PROMJENE U SVIJETU LJEPOTE

Povratak trenda iz 90-ih? Sve češće viđamo obrve kakve su nosile Angelina Jolie, Gwen Stefani, ali i Vlatka Pokos

Tanke obrve apsolutni su hit 90-ih, a osim na slavnoj manekenki Belli Hadid, sada ih sve češće viđamo i na društvenim mrežama.

Da obrve oblikuju i uvelike utječu na izgled čitavog lica, uvjeriti se možete vrlo lako - dovoljno je da ih previše stanjite ili da pretjerate s olovkom i sve će vam biti jasno. Iz tog razloga ne čudi što vizažisti toliku pažnju posvećuju dlačicama iznad očiju. Baš poput boje ruža, oblika očiju i lica, i trendovi u oblikovanju obrva podložni su promjenama, a čini se da nam među trendove lagano stižu tanke obrve iz 90-ih.

image
Tanke obrve u 90-ima je imala i Angelina Jolie.
FOTOS INTERNATIONAL/SHUTTERSTOCK/EDITORIAL/PROFIMEDIA

Stiže li u svijet ljepote velika promjena?

Nakon što su se godinama nosile prirodne, raskošne i minimalno oblikovane obrve, one maksimalno stanjenje mogle bi uvesti značajnu promjenu u svijet ljepote - ako se uspiju probiti kao trend.

image
Vlatka Pokos.
CROPIX/PERO DRAGICEVIC

Čitajte i: Nije samo ukusna u kolačima! Bundeva je idealna za njegu kože u jesenskim danima zbog posebno moćnog koktela sastojaka

Iako mnogima s obzirom na to kada su se nosile, u krajnju ruku djeluju čudno, sve ih češće viđamo na licima poznatih djevojaka koje diktiraju trendove. Poput poteza olovke tanke obrve, dok su bile hit 90-ih, vidjeli smo na Angelini Jolie, Gwen Stefani i Drew Barrymore, a kod nas ih je nosila i bivša voditeljica i pjevačica, a sada i stručnjakinja za oglašavanje i marketinše komunikacije, Vlatka Pokos.

Slavna manekenka koja diktira trendove

Bella Hadid, slavna manekenka koja je u svijet ljepote već gotovo ukorijenila kose oči poznatije kao "cat eyes", sada postavlja - ili vraća - trend tankih obrva.

Čitajte i: Osvježite klasičan make up: Isprobajte ‘eye-lighter‘ tehniku koja pomlađuje i u trenu daje otvoreniji pogled

Iako nikada nije ni nosila upečatljivo guste obrve, u make up lookove u kakvima ju viđamo, sve češće uklapa još tanje obrve, a kakve je imala i kada se ove godine pojavila na crvenom tepihu Cannes Film Festivala.

I dok Belli Hadid savršeno pristaju dodatno naglašavajući njezine ionako oštre crte lica, baš kao ni "čupav" oblik obrva - nisu za svačiji oblik lica. Na društvenim mrežama - posebice na Tik Toku, sve ih češće viđamo, a mnogi se ipak nadaju da taj trend neće ponovno zaživjeti.

Linker
18. travanj 2024 23:06