Hands On Veggies / Press
NJEGA IZ SRCA PRIRODE

Povrće je zavladalo svijetom ljepote! Otkrivamo preparate i namirnice za nikad blistaviji ten

I koža voli supernamirnice pa voće, povrće i med u preparatima nove generacije jamče njen blistav izgled.

Uslijed pandemije koronavirusa mnogi su ustanovili da je najbolja "terapija" protiv tjeskobe, neizvjesnosti i osjećaja besmisla - boravak u vrtu, voćnjaku, pčelinjaku... Naime, njegujući prirodu ujedno njegujemo svoj život. Stres se doslovce može "oplijeviti", a nove ideje zasaditi i razmnožiti.

Konkretni rezultati

Ekološki psiholozi, koji se bave odnosom čovjeka i njegove fizičke okoline, kažu da je uzgoj biljaka i pčela duboko emocionalan proces koji uključuje sva naša osjetila i ispunjava nas iskonskim zadovoljstvom približavanja prirodi. Takve aktivnosti - za razliku od "modernog" grčevitog načina života kada često nemamo povratnu informaciju o tome što smo ustvari napravili i koliko smo bili uspješni - daju konkretne rezultate i zadovoljstvo da smo nešto postigli.

Woman having honey facial massage at spa salon
Getty Images/iStockphoto
Med je iznimno blagotvoran za njegu kože lica i tijela.

Preparati na bazi meda donose olakšanje osjetljivoj, ispucanoj i umornoj koži, kakva često zna biti nakon ljetovanja.

Promatranjem kako biljke rastu, a pčele marljivo grade svoje saće i prikupljaju nektar iz dana u dan, možemo osvijestiti da u životu ne postoje instant rješenja, nego se treba uskladiti s ritmovima prirode i rješavati probleme korak po korak. Slična paralela može se povući i u kozmetičkoj njezi koja najbolje rezultate daje kada je blaga, jednostavna i sustavna. Baš kao što se spokoj pronalazi u vrtlarenju i pčelarenju, tako se i koža može osjećati blaženo zahvaljujući biljnim plodovima i pčelinjim proizvodima.

Prvorazredna ulja

Voće je pak idealno za sočno "navodnjavanje" tena - osobito malina, borovnica, nar, šljiva, grožđe... I to ne samo voćne pulpe nego i sjemenke iz kojih se dobivaju prvorazredna njegujuća ulja.

Young woman cleaning face with natural cosmetics. How to get clear and glowing skin. Portrait of young woman with clay face mask on wearing bathrobe. Homemade Face Mask
Getty Images/iStockphoto
Prirodni proizvodi iz obitelji voća i povrća najveći su zalog za zdravu i lijepu kožu.

Najveće ovosezonske beauty zvijezde su bundeva i dinja.

No, najveći uzlet u njezi doživjelo je povrće. Među najpopularnijim kozmetičkim hitovima je "zelenje" poput kelja i brokule jer izvrsno revitalizira, umiruje i pročišćuje kožu. Na sličan način djeluju i povrtni njegujući klasici poput krastavca, mrkve, rajčice i lubenice. No, najveće ovosezonske zvijezde su bundeva i dinja, jer sve je očiglednije da su prava blagodat za problematičnu kožu.

Bitno je i što unosimo u tijelo

U industriji ljepote počinje se udomaćivati i povrće o kojem dosad baš i nismo razmišljali kao o kozmetičkim sastojcima - stižu maske od cikle, losioni od rabarbare, kupke od patlidžana... Pri iskušavanju kozmetičke superhrane ne zaboravite da se ponajprije trebamo njegovati iznutra - jedući povrće, voće i med - jer upravo na taj način koža (i cijelo tijelo) dobiva ono najbolje iz njih.

Za vas smo izdvojili...

Press

Superfood Salad For Skin maske za lice, 139,90 kn, FARMSKIN | Art of Spa sorbet od grožđa za lice i tijelo, 159,99 kn, AFRODITA | Rêve de miel gel za tuširanje na bazi meda, 164,34 kn, NUXE | Sensitive 2u1 gel za tuširanje i šampon s ekstraktom kelja, 73 kn, HANDS ON VEGGIES | Cucumber De-Tox Hydra-Gel osvježavajuće maske oko očiju s ekstraktom krastavca, 321,60 kn, PETER THOMAS ROTH | Express Beauty Honey mini maske, 38,90 kn, APIVITA

Čitajte i:

Apsolutni ljetni hit: Mirela Priselac Remi pronašla je idealnu manikuru za svoje kratke nokte

Parfemi kao mirisni bijeg od stvarnosti: Svakim otvaranjem bočice vode nas u neki ljepši svijet

Hrvatski recepti za uspjeh: Oni ne čekaju bolje dane, stvaraju ih sami

Koliko često bismo trebali prati lice? Mnogi griješe i time si samo povećavaju postojeći problem

Svi žele 'staklenu put': Futuristički proizvodi poput prozirnog pudera nova su realnost

Linker
23. travanj 2024 11:50