Pravi saveznici

Ovo su četiri moćna sastojka za zaustavljanje starenja, imate li ih vi u svojoj anti-age kremi?

Izaberite prave saveznike i savladajte najveće neprijatelje svoje kože te pobijedite starenje iznutra.

Kako vrijeme prolazi jedno je sigurno - svima nam se 'isto piše' jer nakon 25. godine života počinje nezaustavljivi proces starenja kože - na njoj se najprije pojave tanke linije, a s vremenom te bore kao i gubitak volumena i gustoće kože postaju sve vidljiviji.

Starenje kože vrlo je složen proces na koji utječe mnoštvo čimbenika, oni se na različite slojeve kože odražavaju na različite načine. Osim unutarnjih faktora poput genetike, tipa kože, specifičnih stanja... brojni su i vanjski utjecaji. Moderan život u gradu i povećana količina stresa kojoj smo izloženi itekako ostavljaju tragove na našoj koži i utječu na ubrzavanje procesa starenja.

Izlaganje onečišćenjima koja su, na žalost, sastavni dio života u gradu, može se potaknuti ispuštanje slobodnih radikala koji oštećuju kožu. Tu je i izlaganje suncu, koje je za kožu iznimno štetno, a njegove posljedice atmosfersko zagađenje još više pogoršava te ubrzava proces koji se zove - oksidativni stres.

image
Brojni faktori koje nosi moderan život utječu na kvalitetu naše kože
UNSPLASH

Naziv je to za oslobađanje slobodnih radikala u našem tijelu, a oksidativni stres najčešće uzrokuju već spomenute sunčeve zrake, zagađenje zraka i nezdrava prehrana. Taj kompleksan proces starenja kože, ni stručnjaci još ne razumiju u potpunosti, ali su detektirali ključne čimbenike - kolagen i hijaluronsku kiselinu.

Što se događa u tijelu kad koža počne stariti?

S vremenom se smanjuje sposobnost naših tijela da proizvode kolagen i hijaluronsku kiselinu. To dovodi do smanjenja elastičnosti i gipkosti kože, a u konačnici rezultira nastankom bora. Kad kažemo da koža stari to u stvari znači da se kolagenska vlakna počinju razdvajati, a međuprostori ispunjeni hijaluronskom kiselinom sve se više smanjuju i prazne.

Kako starimo, u gornjem se sloju kože - epidermi - imamo sve manju količinu hijaluronske kiseline, a u isto vrijeme nastaju molekule koje su kraće te stoga mogu zadržati manje vode.

Znanstvenici su otkrili da UV zrake ubrzavaju razgradnju kolagena u koži. Osim toga i količine hijaluronske kiseline u koži također se smanjuju zbog djelovanja ultraljubičastog zračenja, tu su i - duhan, stres kao i drugi štetni utjecaji iz okoline. No isto tako dokazano je da čak i u najtežim slučajevima fotostarenja zbog izloženosti UV zračenju, dodavanjem kolagena i hijaluronske kiseline u organizam možemo poboljšati izgled kože.

Saveznici mladolike kože

Kolagen

Kolagen je jedan od prirodnih filera koji ispunjava kožu. Prisutnost kolagena u mladosti je velika, on pomaže koži dati čvrst i ujednačen izgled. Kako starimo, tijelo ga proizvodi sve manje, isprva to našu kožu čini sve više suhom, a zatim se počinju formirati i bore. No zahvaljujući istraživanjima te suradnji znanosti i prirode sada možemo dodavati kolagen svojoj prehrani i time usporiti starenje te poboljšati hidrataciju.

image
skinage COLLAGEN PRESTIGE 10000
PROMO

Pogotovo velike benefite ima hidrolizirani morski kolagen (riblji), a učinkovito smanjenje vidljivosti bora uglavnom se pripisuje činjenici da uzimanje kolagena povećava vlastitu proizvodnju kolagena u tijelu. Osim toga uzimanje kolagena pozitivno djeluje na proizvodnju dva druga važna proteina u koži - elastina i fibrilina.

Hijaluronska kiselina

Ta je kiselina prirodni sastojak koji naše tijelo neprestano proizvodi, a ima brojne važne uloge. Brinući se o primjerenoj vlažnosti tkiva hijaluronska kiselina ima i ključnu funkciju u održavanju mladolikog izgleda kože. Hijaluronska kiselina omogućava zadržavanje vode, a time i primjerenu vlažnost kože koja je važna za održavanje mladolikog izgleda kože. U kombinaciji koju u našem tijelu hijaluronska kiselina ima s kolagenom - nemoguće ju je zaobići u njezi i borbi protiv starenja kože.

Vitamin C

O vitaminu C zna se mnogo, bitan je to nutrijent za cjelokupno zdravlje, ali i zdravlje kože. Podržava obnavljanje tkiva, osnažuje imunološki sustav, moćan je antioksidans. Vitamin C pomaže održati mladolik i svjež izgled na dva načina.

Prvo, neophodan je za proizvodnju kolagena u stanicama kože, pomaže u održavanju strukture kože te odgađa znakove starenja. Kao drugo vitamin C je snažan antioksidans što znači da pomaže u zaštiti kože od slobodnih radikala koji razgrađuju stanice koje proizvode kolagen i ubrzavanju njegovo propadanje. Moćan vitamin C neutralizira posljedice oksidativnog stresa na koži što dovodi do njenog preuranjenog starenja.

image
Vitamin C moćan je saveznik u proizodnji kolagena
UNSPLASH

Mangan

Mangan je mineral koji se u tijelu javlja u poprilično malim količinama, ali njegov nedostatak itekako se osjeti. Kao i vitamin C i mangan je moćan antioksidans - smanjuje razinu slobodnih radikala i neutralizira njihovo štetno djelovanje, a samim time sudjeluje u prevenciji oštećenja koja mogu nastati zbog njihove prisutnosti.

Neke od najznačajnijih prednosti mangana su održavanje zdravlja kostiju, osim toga, mangan sudjeluje u formaciji vezivnog tkiva što ima itekako važan utjecaj na mladolik izgled i elastičnost kože.

Sva četiri supermoćna sastojka u jednom proizvodu: skinage COLLAGEN PRESTIGE 10000

Kolagen je najzastupljeniji protein u našem tijelu, postoji oko 30 različitih vrsti kolagena, a u našem tijelu najčešća su tri tipa: tip 1 koji daje čvrstoću našoj koži, tip 2 koji čini naše zglobove pokretnima i tip 3 koji daje tkivu elastičnost. Ako se pitate kako najučinkovitije unijeti pravi tip kolagena u tijelo, kako bismo zaustavili znakove starenja na koži, jednu stvar treba imati na umu - molekula kolagena prevelika je da bi prodrla na površinu kože kada se nanosi u kremi ili losionu. Većina kolagena iz kreme ostat će na površini kože, dok je ne operete.

Zato je najučinkovitiji način koristiti nadomjestak prehrani, pogotovo u obliku tekućeg kolagena - uzimanjem proizvoda skinage COLLAGEN PRESTIGE osigurano je dodatno unošenje kolagena i hijaluronske kiselina u tijelo, uz prijeko potrebdne druge sastojke za mladoliki izgled kože.

Kombinacijom sastojaka skinage COLLAGEN PRESTIGE - 10.000 mg hidroliziranog kolagena, 100 mg hijaluronske kiseline, 100 mg vitamina C, vitamini B kompleksa, mangana i cinka - klinički je dokazano da se kroz šest tjedna smanjuje pojava bora i poboljšava zategnutost kože. Potrebno je uzeti 50 ml jednom na dan. Kombinacija sastojaka koja osigurava vašoj koži bržu obnovu, štiti stanice od oksidativnog stresa, smanjuje bore i vraća mladenački izgled.

Linker
18. travanj 2024 04:18