Beauty vodič

Trendovi u frizurama za 2021.: Nema drastičnih rezova, naglasak je na stiliziranju i ukrašavanju

U protekloj godini nitko se nije odviše zamarao frizurama, no u idućoj ne bi trebalo biti tako: ovo su neke ideje s kojima možete unijeti malo promjene u svakodnevicu.

Korona, maske, izolacija, socijalna distanca, zabrana okupljanja, ukidanje svih događanja... iz tih svima znanih razloga nikome u protekloj godini frizura nije bila u fokusu. Tjedni mode, najveći inkubatori ideja za frizerske i make-up trendove u nadolazećoj sezoni, zbog epidemiološke situacije bili su znatno reducirani - i po broju sudionika i načinu prezentacije.

image
Duga, ravna kosa u stilu 70-ih ponovno je u modi.
AVALON.RED/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA
image
Valovi kao oni u morske sirene daju dozu romantike stajlingu.
CHANEL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ipak, i ti skromni uvjeti iznjedrili su neke dobre ideje koje mogu biti inspirativne pri odluci o promjeni frizure. Napokon je stiglo cjepivo protiv virusa koji je 2020. promijenio sliku svijeta, a samim time sve je veća nada u povratak ‘normalnog’ života - u kojem razmišljanje o novoj boji kose, šišanju i stiliziranju ne zvuči tako trivijalno.

Što se šišanja tiče, drastičnih rezova neće biti. Tko je u protekloj godini puštao kosu da raste, u idućoj će uživati u plodovima svoje upornosti - i samo razmišljati kako je stilizirati. Jer, upravo je na stylingu fokus.

Od razdjeljaka do nakita

Jedna od stilističkih varijanti je oštri razdjeljak sa strane (à la Duško Lokin), kakav je viđen na revijama modnih kuća Chanel i Miu Miu, a jednako dobro funkcionira na dugoj, poludugoj i kratkoj kosi. Valovi su i dalje in, samo što su malo promijenili oblik - nisu više ni savršeni, ni surferski, nego izgledaju kao da ste spavali s pletenicama i ujutro raspleli kosu.

image
Mokri stajling? Zašto ne.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image
Ne štedite na ukrasima za kosu - što veći, to bolji.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakit za kosu (koji kamuflira lošu frizuru), vječni bob (ali ne geometrijski, nego ležeran), dugačke šiške u kombinaciji s dugom kosom (kao u 70-ima)... to su samo neke od ideja s kojima se može krenuti u novu i, nadamo se, sretniju godinu od protekle.

Niski razdjeljak

Oni koji nemaju hrabrosti za radikalnije promjene mogu jednostavno promijeniti mjesto razdjeljka - i napraviti stazu što niže prema uhu. Dobro funkcionira i na dugoj i na kratkoj kosi.

image
HH SIMONSEN Keratinsko ulje za mekšu i elastičniju kosu (143 kn) koristi se samostalno...
HH SIMONSEN
image
...ili u kombinaciji s peglom Nourishing Styler, koja istodobno stilizira i rekonstruira kosu, 1500 kn.
HH SIMONSEN

Mala sirena

Valovi su vječni, već godinama na top-listi najpoželjnijih frizura - samo što stalno mijenjaju oblik. Dugokose manekenke na Chanelovoj reviji pokazale su kakvi će valovi biti in iduće sezone - jednostavni i prirodni, kao nakon noći prespavane s pletenicama.

image
PHYTO Curl Legend gelkrema na bazi biljnih ulja i mlijeka kvinoje - oblikuje kovrče, ali kroti i ravnu i neposlušnu kosu, 189,90 kn.
FOTOGRAFIJE: PHYTO
image
LEONOR GREYL mlijeko za raspletanje i zaštitu kose od vrućine iz fena ili pegle, 285 kn.
LEONOR GREYL

Sedamdesete

Nostalgija za nekim sretnijim vremenima, koja je mnoge ‘prala’ u ovoj nesretnoj godini, iznjedrila je nostalgične frizure - dugu, ravnu kosu u kombinaciji s dugačkim šiškama ili bez šiški, duge shaggy frizure (stepenasto šišane) i sve ostalo što su 70-ih voljeli mladi.

image
SISLEY serum za jačanje kose, 1169 kn.
SISLEY
image
PERCY NOBLEMAN mat pasta za styling, 145 kn.
PERCY NOBLEMAN

Ukrasi za kosu

Sve je u modi relativno skromno i jednostavno (u skladu s duhom vremena) - osim kopči, gumica i ostalog pribora koji u trenu mijenja frizuru. Što veće, to bolje i efektnije.

image
HARKONTROLL sprej za jačanje i sjaj kose, 112,80 kn.
HARKONTROLL
image
THE ORDINARY Serum s peptidnim kompleksom za snažniju i gušću kosu, 135 kn.
THE ORDINARY
Linker
25. travanj 2024 11:31