u vrtlogu boja

Ovo su pravila manikure koja svi trebaju znati! Trendovi su zabavni, no prava podloga je najvažnija

Od eksplozivnih kontrasta do nježnog nijansiranja - ljetni kolorit poziva na stilske igre s lakovima. Pritom ne zaboravite na podlogu jer samo na njegovanim rukama boje doista dobro stoje.

Ovosezonske hit boje na noktima nemoguće je previdjeti - njihovi neonski efekti toliko su izražajni da se čak i hladne plave i zelene nijanse doimaju “usijanima“. No s kričavim lakovima nije uvijek lako: premda su omiljeni u ležernim kombinacijama za plažu i izlaske, žene se često pitaju nisu li ipak prekičasti za poslovne i svečane prigode.

image
Chiara je poznata po kolorističkim eksperimentima.
DANIELE VENTURELLI /GETTY IMAGES

Milanska modna blogerica i dizajnerica Chiara Ferragni (34) očigledno nema takve dileme. Jedna od najistaknutijih stilskih ikona današnjice, koja je nedavno postala globalnom ambasadoricom draguljarske kuće Bvlgari, upravo je na njihovoj svečanoj večeri pokazala kako se lak za nokte u “nemogućoj“ zelenoj boji može glamurozno spariti s crnom baršunastom haljinom i raskošnom smaragdnom ogrlicom.

image
Ključno je da nokti budu pravilno njegovani i da se nanosi odgovarajući lak.
GETTY IMAGES

Čitajte i: Jesensko raspoloženje na noktima: S ovim nijansama lakova ne možete pogriješiti

Chiara je poznata po kolorističkim eksperimentima pa uživa i u skittles manikuri, nazvanoj prema istoimenim raznobojnim bombonima. Nokti se lakiraju u različitim bojama, ili se pak na svakom noktu pojavljuje drukčija nijansa jedne boje. Skittles već dulje vrijeme ne izlazi iz mode jer izvrsno izgleda u svim mogućim varijantama, od eksplozivnih kontrasta pa sve do najnježnijeg nijansiranja.

image
Skittles već dulje vrijeme ne izlazi iz mode.
GETTY IMAGES

Usporedno sa snažnim koloritom (među ovosezonskim favoritima su sunčano žuta, duboko plava i boja lavande), veliki su hit pastelne i takozvane nude nijanse u pomalo otkačenom izdanju.

image
Usporedno sa snažnim koloritom, veliki su hit pastelne i takozvane nude nijanse.
GETTY IMAGESGE

Čitajte i: Olja Vori nije odoljela novom trendu u manikuri: Na špici pokazala kakvi su nokti hit sezone

"Moderna verzija francuske manikure - takozvana mikro manikura - vrlo je efektna jer duž vrha nokta nema uobičajenu bijelu liniju, nego se umjesto nje iscrtava vrlo tanka linija u izražajnoj boji, poput narančaste, koraljne, ljubičaste... Jake i nježne boje odlično se dopunjuju i u nail artu, u kojemu je sada osobito popularna tehnika zvana “swirl”, odnosno vrtlog. Nokti se oslikavaju valovitim, apstraktnim motivima koji se lijepo mogu dopuniti sićušnim ukrasnim folijama zlatnog i srebrnog sjaja", kaže Marina Pavlović, vlasnica zagrebačkog salona za uređivanje noktiju Rašpa.

image
Što su nokti prirodno masniji, to kraće lak na njima ostaje postojan.
GETTY IMAGES

U Rašpi se bave isključivo prirodnim noktima bez umjetne dogradnje. Ključno je, dodaje Marina, da nokti budu pravilno njegovani i da se nanosi odgovarajući lak. Naime, za trajnost laka presudna je podloga, odnosno struktura i masnoća noktiju, a to se razlikuje od osobe do osobe.

image
Za trajnost laka presudna je podloga, odnosno struktura i masnoća noktiju.
GETTY IMAGES

Što su nokti prirodno masniji, to kraće lak na njima ostaje postojan. Također je bitno “pogoditi” boju jer ma koliko vam se neka sviđala, možda nije u skladu s vašim (pod)tonom kože - primjerice, blijedoj puti s prirodno ružičastim podtonom ne pristaju hladne boje lakova. Stoga prije lakiranja treba izdvojiti željenu boju iz nijansera (odnosno palete za isprobavanje nijansi) te ju staviti na nadlanicu i promotriti kako se slaže s kožom, preporučuje vlasnica salona Rašpa.

Linker
15. travanj 2024 15:54