Neka oči govore

Halo eye: nova tehnika sjenčanja koja je zaludjela društvene mreže i svjetske zvijezde

Make up svijet zaludila je tzv. ‘halo eye‘ tehnika koja koristi strateško nijansiranje kontrastnih tonova sjenila na kapcima kojima se imitira ‘halo‘, odnosno svjetlosna aureola.

‘Halo’ ili ‘spotlight’ eyes zaludio je Instagram svijet, a za to postoji nekoliko dobrih razloga.

Osim što ova tehnika vizualno može približiti prirodno razmaknute oči, idealna je za povećanje oka, a i odlično se kombinira sa svim nijansama i teksturama.

Vizažisti također znaju da je ovakav način nanošenja sjenila poželjan za fotografiranje jer svjetla, odnosno svjetlucava sredina oka privlači svjetlo što na fotografijama izgleda neodoljivo, a suptilnija je i više 'fashion' varijanta od klasičnih šljokica.

image
Poigrajte se bojama - od crne i smeđe, preko zelene i ljubičaste, do bež i baby ružičastih nijansi, važno je jedino da je sredina kapka najupečatljivija.
ARIMEDA

Kako izgleda sami postupak ovog glamuroznog stila šminkanja priupitali smo edukatore Arimed Učilišta.

KORAK PO KORAK

"Halo eyes" postižu se nanošenjem tamnijih nijansi na unutrašnji i vanjski dio oka, dok se sredinom nanose svijetle, svjetlucave ili pak žarke boje. Tajna je, naravno, u fino izrađenim prijelazima između nijansi koje postižemo blendanjem sitnim kistićem kako ne bismo gubili na preciznosti.

Za početak sredinu kapka i sredinu donjeg dijela oka ispunite svijetlom nijansom sjenila oko kojeg ćete prema vanjskim dijelovima oka blendati sve tamnija sjenila. Najtamnija nijansa trebala bi se nalaziti najdalje od početne nijanse, u unutarnjem i u vanjskom kutu oka.

Ne zaboravite konturirati i pregib oka kojim ćete 'zaokružiti' aureolu. Svakako predlažemo i dodatno naglašavanje cjelokupnog looka umjetnim trepavicama i eyelinerom.', kažu nam iz Arimeda.

Odlična osobina ovog make upa je da se mogu kombinirati sve boje, svih intenziteta i teksture, poput metallic, mat i glossy sjenila i pigmenata, a ovaj odvažan i neobičan trend obožava i Kim Kardashian, koja je ipak ljubiteljica prirodnijih nijansi.

Linker
25. travanj 2024 06:17