koristan vodič

Crvena je statement nijansa proljeća! Što morate znati prije nego obojite kosu u vatrenu nijansu?

Crvenokose žene uvijek su bile na glasu kao strastvene, nepokolebljive, snažne. Budimo realni, crvenu boju na kosi ne može nositi baš svatko jer za nju je potreban stav i samopouzdanje. No, osim toga, crvena kosa zahtijeva posebnu njegu jer se najbrže ispire, a sve se promjene na njoj brzo vide.

Otkako je slavna manekenka Kendall Jenner smeđu kosu obojila u bakreno crvenu, žene diljem svijeta su se ponovno pomamile za ovom vatrenom bojom.

No, ona nije jedina - sličnu promjenu napravila je i Sophie Turner, zvijezda serije "Igra prijestolja" i supruga glazbenika Joea Jonasa, koja je odabrala vrlo intenzivnu grimiznu. Iako je crvena boja boja jeseni, sve upućuje kako ćemo je nositi tijekom nadolazećeg proljeća i to u raznim varijantama.

image

Kendall Jenner

LAURENT SALMON/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

Crvena je boja snage, no, u njoj ima i malo romantike. Bakrene "keltske" nijanse slične su prirodnoj crvenoj kosi, ali su puno bogatije i intenzivnije. S druge strane, jednako privlačne su i breskvaste nijanse, odnosno "rose gold" nijanse koje predivno izgledaju na plavoj kosi.

Što morate znati prije nego kosu obojite u crveno?

Bojanje kose u crvenu nijansu prilično je zahtjevan proces, ne toliko zbog samog bojanja, već zbog odabira nijanse i njezinog održavanja. Ako vam je želja obojiti kosu u crveno, možda već imate predodžbu koju nijansu želite, no važno je napomenuti da je trebate uskladiti s bojom svog tena.

Uz svjetliju kožu pristaju suptilno crvene, breskvaste, zlatno-bakrene i jantarne boje, dok će tamnijem tenu pristajati pigmentiranije nijanse crvene poput višnje, šljive, tamno-grimizne i slično.

Čitajte i: Novi trend bojenje kose inspiriran je zimom, a mnoge zvijezde i trendseterice već su ga prihvatile

Također morate paziti i na kakvu podlogu dolazi crvena boja, odnosno je li vaša kosa svjetlija, tamnija te je li prije bojana. Smeđa kosa bolje će primiti intenzivnije crvenu boju poput maline, trešnje i nijanse bobičastog voća, a plava i svijetlosmeđa podloga primit će svijetlije crvene nijanse.

image

Sophie Turner

RINDOFF-BORDE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Pripazite na pranje

Da vam crvena boja što duže potraje, koristite šampone bez sulfata ili one za crvenu kosu. Također, kosu nikada ne perite prevrućom vodom jer ona brže skida boju, ali i isušuje vlasište i kosu. Često kupanje u bazenima i moru brže će isprati svaku nijansu crvene pa nemojte pretjerivati u tim aktivnostima.

Puno, puno njege

Nadalje, crvena boja najbrže se ispire i najteže se održava pa je potrebno mnogo njege specijaliziranim balzamima i maskama za održavanje boje. Nemojte se zabrinuti ako će vam se boja u sljedećih nekoliko pranja ispirati - to je normalno, važno je samo da je njegujete kako ne bi brzo blijedila.

Kako bi crvena zaista izgledala živahno i potpuno pigmentirano, svakih nekoliko tjedana dobro je produžiti joj vijek preljevima, odnosno polutrajnim tretmanima koji će održati gornji sloj boje živim i sjajnim.

Čitajte i: Njezin osobni frizer otkriva ‘koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle‘

Samo profesionalne ruke

Iako je najlakše i najbrže obojiti kosu kod kuće, boje koje se mogu pronaći u drogerijama ili supermarketima nisu toliko kvalitetne kao one koje frizeri koriste u salonima. Najljepšu boju postići ćete samo ako se prepustite rukama profesionalaca jer oni će točno znati što vašoj kosi treba i kako je minimalno oštetiti kod bojanja.

Inspirirajte se crvenim nijansama slavnih dama!

image

Emma Stone

JIM RUYMEN/UPI/PROFIMEDIA
image

Rihanna

KEITH MAYHEW/LANDMARK MEDIA/NEWSCOM/PROFIMEDIA
image

Florence Welch

MICHAEL TRAN/AFP/PROFIMEDIA
image

Blake Lively

TUUKKA JANTTI/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA
Linker
05. ožujak 2024 17:04