obrazi u fokusu

Inspirirano serijom ‘Bridgerton‘: Nova tehnika šminkanja koju ćete poželjeti isprobati odmah

Netflixova serija ‘Bridgerton‘, smještena u regentsko doba, zaludjela je svijet, a premda je druga sezona tek u povojima, opsesija ljubavnom pričom, modom i estetikom još jedne uspješnice producentice Shonde Rhymes ne jenjava. Najnoviji trend inspiriran ovom serijom stiže iz svijeta ljepote, a za razliku od korzeta, satenskih cipela i haljina empire kroja - izuzetno je nosiv?

Jeste li već čuli za tehniku pod nazivom Regencycore?

Riječ je o rastućem beauty trendu na društvenim mrežama, inspiriranim serijom "Bridgerton" koja prikazuje živote mladih dama iz visokog britanskog društva, svježih lica porculanske puti, s blago rumeni obrazima, baš kako je moda nalagala u razdoblju između 1811. i 1820. godine.

Vizažist Tobi Henney, kojem se na popisu slavnih klijentica nalazi i Megan Fox, za beauty portal Byrdie objasnio je što je to Regencycore i kako postići taj damski look.

Ovaj trend inspiriran je regentskim razdobljem u Velikoj Britaniji te uključuje sve - hranu, modu i beauty trendove.

Taj toliko poželjni "Bridgerton izgled"

Želite li se našminkati poput Phoebe ili Eloise, fokus prebacite na savršen ten te isticanje jagodica. Za razliku od baroknog razdoblja, i donedavno popularnog konturiranja, dojam mora biti fin i besprijekoran, damski i prije svega - prirodan.

Savršen, baršunasti ten

"Koža mora izgledati kao koža", naglašava slavni vizažist te predlaže korištenje pudera koji dobro prekrivaju, no ne izgledaju preteško na licu. Highlighterom se naglašava čelo, kost nosa i dio tih iznad usana, a ispod nosa.

Paleta sjenila i tuš nisu vam potrebni

Kapke premažite tankim slojem pudera ili sjenilom u nekoj nježnoj, neutralnoj boji, a trepavice uredno nalasite crnom ili smeđom maskarom. Kuteve očiju eventualno možete naglasiti s malo crne olovke koju će "ublažiti" štapićem za uši.

Trik je u - nijansama!

Kako bi postigli "Bridgerton look" važno je uskladiti boju rumenila i ruža na usnama, a u obzir dolaze samo nježne pastelne boje, bez žarkih i neprirodnih nijansi.

Linker
18. travanj 2024 17:26