važan dio rutine

Kozmetički čudotvorci: Ovih pet najvažnijih sastojaka promijenit će vašu kožu nabolje i održati je mladolikom!

Svakog mjeseca s društvenih mreža nas zapljusnu neki novi fantastični sastojci koji će našem licu skinuti barem 10 godina s lica. S tim na pameti, vrlo se lako izgubiti u silnim kozmetičkim proizvodima da na kraju uopće ne znate što biste ‘trebali‘ koristiti ako želite vašu kožu održati zdravom, čistom, blistavom i po mogućnosti bez toliko vidljivih bora. No, nećete pogriješiti ako u rutinu njege uvedete pet moćnih sastojaka u koje se već godinama kunu dermatolozi, kozmetičari i beauty entuzijasti.

Beauty industrija vrijedna je oko 300 milijardi dolara, a danas je i više nego lako biti informirani potrošač jer sigurno nam nije u interesu staviti bilo što na lice, kao što nam nije svejedno što jedemo. Sigurno znate da ljepota kože prvenstveno dolazi iznutra, no u ovom užurbanom svijetu nekada iz onog što pojedemo ne možemo izvući dovoljno korisnog za našu kožu.

Zbog toga je našem najvećem organu potrebno dati poticaj izvana, a to možemo samo kvalitetnom kozmetikom koja u sebi sadrži moćne tvari. No, nemojte se prenagliti jer svakoj koži je potrebna drugačija njega pa je važno osluškivati što joj najviše odgovara.

U posljednjem desetljeću neprestance se govori o nekoliko sastojaka koji su neophodni za zdravlje kože, a za neke ste sigurno već čuli. Ipak, nije zgorega ponoviti zašto bi ih, ako već niste, trebali uvesti u svakodnevnu njegu vaše kože.

Hijaluronska kiselina

Iako je o njoj zaista već sve rečeno, hajdmo se malo podsjetiti na njezin fantastičan učinak na kožu. Hijaluron odnosno hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u našem tijelu, ali s godinama njezina proizvodnja opada pa koža postaje suha i dehidrirana.

Naime, ona 'skladišti' vlagu, odnosno veže je na sebe i tako održava kožu mekanom, elastičnom i hidriranom, a u tijelu je najviše imamo neposredno nakon rođenja.

image

Kozmetika Afrodita Skin Specialist

PRESS

Što vrijeme više odmiče, hijaluronske kiseline je u našem organizmu sve manje pa je moramo nadoknaditi proizvodima za ovlaživanje. Svi tipovi kože mogu je koristiti jer ne izaziva nikakve iritacije, već koži vraća toliku potrebnu vlagu te se može koristiti svaki dan, ujutro, navečer ili u toku dana.

Zbog svega toga jedan je od najcjenjenijih sastojaka u kozmetičkoj industriji, a pronaći ćete je u kremama, maskama, tonicima i serumima. Ovi potonji imaju najveće koncentracije hijaluronske kiseline i najbolje prodiru u kožu, baš poput Kozmetika Afrodita Hidratantnog koncentrata iz Skin Specialist linije.

image

Kozmetika Afrodita Skin Specialist Hyaluron hidratantni koncentrat.

PRESS

Dehidrirana koža čest je problem zimi zbog suhog zraka u grijanim prostorijama pa bismo je trebali vlažiti i nekoliko puta na dan. Afrodita Hidratantni koncentrat osigurat će joj intenzivno vlaženje i to u dubljim slojevima kože zahvaljujući kombinaciji hijaluronske kiseline 100 % prirodnog podrijetla i soka krastavca. Ono što je nekima najvažnije jest informacija da se brzo upija i ne ostavlja masne tragove pa će ga obožavati i masniji tipovi kože.

Vitamin C

Ne zove se vitamin C bez razloga kraljem vitamina. Neophodan je za pravilan rad organizma, rast i popravak tkiva, a njegov manjak vrlo brzo se očituje u obliku krvarenja zubnog mesa i iz nosa, sporog zacjeljivanja rana, suhe kose i ostalog. Osim toga, vitamin C je vrlo učinkovit anti-age sastojak jer ima snažna antioksidativna svojstva.

To drugim riječima znači da se bori protiv slobodnih radikala - kemijskih spojeva velike reaktivnosti koji se u organizmu svakodnevno stvaraju i uzrokuju oštećenja na stanicama te ubrzavaju starenje.

Međutim, vitamin C se u našem tijelu, za razliku od hijalurona, ne stvara automatski. Nismo imali baš neku sreću - uz majmune i zamorce smo vrsta čiji organizam ne može sam proizvesti vitamin C pa ga moramo unositi putem hrane, dodataka prehrani i putem kože.

Vitamin C, dakle odlično djeluje na bore, vraća blistavost koži i posvjetljuje je, odnosno briše hiperpigmentacijske mrlje, zbog čega je pravi pobjednik među aktivnim sastojcima u kozmetici. Ono što je jednako važno jest da čak poboljšava zaštitu kože od štetnih UVA i UVB zraka!

Iako je vitamin C u kozmetici vrlo raširen, nije svaki proizvod dobar za kožu jer neki od njih ne sadrže stabilne oblike vitamina C, što znači da nisu otporni na djelovanje svjetla, zraka i topline. Serumi s vitaminom C potpuno su prozirni, no ako su nestabilni, s vremenom požute i više nisu sigurni za korištenje.

image

Kozmetika Afrodita Skin Specialist Vitamin C Anti-age serum.

PRESS

No, to se ne događa s Kozmetika Afrodita Skin Specialist Vitamin C Anti-age serumom jer sadrži iznimno stabilan vitamin C japanskog podrijetla - Ascorbyl Tetraisopalmitat koji ima 25 puta jači učinak djelovanja nego drugi oblik vitamina C poznat i kao l-askorbinska kiselina. Odgovara svim vrstama kože, ne izaziva iritacije, već posvjetljuje i ujednačuje ten te potiče proizvodnju kolagena. Zato je nezaobilazan u njezi lica svih generacija!

Još jedna njegova prednost jest što u sastavu ima i skvalan - derivat skvalena - prirodnog sastojka sebuma kože koji je njeguje, a ne masti. Ako vam je koža naizgled umorna, nanesite Afrodita Vitamin C Anti-age serum i odmah će djelovati svježije i blistavije.

Kolagen

Kolagen ili 'čarobni protein' važan je dio organizma. Riječ je o najzastupljenijem proteinu u tijelu te je jedan od glavnih gradivnih dijelova kože, mišića, tetiva i ligamenata, a nalazi se i u krvnim žilama, rožnici i zubima. Starenjem tijelo nažalost proizvodi sve manje kolagena pa se koža brže opušta, gubi tonus, elastičnost i stvaraju se bore. Na takav izgled kože utječu, naravno, i naše navike, posebice one štetne poput pušenja, loše prehrane, manjka kretanja i zaboravljanja na redovitu masažu lica i tijela.

image

Kozmetika Afrodita Skin Specialist Collagen Lifting serum.

PRESS

Kao što smo to već odavno naučili, bore ne možemo spriječiti, ali ih možemo odgoditi te ublažiti postojeće. Osim što je dobro svakodnevno konzumirati prirodne izvore kolagena kao što je juha od kostiju i želatina, on se može nadoknaditi dodacima prehrani ili se može potaknuti njegova proizvodnja u koži određenim proizvodima.

image

Kozmetika Afrodita Skin Specialist Collagen lifting serum.

PRESS

Kozmetika Afrodita Skin Specialist Collagen Lifting serum trenutno popunjava bore zahvaljujući mikrosferama kolagena i biljnoj alternativi vitamina A koja aktivira sintezu kolagena te tako smanjuje izraženost tih tvrdoglavih linija. Zanimljivo je da mikrosfere prodiru duboko u linije bora, tamo na sebe vežu vlagu i nabreknu do 10 puta većeg volumena. A vama je s lica skinuto 10 godina!

Ceramidi

Kao što je koži potrebna vlaga, tako joj je potrebna i bogata njega i zaštita. Tu u priču ulaze ceramidi - strukturni elementi kože koji je štite od vanjskih utjecaja, ali se i oni tijekom godina počinju trošiti i smanjuje se njihova funkcija. Drugim riječima, ceramidi su zapravo lipidi koji strukturu kože drže čvrstom i napetom.

Iako se oni najčešće spominju u kontekstu zrele kože, istina jest da bismo ih trebali početi koristiti već u tridesetima ako želimo održati kožu što duže mladolikom. Naime, u tridesetima gubimo čak 40 posto ceramida, a nakon četrdesete čak 60 posto.

image

Kozmetika Afrodita Skin Specialist Ceramides uljni kompleks.

PRESS

Što učiniti? Pa, što prije kožu počastiti kvalitetnim serumom s ceramidima kao što je Kozmetika Afrodita Skin Specialist Ceramids Uljni kompleks koji kombinacijom ceramida i 100 posto čistih biljnih ulja hrani, omekšava, regenerira i štiti kožu od vanjskih utjecaja.

Bez obzira na to što je uljne teksture, izuzetno prija suhoj koži te se brzo upija.

SPF faktor

I šećer na kraju svih rutina njege kože jest - zaštitni faktor. Niti jedan kozmetički proizvod ne može vam učinkovito pomoći riješiti probleme s kožom ako je nemarno izlažete suncu. Da, sunce je važno zbog stvaranja vitamina D u koži, ali UVA i UVB zrake koje prodiru u nju izazivaju oštećenja, mrlje i stvaraju rizik od melanoma.

image

Kozmetika Afrodita Skin Specialist SPF 30 zaštitni serum.

PRESS

Osim toga, nisu samo sunčeve zrake štetne za kožu već i infracrvene zrake te plava svjetlost kojom smo svakodnevno izloženi putem ekrana pametnih telefona, tableta i računala. Zato je važno tijekom cijele godine zaštititi kožu proizvodima sa SPF faktorom, no teško je naći onaj koji objedinjuje sve navedeno.

Ipak, Kozmetika Afrodita Skin Specialist SPF 30 zaštitni serum pravi je mali multitasker - sprječava fotostarenje kože, stvaranje hiperpigmentacijskih mrlja i oštećenja DNK-a stanica kože. Ako izbjegavate takve proizvode jer se bojite da će vam začepiti pore, kod ovoga seruma toga nema. Vrlo je lagan, brzo se upija i ne masti kožu te je pogodan za sve tipove, čak i onu najosjetljiviju!

image

Kozmetika Afrodita Skin Specialist serumi.

PRESS

Kako nanositi Skin Specialist serume?

Serume je najbolje koristiti u skladu s vašim potrebama, a ako ih koristite više (ili sve), nanosite ih u slojevima - Hyaluron, Collagen, Vitamin C nanesite prije kreme za njegu, a serum s Ceramidima nanesite nakon odabrane kreme za njegu. SPF serum nanesite ujutro kao zadnji korak jutarnje njege i prije nanošenja šminke.

Svi proizvodi su na raspolaganju u drogerijama diljem Hrvatske, na webshop.afroditacosmetics.com te u Afrodita shopovima u Zagrebu (Vlaška 41, Frankopanska 7, Galleria Business Center - Iblerov trg 10).

Linker
11. travanj 2024 22:15