BILJANA BLIVAJS CROPIX
Intervju

Victorija Druško i slatke majčinske brige: ‘Svaka majka treba odvojiti vrijeme za sebe‘

Influencerica Victorija Druško, nova Glorijina kolumnistica, otkriva kako joj je majčinstvo promijenilo život nabolje, kao i uspješnu formulu za usklađivanje privatnih i poslovnih obaveza

Influencerica Victorija Druško, nova Glorijina kolumnistica, otkriva kako joj je majčinstvo promijenilo život nabolje, kao i uspješnu formulu za usklađivanje privatnih i poslovnih obaveza

Osječanka Victorija Druško odmah nakon završetka osnovne škole znala je da će se baviti kreativnim poslom. Stoga je upisala Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, a potom, prije jedanaest godina, pokrenula blog. Aktivirala se i na društvenim mrežama objavljujući sadržaje o modi, ljepoti i putovanjima. Kako je odmalena fotografirala i stilizirala, odlučila se tome ozbiljno posvetiti pa fotoaparatom bilježi rođendane, krštenja i vjenčanja. No, otkako je prije četiri mjeseca postala majka malene Mille, posao je stavila na čekanje do iduće godine, za koju ima velike planove.

Koliko je veseli nova, majčinska uloga, Victorija ne može sakriti. Tijekom cijelog snimanja za Gloriju IN nije prestajala zaljubljeno pogledavati u četveromjesečnu kćer. Victorija i njezin suprug Boris hvale je i kažu kako bolju bebu nisu mogli ni zamisliti: plače samo kada je gladna, a nije imala problema ni sa spavanjem ni grčevima. Iako sve ide dosta glatko, život im se, naravno, iz temelja promijenio.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Otkako sam postala majka, osjećam se zrelije i odgovornije jer podižem i brinem o jednoj novoj osobi. Svaki dan naučimo nešto jedna o drugoj i jako me veseli uloga majke", rekla je Victorija. Na svom profilu na Instagramu blueturpetine više ne dijeli samo modne kombinacije, sada je fokus na majčinstvu. Balansiranje karijere i nove uloge uopće joj, kaže, ne pada teško jer pažnju koju posvećuje djetetu pretače u sadržaj koji stvara. U majčinstvu ju je, kaže, najviše iznenadilo razdoblje babinja.

"Nisam očekivala toliku navalu emocija. Bilo me strah, no imala sam veliku podršku supruga i okoline. Suprug se sjajno snašao u ulozi oca te smo pomagali jedno drugom, sve smo zajedno učili, otkrivali, čitali, raspitivali se jer oboje prije Mille nismo baš puno znali o bebama. Prije poroda prošli smo i tečaj za roditelje, ali, iskreno, kada smo došli kući iz bolnice, pogledali smo se i pitali: "A što sada?" No, ubrzo smo se uklopili u ulogu roditelja, razvili neke naše male rituale", govori influencerica, koja svaku večer kupa Millu zajedno sa suprugom, a kada im kći zaspi, pogledaju neku seriju ili film. Iako su, naime, usporili tempo, i dalje vole kvalitetno iskoristiti svaki slobodni trenutak.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Volimo otići na izlet ili ručak. Kada je Milla imala mjesec i pol dana, išli smo na četiri tjedna u Split. Smatram da se sjajno snalazimo svi troje i baš volim našu malu obitelj. Veselim se gledati je kako odrasta, svemu što nam budućnost donosi i svim zajedničkim trenucima" nastavlja Victorija. Njihov dan počinje već oko sedam ujutro kada se budi Milla, a završava oko ponoći. Slobodno vrijeme provode većinom u šetnjama, fotografiranju, pripremi zdravih obroka i pospremanju kuće, a Victorija je prije dva mjeseca počela ponovno i vježbati. I premda bi joj u Zagrebu kao influencerici bilo lakše raditi, Victorija obožava svoj rodni Osijek i za sada se ne namjerava seliti.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Oduvijek sam smatrala da je Osijek idealan grad za život. Ima dovoljno sadržaja, mnogo zelenih površina. U Osijeku posjedujemo nekretninu te smo odlučili ostati i tu graditi život. Zagreb je isto divan grad, no možda je malo previše užurban za nas, Osijek nam je baš grad po mjeri. Najdraže mjesto mi je naša tržnica koja vrvi životom i bojama. Volim i osječku tvrđu koja je predivna, fotogenična i povijesna. Život u Osijeku je lijep. Nije dinamičan kao u nekim većim gradovima, tempo je malo sporiji. Ljudi su prijateljski nastrojeni, parkovi su predivni. Jedina mana su komarci ljeti. No, kada se sve doda i oduzme, ne bih se odselila", kaže Victorija, koja inspiraciju za svoj sadržaj na društvenim mrežama pronalazi u svemu što ju okružuje: glazbi, bojama, ljudima, a najsretnija je kada uspije fotografijom ovjekovječiti neku emociju. No, sve to ne bi mogla bez suprugove podrške.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Smatram kako je vrijeme rezervirano samo za nas dvoje jako bitno u braku. Često se međusobno iznenadimo malim znakovima pažnje kao što je kuhanje omiljenog ručka, cvijet, doručak u krevetu. Nakon rođenja djeteta, svaka majka treba odvojiti vrijeme za sebe. Volim se urediti i vesele me posjeti frizeru, moja rutina u njezi, odlasci na manikuru, vježbanje. Bitno je osjećati se lijepom u svojoj koži" - poručuje Victorija, koja obožava ulagati u vječne, odnosno klasične komade.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Prije sam često kupovala odjeću brze mode, no kako postajem starija, tako pametnije ulažem u neke vječne, klasične komade odjeće kao što su vuneni kaput, kožna jakna, torbice koja su mi dugo na listi želja... Volim i second hand dućane, sviđa mi se što je svaki komad odjeće jedinstven i najčešće nešto nađem kada to najmanje tražim. Moj omiljen kaput je upravo iz second handa, volim vintage stil, a i odjeća je prije bila značajnije kvalitetnija. Šoping balansiram između high street trgovina i second hand dućana. Ove jeseni u shopping košaricu namjerava ubaciti par dobrih, kaubojskih čizama koje podižu svaku kombinaciju", rekla je Victorija, koju će čitateljice i čitatelji časopisa Gloria i Gloria IN uskoro moći upoznati kao našu kolumnisticu.

Linker
28. travanj 2024 05:05