PRESLATKE KREACIJE

Zbog kukičanih komada Marine Kukoč poželiš opet biti dijete

Iako se još kao dijete zaljubila u ovu vještinu, ideja da se time bavi u slobodno vrijeme došla joj je sasvim slučajno prije dvije godine kada je prvi puta vidjela kukičane igračke.

Oduvijek su vas zanimali kukičani komadi, ali niste znali gdje ih možete pronaći? Na pravom ste mjestu jer otkrili smo pravu majstoricu ovog zanata! Kreacije simpatične Marine Kukoč, na Instagramu poznate i kao kuk1ca, rijetko će koga ostaviti ravnodušnim.

Oduvijek je bila kreativac, baka ju je naučila plesti i kukičati još kao curicu u osnovnoj školi, a znanje je kasnije dodatno "brusila". Iako je od rane dobi gajila ljubav prema heklanju, ideja za pokretanjem brenda pojavila se prije dvije godine, a za portal Gloria.hr ispričala je više o svojim kukičanim komadima.

image

Marina Kukoč

PRIVATNA ARHIVA

"Sve je počelo tako što sam se inspirirala na YouTube kanalima i čim sam napravila svog prvog medvjedića znala sam da će postati ovisnost, koja evo još traje. I to čak intenzivnije nego na početku. Nedugo nakon toga sam otvorila Instagram profil i malo po malo ljudi su posjećivali profil, poznanici su naručivali za sebe ili bližnje i tako su se stvarale nove stvari i sve veći asortiman i veća ponuda", započela je Marina.

"Inače radim kao profesorica matematike i fizike i ovo više vidim kao hobi koji me uz redoviti posao u slobodno vrijeme dodatno ispunjava i zabavlja", kaže Marina i nastavlja kako je nastao naziv brenda.

image

Marina Kukoč

PRIVATNA ARHIVA

"Naziv Kuk1ca je nekako bio logičan izbor s obzirom na to da se prezivam Kukoč, kroz srednju školu su me zvali Kuki. Samo sam zamijenila slovo "I" brojem 1 jer oblikom podsjeća na moj glavni alat, kukicu", govori šaljivo ova 31-godišnjakinja te nam otkriva i kakve materijale koristi: "Većinom su to pamučni materijali. Primjerice, sve mazilice/tješilice i lutkice za najmlađe su od čistog češljanog pamuka s antialergijskim punjenjem tako da su sigurne i mogu se prati ručno ili u perilici na niskoj temperaturi.

Samu simboliku kreacije određuje kupac a na meni je da uz svoj osobni touch ostvarim tu ideju i simboliku što vjerodostojnije.

image

Heklani komadi Marine Kukoč

PRIVATNA ARHIVA
image

Heklane torbice

PRIVATNA ARHIVA

No, nisu mazilice/tješilice i lutkice za djecu sve što smo pronašli u njenoj ponudi, tu su i personalizirani okviri s imenom dječice kao dekorativni ukrasi za zid, vrtuljci/mobili za dječji krevetić, mini figurice životinja te kukičane torbice.

Inspiracije nikad ne nedostaje;stalno se nešto vrti po glavi,čak imam više novih ideja nego vremena za realizaciju.

"Svaka narudžba je zahtjevna sama po sebi jer sam sama sebi najveći kritičar i uvijek težim da svaka nit bude na svom mjestu. Draže mi je čak kad netko zatraži nešto novo jer cijeli proces bude izazovan i zahtjevan ali na kraju kad dovršim i dobijem pozitivan feedback, sve se isplati", otkriva nam simpatična dizajnerica, a pokazala nam je i svoju najdražu kreaciju.

"Ako moram izdvojiti nešto posebno onda bi to sigurno bio zeleni autić. Mislim da u životu nisam pretražila više automobila online nego tada", govori kroz smijeh Marina i otkriva tko najviše potražuje njene proizvode.

image

Omiljeni proizvod dizajnerice

PRIVATNA ARHIVA

"Većinom žene, majke, kume, sestrične, prijateljice koje žele nećacima, svojoj ili djeci kojoj su kume kupiti poklon za rođenje, krštenje ili kao uspomenu i ukras. Ponekad su i momci naručivali figurice kao poklone za svoje djevojke. Cijene su po dogovoru, ovise o veličini i složenosti izrade, ali su pristupačne."

Ideju s personaliziranim dječjim kreacijama razvila je na molbu prijateljice koja je tražila poklon s imenom za jednu buduću mamu i njenu curicu.

"Odmah sam zamislila da bude što nježnija i što više girly moguće i to je morala biti balerina; bijeli zeko u nježnoj paleti roze boje, a okvir i baloni koje drži su dali taj sneni mot koji sam htjela. Nakon toga ideja balona i imena je ostala, samo su se životinjice, imena i palete boja mijenjale", kaže Marina za kraj i otkriva što je ispunjava u stvaranju ovih veselih kreacija.

image

Heklani komadi Marine Kukoč

PRIVATNA ARHIVA
image

Heklani komadi Marine Kukoč

PRIVATNA ARHIVA
image

Heklani komadi Marine Kukoč

PRIVATNA ARHIVA
image

Heklani komadi Marine Kukoč

PRIVATNA ARHIVA
image

Heklani komadi Marine Kukoč

PRIVATNA ARHIVA

"Često kupci nisu sigurni što točno žele pa uz konzultacije i sugestije dolazi do izražaja moja kreativnost i u toj slobodi zaista uživam. Svaki put kad netko zatraži nešto novo doživim ‘challenge accepted‘ trenutak i radim kao da bih radila za sebe i upravo zbog tog djeteta u sebi se nadam da ću za ovo uvijek imati vremena, volje, inspiracije i potpore", zaključila je.

Linker
28. ožujak 2024 08:59