PRESS
ove srijede

Ugledni saksofonist Igor Lumpert stiže u Peti Kupe, a dovodi i vrhunske njujorške glazbenike

"Sinchronisity" okuplja vrhunske glazbenike s njujorške jazz scene. Uz neke novije skladbe, materijal koji sviraju uključuje i one iz multimedijskog projekta ‘‘Resistance of the Earth‘‘ koje je Lumpert skladao 2012. godine.

"Sinchronisity" okuplja vrhunske glazbenike s njujorške jazz scene. Uz neke novije skladbe, materijal koji sviraju uključuje i one iz multimedijskog projekta ‘‘Resistance of the Earth‘‘ koje je Lumpert skladao 2012. godine.

Ugledni slovenski saksofonist s njujorškom adresom Igor Lumpert sa svojim novim projektom "Sinchronisity" ove srijede, 6. ožujka stiže u Peti Kupe. "Već neko vrijeme me inspirira proces u kojem znakovi, oblici i obrasci iz mog svakodnevnog života u Brooklynu pokreću sjećanja na moje rodno Novo mesto i Sloveniju. Kad sam doma, proces ide u suprotnom smjeru, a rodni me grad podsjeća na Brooklyn. Ovo iskustvo inspiriralo je novi projekt Sinchronisity", kazao je Lumpert.

image

Igor Lumpert

PRESS

"Sinchronisity" okuplja vrhunske glazbenike s njujorške jazz scene. Uz neke novije skladbe, materijal koji sviraju uključuje i one iz multimedijskog projekta "Resistance of the Earth‘" koje je Lumpert skladao 2012. za završetak projekta Europske prijestolnice kulture.

Igorova fuzija jazza, funka, istočnoeuropskih ritmova i neo-bopa dovela ga je do pozornica u prestižnim svjetskim klubovima i na festivalima. Nastupao je na jazz festivalima u Münchenu, Ljubljani, Beogradu, Novom Sadu te u velikim jazz klubovima u New Yorku. Pozornicu je dijelio s legendama jazza kao što su Reggie Workman, John Abercrombie i Chico Hamilton.

image

Leo Genovese

PRESS

Leo Genovese je argentinski jazz pijanist, klavijaturist i skladatelj koji je svirao s bendom The Mars Volta. S velikim Wayneom Shorterom osvojio je Grammy za najbolju jazz improvizaciju, i to za kompoziciju sa Shorterovog albuma "Live at the Detroit Jazz Festival". Genovese je dobio i kritičarsku nagradu DownBeat za najboljeg novog pijanista.

image

Drew Gress

STEVEN SUSSMAN

Njujorški basist Drew Gress intenzivno nastupa s umjetnicima na vrhuncu suvremene improvizirane glazbe. Uz nekoliko bendova koje je vodio, svirao je i s glazbenicima kao što su Ralph Alessi, Don Byron, Bill Carrothers i Ravi Coltrane.

image

Jeff Williams

PRESS

Impresivan je i popis glazbenika s kojima je surađivao bubnjar Jeff Williams. Na sceni već više od 50 godina, Jeff je u početku svirao sa Stanom Getzom, a niz suradnji nastavio je s imenima kao što su Dave Liebman, Joe Lovano, Lee Konitz i mnogi drugi.

image

Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio

GORAN BEROVIĆ
Linker
27. travanj 2024 08:13