Getty Images/iStockphoto
Za sve generacije

Spas za kosu tijekom vrućina i ideje za osam brzih, jednostavnih i trendi frizura

Za sve nas koji se znojimo po glavi nema ništa gore nego kada ne možemo ukrotiti kosu na visokim temperaturama. Najbolje što možemo učiniti jest maknuti je s lica i složiti u neku cool frizuru, a mi vam donosimo nekoliko njih za koje nećete potrošiti više od 10 minuta.

Koliko god volimo ljeto, vrućine su iscrpljujuće, a da ne pričamo o 'novom normalnom' i nošenju zaštitnih maski na +30°C. Zato je sasvim razumljivo da vam se ne da svakog dana stilizirati kosu ili sušiti je toplim zrakom sušila.

Ipak, ako želite moderan look, ne trebate uložiti puno truda u frizuru. U nastavku predlažemo top deset frizura uz koje će nesnosne temperature biti lakše podnijeti i to na vrlo cool način. Za svaku od njih treba vam maksimalno 10 minuta, a 'podignut' će svaki ljetni look.

'Neuredna' punđa

Možda najjednostavnija frizura koja je gotova u minuti svakako je 'neuredna' punđa. Za nju vam treba samo gumica ili tek nekoliko ukosnica, ovisno je li vaša kosa tanka i lepršava ili pak čvrsta i neukrotiva.

Ako baš želite, možete i natapirati kosu na tjemenu kako biste postigli veći volumen, ali nije nužno.

Rep s gumicama

Zašto običan visoki rep ne biste doveli na višu razinu? Sve što trebate napraviti jest zavezati gumice po njegovoj dužini i svaki dio malo 'izvući' da postignete glam look.

Punđa s detaljem

Trendseterice su i ne tako davno ponovno poludjele za špangicama koje su postale još ljepše uz dodatak bisera i sjajnih kamenčića. Osim što niz od pet do deset njih izgleda vrlo cool na nisku punđu, krote i one dosadne pramenove kose koji lete posvuda i lijepe vam se na lice.

Pigtail pletenica

Takozvane pigtail ili kečke-pletenice nisu rezervirane samo za curice, već ih i starije žene mogu dobro isfurati. Ovakva frizura je idealna za sport, vožnju u kabrioletu i ostale aktivnosti jer je kosa fiksirana, ne leti zrakom i ne smeta.

Duple punđice

Ako volite razigrane frizure, onda su za vas duple punđice. Podijelite kosu na dva dijela i od pramenova jednostavno napravite punđice, jednu na svakoj strani glave.

Ne morate skupiti svu kosu već dio možete ostaviti da slobodno visi.

Marama

Marama se u frizuru možete ukomponirati na mnogo načina, a jedan od najbržih je da skupite kosu u visoku punđu i oko glave zavežete maramu. Druga solucija jest da je upletete u pletenicu ili pak njome zavežete visoki rep.

Uredan niski rep

Dovoljno jednostavan, a jaaako seksi je uredan niski rep koji jednostavno obožavamo. Kako biste postigli zaglađen izgled, kosu dobro počešljajte, a možete je pošpricati i sprejem za zaglađivanje vlasi. Ako želite sakriti gumicu, omotajte jedan pramen iz repa oko nje i pričvrstite ga ukosnicom.

Mljekarica pletenica

Još jedna vrlo popularna, a vrlo elegantna frizura je pletenica 'mljekarica' koja se plete oko glave. Može se raditi na nekoliko načina, a najbrži i najjednostavniji je da napravite dvije pletenice sa svake strane glave i potom ih podignete na glavu u suprotnim smjerovima.

Ne zaboravite na zaštitu kose

Osim na kožu, UVA i UVB zrake utječu i na kosu koja zbog prekomjernog izlaganja suncu postaje suha, beživotna i boja se lakše gubi. Prije nego napravite neku od gornjih frizura i izađete van, kosu zaštitite nekim od ovih proizvoda:

Clarins Sun Care Oil Mist maglica za tijelo i kosu, Feel Unique, 191 kuna

Ouai Leave In Conditioner balzam, Space.nk, 191 kuna

Kevin Murphy Un.Tangled balzam za zaštitu od topline i sunca, Cult Beauty, 200 kuna

NUXE Sun Moisturising Protective Milky Oil uljno mlijeko za kosu, Feel Unique, 103,53 kune

Olival Sun Hair zaštitni sprej za kosu, 43,92 kune

Čitajte i:

Drastična promjena frizure bila je i više nego potrebna Elli Dvornik: 'Osjećam se kao Shakira'

Moderno, ležerno i upečatljivo: Novi ljetni hit stiže iz popularnog zagrebačkog salona

Ljetno osvježenje Kate Middleton: Nitko do sada nije primijetio promjenu na vojvotkinji

Linker
20. travanj 2024 09:03