Recenzija

Isprobala sam novu Afrodita Q10 BOOST kremu protiv bora: Odmah je postala ‘must have‘ moje beauty rutine

Do sada nisam imala potrebu za anti-age proizvodima, no primijetila sam da mi je koža podložnija vanjskim utjecajima, postala je osjetljivija i umornija je nego prije. Zato sam se brže-bolje bacila u potragu za laganom kremom s moćnim sastojcima koji će mojoj koži vratiti stari sjaj. I, mislim da sam je našla!

Uvijek su mi svi govorili da sam mladolika i da moj djetinji izgled ne odgovara mojim godinama te da ću, kada ostarim, opet izgledati kao da mi je barem 10 godina manje. To mi je laskalo, a laska mi i dalje jer se nikada nisam opterećivala s godinama koje smatram samo brojem.

No, tijelo se mijenja, a prvi znakovi starenja, osim izbijanja sijedih, vide se na koži koja postaje osjetljivija na vanjske promjene, podložnija je hiperpigmentacijama, crvenilu i suhoći. Te promjene nisu zaobišle ni moje lice, iako mi koža još uvijek naginje mješovitoj - masno čelo, ponešto nos, a ostatak lica je normalan.

Do sada mi je ključ rutine njege lica bio u hidratacijskim serumima i uljima koja zaključavaju vlagu u koži te nisam imala potrebu koristiti anti-age proizvode. Koja greška!

image
Afrodita Q10 BOOST za normalnu/mješovitu kožu.
AFRODITA ARHIVA

Inače, koža se već u srednjim dvadesetima počinje mijenjati pa bismo već tad trebali u našu rutinu uvrstiti proizvode za ublažavanje bora, povećanje elastičnosti, jedrosti i poticanje stvaranja kolagena, a ne čekati do pedesete. Srećom, još uvijek sam u tridesetima i nisam više željela gubiti vrijeme pa sam odlučila isprobati novu Afrodita Q10 BOOST 35+ kremu za normalnu do mješovitu kožu s dva moćna antioksidansa.

Antioksidansima protiv starenja

Prvo, nije zgoreg ponoviti što su antioksidansi i zašto su važni za našu kožu. Kao što sam već spomenula, koža s godinama postaje sve podložnija utjecajima, kako unutarnjim, tako i vanjskim, a njezini glavni neprijatelji su slobodni radikali - nusprodukt kemijskih reakcija u stanicama koji vrše oksidativni stres nad organizmom.

image
Afrodita q10 BOOST sadrži dva vrijedna antioksidansa - koenzim q10 i vitamin E.
IDA TOMAŠKOVIĆ

Antioksidansi neutraliziraju slobodne radikale i tako čuvaju kožu napetom, zdravom i usporavaju pojavu bora.

Afrodita Q10 BOOST krema bogata je, dakle, antioksidansima - koenzimom Q10 i vitaminom E u obliku sitnih crvenih kapsula, zbog čega je ovaj proizvod još zabavnije koristiti. Oba antioksidansa su prirodno prisutna u ljudskom organizmu, no njihova proizvodnja s godinama opada pa kožu njima moramo sami opskrbiti. Koenzim q10 i vitamin E u kombinaciji su vrlo moćan koktel za kožu jer:

  • pomažu uravnotežiti prirodnu antioksidacijsku razinu kože
  • smanjuju izraženost i dubinu bora
  • štite lipide, odnosno masti koje koži daju blistav, gladak i jedar izgled
  • čuvaju stanične membrane i njihovu sposobnost vezivanja vlage
  • poboljšavaju elastičnost kože

Djelovanje kreme na kožu

Afrodita Q10 BOOST 35+ krema dolazi u već prepoznatljivoj plastičnoj teglici s poklopcem, jednostavnog je, ali elegantnog dizajna te ima blag miris koji nakon par minuta nestaje s kože. Kremu sam koristila nakon temeljitog čišćenja kože, tonika i hidratacijskog seruma. Ta tri koraka nikada ne propuštam jer su vrlo važna za zdravlje i ljepotu kože, baš kao i oni koji dolaze kasnije. Primijetila sam da mi je koža unazad nekoliko godina tijekom prijelaznog razdoblja iz ljeta u jesen baš nekako čudna. Drugim riječima, nedostaje joj sjaj i ujutro nakon buđenja izgleda umorno.

image
Male crvene kapsule vitamina E rastapaju se u dodiru s kožom.
IDA TOMAŠKOVIĆ

Afroditinu kremu sam nanosila ujutro i navečer kako bih joj pojačala učinak te nisam propuštala ujedno masirati lice. Masaža je dobra za poticanje cirkulacije, a ako se provodi godinama, smanjuje vidljivost bora, a koža je zategnutija. Malene crvene kapsule vitamina E bile su mi posebno simpatične; rastapaju se u dodiru s kožom te se tako aktiviraju neposredno prije apsorpcije.

Krema je srednje gustoće, brzo se razmazuje i upija i čim sam je prvi put nanijela, primijetila sam da mi koža već dugo nije bila toliko glatka.

To me prilično začudilo pa sam je s guštom nastavila koristiti. Već nakon nekoliko dana, lice je živnulo i vratio mu se stari sjaj te je koža izgledala čišće i blistavije. Također, jedna tvrdoglava bora između obrva pojavljuje se svaki puta kada malo zanemarim masažu lica, no u kombinaciji s ovom kremom, uspjela sam je odgoditi na još neko vrijeme. Odlično!

image
Krema je srednje gustoće, brzo se razmazuje i divno upija.
IDA TOMAŠKOVIĆ

Iako je krema namijenjena osobama starijima od 35 godina, a ja sam još uvijek ispod te crte, ne znači da je ne mogu koristiti i mlađi. Baš naprotiv, što prije krenete s anti-age proizvodima, to bolje jer rezultati sigurno neće izostati!

image
Afrodita Q10 BOOST za suhu kožu.
AFRODITA ARHIVA

Afrodita u istoj liniji nudi i Q10 BOOST 35+ kremu za suhu kožu s uljem šipka koje ju dodatno njeguje i štiti. Kreme možete nabaviti po cijeni od 89,99 kuna u DM-u, Bipi, Mülleru, Afrodita Shop & Beauty Centrima (Vlaška 41, Frankopanska 7 i Galleria Business Center) i na Afrodita webshopu.

Linker
05. ožujak 2024 20:32