BEAUTY TRIKOVI

Odvažno s make-upom: Ove boje sjenila najbolje pristaju uz vašu boju očiju

Većina žena ne zna kako istaknuti prirodnu boju očiju niti kako izabrati odgovarajuće boje sjenila.

Šminkanje je danas mnogim ženama kao urođena vještina, a tim više jer make-up nanosimo gotovo svaki dan. Međutim, iako će to rijetko priznati, najveći problem gotovo svake žene jeste odabir boje sjenila koje ističu boju očiju i nadopunjuju njezin cjelokupni make-up.

Koju god proizvod nosite na očima, bilo da je to olovka za oči, maskara ili sjenilo, potrudite se da boju očiju istaknete korištenjem određene boje koja je nadopunjuje pa čak i naglašava. Što se tiče teksture, nanošenje svjetlucavog ili metalnog sjaja ove je sezone također poželjan.

Tako ćete puno bolje istaknuti prirodnu boju vaših očiju i postići živahniji izgled. Iako je sama boja najvažnija, nemojte se bojati igrati s različitim nijansama. U nastavku saznajte koje boje sjenila je najbolje nositi na temelju vaše boje očiju.


Smeđe oči

Tople smeđe, zlatne nijanse, ljubičaste i plave boje istaknut će smeđe oči. Revolution paleta sjenila za oči odlična je opcija ako želite odličan asortiman zlatnih i pigmentiranih medenih nijansi. Možete i dodati bordo maskaru kako biste istaknuli oči. Odličan prijedlog je i sjenilo i olovka za oči u jednom proizvodu brenda Kiko Milano (3-In-1 Eyeshadow & Eyepencil 01 - Romantic Shades Of Face & Eyes Palette).

image

Revolution make up paleta London

PRESS

Čitajte i: Vrijeme je za obnovu: S ovim savjetima, vaša će kosa biti blistavija nego ikada


Plave oči

Narančasta i druge tople nijanse odlično će istaknuti plave oči. Dior Backstage paleta sjenila u neutralnim bojama odlično se blenda s bakrenim tonovima. Ako se držite linera, najbolje je izabrati olovku u nježno smeđoj ili neku drugu toplu nijansu, koju ćete nanijeti na kapke. Za hrabre, odvažite se na tirkizne tonove iz kolekcije novih nijansi Pupa Milano Vampa! olovaka za oči.

image

Dior Backstage paleta

PRESS


Oči boje lješnjaka

Žene s očima boje lješnjaka trebale bi posegnuti za ljubičastom, smeđom, zlatnom i zelenom bojom. Najbolje je izabrati sjenila koja se sastoje od toplih ljubičastih i crvenih tonova kakve možete pronaći u kolekciji brenda By Terry Brightening. Za olovku za oči možete izabrati Chanel u intenzivnoj boji šljive kako biste istaknuli boju očiju, no ni s klasičnom crnom nećete pogriješiti.

image

Chanel eyeliner Stylo Yeux Prune Intense

PRESS

Čitajte i: Brzi, cjenovno prihvatljivi i gotovo bezbolni! Paris Hilton, Khloé Kardashian i Jennifer Aniston se kunu u ove tretmane


Zelene oči

Zelene oči najbolje će nadopuniti tople narančaste, crvene i zlatne, pa možete izabrati brončanu paletu Eveline cosmetics Charming Mocha sjenila ili, pak, Les 4 Ombres 384 Imaginaire paletu sjenila od Chanela. Ako ste sretnica sa zelenim očima svakako bi trebali pri ruci imati bordo maskaru ili smeđu olovku koja najviše ističe ovu boju očiju.

image

Eveline cosmetics paleta sjenila Charming Mocha

PRESS


Sive oči

Tople smeđe, bordo, zlatne, narančaste nijanse ili čak tamni smokey eye istaknut će sive oči. Za takav efekt možete koristiti Urban Decay paletu sa zlatnim tonovima. Za plave i sive boje očiju najbolje je koristiti smeđu liniju. Odvažite se stoga za Catrice Daring Nude Eyeshadow Palette ili, pak, Urban Decay koji u svojoj ponudi ima paletu sjenila u svima za vašu boju očiju poželjnim nijansama.

image

Urban Decay paleta sjenila Naked Cherry

PRESS
Linker
17. travanj 2024 14:31