože gdje je povećana količina melanina u koži te tako blokira pigment, posvjetljuje kožu i vraća prirodnu boju kože.

Potrebni sastojci:

  • 1 žlica svježe kurkume ili kurkume u prahu (iscijeđena ili prešana)
  • 1 žlica svježeg limunovog soka
  • dodajte vodu da dobijete pastu
  • 1 žlica meda ili 1/2 tučenog avokada ako ste koristili kurkumu u soku

Ovaj recept je odličan za hiperpigmentaciju jer sadrži kurkumu i sok od limuna, a oba sastojka navlažuju kožu. Klinički je dokazano da kurkuma kao sastojak rješava hiperpigmentaciju, smanjuje iritaciju kože i bore tijekom najmanje 4 tjedna. Osim toga, kurkuma potječe iz Indije i Južne Azije te potječe od đumbira. Jednostavno pomiješajte smjesu, nanesite na određena područja (nosite rukavice da zaštitite ruke) i ostavite da djeluje 3 minute prije nego što isperite. Ponavljajte barem dva puta tjedno tijekom pet tjedana kako biste vidjeli rezultate.

image

Homemade maska za lice

UNSPLASH

Maska za smanjenje crvenila i iritacije

Vaša koža može postati opterećena i nakon gradskog smoga, proljetne peludne groznice, a tada su iritacija i crvenilo također neizbježni.

Potrebni sastojci:

  • 1 žličica meda
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • ¼ zrelog avokada
  • 2 kapi ulja lavande

Ova maska ​​za lice pruža duboku hidrataciju od kokosovog ulja te daje vašoj koži antioksidanse s medom i smiruje crvenilo s uljem lavande. Pomiješajte ga i nanesite smjesu na lice s blazinicama za vrhunski spa doživljaj kod kuće. Ovo je odlična maska ​​ako želite navlažiti i umiriti kožu. Ovaj kućni pripravak ​​za lice pruža duboku hidrataciju od kokosovog ulja te daje vašoj koži antioksidanse s medom i smiruje crvenilo s uljem lavande. Pomiješajte ga i nanesite smjesu na lice s blazinicama za vrhunski spa doživljaj kod kuće. Ovo je odlična maska ​​ako želite navlažiti i umiriti kožu.

Maska za minimiziranje proširenih pora

Iako ste možda čuli da zapravo ne postoji pravi način da 'zatvorite' svoje pore, postoje načini da ih smanjite, a ovaj kućni pripravak može pomoći.

Potrebni sastojci:

  • 1 bjelanjak
  • 1 žlica meda
  • malo ocijeđenog soka od limuna

Upravo bjelanjak i sok od limuna imaju pametna adstrigentna svojstva koja će zategnuti kožu i smanjiti vaše pore. Ovaj ritual je savršen, samo morate pripaziti kada ga nanosite blizu usta.

Linker
29. ožujak 2024 18:25