PRIRODNA KOZMETIKA

Homemade pripravci: Zdrave domaće maske za kosu koje možete jednostavno napraviti

Postoji li veći neprijatelj kose od visokih temperatura i soli nakon kupanja u moru? Ako silno želite izbjeći kemijske sastojke kako bi poboljšali zdravlje kose, donosimo vam nekoliko prirodnih rješenja.

Ljeto nam uskoro stiže, a vruća sezona sa sobom donosi nekoliko problema s kosom, kao što su svrbež, masno vlasište i perut. Stoga je najvažnije voditi brigu o svojoj kosi tijekom vrućih vlažnih dana. Donosimo pet domaćih maski za kosu koje će spriječiti vaše ljetne muke i pružiti vam meke, sjajne i zdrave vlasi.

Šećer i kokosovo ulje za oštećenu kosu

Ova maska za kosu najbolja je za one koji imaju perut. Šećer ljušti vaše vlasište i uklanja ljuskice suhe kože. Kokosovo ulje i ulje čajevca sprječavaju bakterijske infekcije i potiču cirkulaciju krvi u folikulima dlake. Pomiješajte kokosovo ulje sa šećerom, uljem paprene metvice i uljem čajevca. Nanesite ga na kosu i vlasište, pričekajte jedan sat i isperite šamponom.

image

Iskoristite sastojke kod kuće za njegu kose

PEXELS

Banana i avokado za regeneraciju kose

Ova maska za kosu od banane i avokada nahranit će vašu kosu tijekom ljeta kada vam u potpunosti ispucaju vrhovi. Prepun vitamina A, avokado pomaže spriječiti opadanje kose i pospješuje rast kose, dok banane prirodno vlaže kosu i vlasište. Pomiješajte zrele banane s pulpom avokada, mentom i medom. Nanesite ovu smjesu na cijelu kosu i vlasište. Pričekajte 30-45 minuta, a zatim isperite normalnom vodom.

Jogurt, med i jaje za oštećenu kosu

Oštećenu kosu možete obnoviti maskom za kosu od jogurta, meda i jaja. Ova maska pružit će bitne hranjive tvari vašoj kosi i učiniti je zdravom i sjajnom. Jaja jačaju folikule dlake i sprječavaju opadanje kose, dok jogurt i med djeluju kao prirodni regeneratori i tretiraju oštećenu kosu. Umutite samo jedno jaje s medom i jogurtom i nanesite smjesu na kosu. Pričekajte 20 minuta prije nego što kosu isperete blagim šamponom.

Jagode i majoneza za sjaj kose

Jagode su izvrsne za vašu kosu tijekom ljeta jer antioksidansi u njima štite stanične membrane vašeg vlasišta. Velike količine ulja i jaja u majonezi jačaju vašu kosu i daju joj sjaj. Zgnječite malo jagoda i dobro ih pomiješajte s malo majoneze. Nanesite na mokru kosu i ostavite da djeluje 15 minuta te zatim isperite vodom.

image

Domaći pripravci za kosu

PEXELS

Kokos za obnovu kose

Ljeto može učiniti vašu kosu suhom i beživotnom. Isprobajte ovu super-bogatu masku za kosu od kokosove kreme kako biste kosu učinili sjajnom i zdravom. Iz nježno zelenog kokosa izvadite svježu kremu. Kremu lagano zagrijte dok ne postane mekana. Umasirajte na kosu i vlasište. Zamotajte kosu toplim ručnikom i pričekajte 30 minuta te sperite blagim šamponom.

Linker
19. travanj 2024 04:56