Za besprijekornu frizuru

Svi trikovi suhog šampona: Kada pranje nije opcija - spašava stvar, evo kako ga pravilno koristiti

Prikupili smo sve tajne profesionalaca i otkrili kako se suhi šampon može najbolje iskoristiti i kao ekspresna mjera za čišćenje kose, ali i kao proizvod za stiliziranje.

Proizvod koji mnoge žene gledaju s nevjericom i zaobilaze u širokom luku, neke su ga možda i isprobale pa nisu bile zadovoljne, a treće su pak zagovornice i redovito koriste šampon za suho pranje u svojoj beauty rutini. Najčešće je riječ o spreju, na čijem pakiranju piše 'dry shampoo', pakiran je u bočici nalik laku za kosu, no umjesto prozirnog i ljepljivog laka, iz nje se raspršuje nešto nalik razrijeđenom puderu.

Kako šampon u spreju koristiti ispravno?

Za dobre rezultate, važno je raspršiti ga s udaljenosti od otprilike 15 centimetara. Umjesto da pošpricate veliku količinu šampona odjednom, savjetuje se da se kosa podijeli u nekoliko sekcija te da sprej pritišćete pomalo - zahvaćajući dio po dio kose. Od korijena prema vrhu.

Ako su vam je kosa masna samo pri korijenu i na šiškama, nanesite šampon samo na te dijelove. Na kraju krajeva, suhi šampon upravo to radi - upija višak masnoće.

image
Parcijalno, suho pranje šiški, u nekoliko sekundi može popraviti cijeli dojam.
DVORA/SHUTTERSTOCK/PROFIMEDIA

Za još bolji učinak, stručnjaci savjetuju da jednom rukom pomičete kosu dok s drugom špricate suhi šampon, kako bi se njegovi sastojci što bolje rasporedili po vlasima. Na kraju možete počešljati kosu četkom ili češljom kako bi uklonili viškove prema vrhu vlasi.

Ako želite frizuri dati malo oblika, na kraju se preporučuje propuhati kosu fenom, namještenim na hladni zrak.

Suhi šampon u puderu

Ova vrsta suhog šampona preporučuje se za vrlo gustu, kao i vrlo masnu kosu. Ovaj proizvod je mnogo više koncentriran, bolje isušuje i upija masnoću.

Njega se, za razliku od onog u spreju, nanosi direktno na korijen, krenite odmah na onim dijelovima gdje je kosa najmasnija. Ostatak je najbolje otresti rukom nakon što preokrenete glavu prema dolje, možete i ovdje koristiti hladan zrak iz sušila za kosu.

Ovaj proizvod ne mora služiti samo za brzo i suho pranje masne kose, nego ga možete koristiti i u druge svrhe.

image
Za bolji volumen i teksturu kose kao i prirodniji izgled umjesto laka za kosu poslužite se suhim šamponom tijekom stiliziranja frizure.
SHUTTERSTOCK/PROFIMEDIA

Kako još koristiti suhi šampon?

Ako imate tanku kosu, bez volumena, nanesite malo suhog šampona uz tjeme, kako bi se riješili osjećaja da vam je kosa zalijepljena uz glavu te kako biste ju podigli u korijenu.

Ako želite da se vaša kosa doima raskošnije, nanesite proizvod od sredine prema vrhovima kako bi dobili na volumenu.

Ako imate šiške, sigurno vam je poznato da se one zamaste prije ostatka kose, ako vam se ne da prati samo njih - ili pak cijelu kosu - možete se poslužiti suhim šamponom i nanijeti ga parcijalno samo na taj dio.

A suhi šampon može vam poslužiti kao trik za fino stiliziranje frizure, bez korištenja laka za kosu. Suhi šampon odličan je za popravak valova ili bilo kakve podignute frizure - a nanesite ga prije stiliziranja.

Linker
21. travanj 2024 19:24