NAGLASITE TREPAVICE

Izađite iz beauty zone komforta: Ususret proljeću istaknite oči maskarom u boji

Maskare u boji mogu djelovati zastrašujuće ako ste navikli na uobičajenu crnu, ali zapravo su praktičnije od olovki za oči. Ljubičasta, zelena i plava su popularne, a možete isprobati i fatalnu crvenu maskaru ako ste dovoljno odvažne.

Maskare u boji vraćaju se svom stilu u proljetne trendove i apsolutni su 'must have' proizvod ove sezone. Ako volite ekspermentirati sa šminkom, umjesto miješanja jarkih šarenih sjenila kako bi istaknule lice radije se odvažite za odvažne maskare u boji koje stvaraju lepršavi efekt i čine oči otvorenijima.

Ne postoji mnogo trendova ljepote iz 1980-ih koje bismo željeli vratiti, ali maskara u boji je ona koja može razbiti monotoniju kada nosite neutralnu uredsku odjeću ili kada vam se ne da puno šminkati. U nastavku vam predstavljamo najbolje maskare u boji koje su dostupne na tržištu, kao i savjete prilikom odabira proizvoda koji najbolje pristaje vašoj boji očiju.

image

Ljubičasta ili plava maskara odlično naglašava smeđe i zelene oči.

SHUTTERSTOCK

Ljubičasta i plava varijanta odlična su opcija ako želite izaći iz svakodnevnih lookova i poigrati se bojama. Upravo ljubičaste i plave nijanse maskare najbolje pristaju riđokosim i crvenokosim djevojkama. Ako se želite odlučiti za ove boje možete isprobati Pupa Vamp liniju u čijoj kolekciji možete pronaći šest različitih boja. Tekstura je mekana, jako pigmentirana posebice ljubičasta i plava varijanta. Elastična četkica je fleksibilna pa savršeno definira trepavice i jednostavno se nanosi.

Plava maskara savršeno pristaje smeđim i kestenjastim očima, nose ih mnoge svjetske zvijezde, ali i preporučuju vizažisti. Možete nositi sve nijanse plave maskare, od izrazito jakih, zagasitih do blažih nijansi plave. Plavu maskaru možete nanositi ujedno i s crnom maskarom kako bi ste dobili još bolji efekt i dodatno naglasili oči.

image

Plavu maskaru možete kombinirati s crnom.

SHUTTERSTOCK

Jedna od plavih maskara koja je posebno osvojila žene, dio je Maybelline make up branda, a stvorena je 1971. pod nazivom 'Great Lash' . Make up brand ju je u potpunosti redizajnirao i dodatno obogatio svojstvima. Štapić pomaže odvojiti trepavice pa ćete dobiti prirodan izgled uz svega nekoliko poteza.

Nikada ne stvara grudice, što je čini usporedivom s drugim vrhunskim markama. Ova verzija maskare je izrazito plava, a možete ju potražiti online na Amazonu ili na prodajnim mjestima u Hrvatskoj poput dm-a.

image

Crvena maskara za glamurozan look!

SHUTTERSTOCK

Ako želite postići fantastičan glamurozni look, onda je crvena maskara odličan izbor. Prigodna je u posebnim prigodama, a prekrasno pristaje djevojkama sa zelenim i smeđim očima. Ova varijanta je definitivno samo za najhrabrije! Najvažnije je da prije nanošenja koristite kremu i korektor oko očiju kao podlogu kako bi se maskara što više istaknula na trepavicama. Ako skupite hrabrosti za crvenu maskaru, onda je odličan izbor Marc Jacobs čiju liniju možete pronaći u drogerijama poput Mullera.

Linker
18. travanj 2024 12:54