POWER OF LIGHTS

Evo zašto biste ovih dana trebali posjetiti Gospić. Sigurni smo da će vas razlozi oduševiti

Ovog srpnja u Gospiću pregršt svjetlosnih čarolija, koncerti, dječje predstave i noćne utrke u čast 167. obljetnice rođenja Nikole Tesle.

Ove godine svevremenski genije Nikola Tesla proslavio bi 167 godina, stoga se u njegovom rodnom kraju nadaju, da će barem jednom munjom na večernjem nebu, prošaranom prekrasnim svjetlosnim instalacijama, pozdraviti svoj kraj i mnogobrojne posjetitelje, koji će se okupiti od 8. do 10. srpnja u Gospiću, u čast njegova rođenja.

image

Svjetlosna simfonija: Tesla - Power of Lights

TZ GRADA GOSPIćA

U organizaciji Grada Gospića i Turističke zajednice grada Gospića, održat će se mnogo raznovrsnih te vrlo atraktivnih događanja, od umjetničkih, sportskih, glazbenih, kao i dječjih. Program Tesla - Power of Lights, samo je dio cjelomjesečnih događanja koji će zasigurno privući mnoge posjetitelje, bilo da samo prolaze ovim prekrasnim krajem ili odabiru atraktivnu Liku za svoj godišnji odmor u zelenilu, na ugodnim temperaturama.

image

Ove se godine obilježava 167 godina od rođenja genija Nikole Tesle

TZ GRADA GOSPIćA

Program započinje u subotu, 8. srpnja, u večernjim satima, kreativnom predstavom za djecu, naziva Krijesnice. Iako namijenjena najmlađima nikoga neće ostaviti ravnodušnim jer maleni umjetnici poigrat će se sa svjetlosnim efektima na tlu i u zraku. Nakon umjetničkog uvoda, kostimirani “Nikola Tesla” povest će posjetitelje u šetnju Gospićem te ih upoznati s njegovim životom i radom. Šetnja je tek uvertira u zanimljivu večer, koja se nastavlja nastupom, odnosno radionicom žonglerske tehnike, Poi. Nakon njih, glazbeno zagrijavanje kreće uz gospićku mladu nadu elektroničke glazbe Maka Kolića, a atmosferu će svojim izvedbama dovesti do vrhunca, Andrologic aka Fabric of Dreams, koji savršeno kombinira beatove i već godinama surađuje s mnogim jakim svjetskim imenima elektronike. Koncert je besplatan, a održat će se u atriju gospićkog KIC-a.

image

Andrologic aka Fabric of Dreams

TZ GRADA GOSPIćA
image

DJ Mak Kolić

TZ GRADA GOSPIćA

Nedjelja, 9. srpnja, stvorena je za druženje s prijateljima i obitelji, a radi li se o boravku na svježem zraku vrijednost je još veća. Od 19 sati starta 4. izdanje utrke Lika Night Run, uz vodstvo Atletskog kluba Velebit, a prije nje djeca će odmjeriti snage na dječjoj utrci. Od 21.30 pozornicu na otvorenom preuzima grupa koja trenutno puni arene, Dalmatino, a sada će je imati prilike slušati i posjetitelji u Gospiću. Zapjevat će vam “Dvi, tri riči”, i pozvati vas da s njima potražite “Zvizdu Danicu”. No, da ne bi sve ostalo samo na glazbi, koncert će pratiti i interaktivna igra svjetla - laserska harfa, labirint i laser show i tako na jedinstven način zaokružiti kompletan doživljaj.

image

Laser show u Gospiću

TZ GRADA GOSPIćA

Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu domaćin je trećeg dana manifestacije, 10.07., i tada će ulaz za posjetitelje biti besplatan. Od raznolikog sadržaja izdvaja se okrugli stol na temu: “Tesla - čovjek ljudskih osobina”, a vješti u biljaru sigurno će se okušati u karambol biljaru s Teslom, s početkom u 16 sati. Večernji program zahuktava se od 21 h glazbeno-scenskom predstavom Janeza Dovža, predstavnika Nikola Tesla networka.

image

Svjetlosna simfonija: Tesla - Power of Lights

TZ GRADA GOSPIćA
image

Svjetlosna simfonija: Tesla - Power of Lights

Josip Durdov

Ljeto u Lici ipak ne staje tu, program traje čitav mjesec, stoga izdvajamo još neka događanja koja svakako vrijedi posjetiti. Grupa Vatra svojim će hitovima sve zagrijati 15.7., a 20.07 od 17 h kreće noćni uspon na Visočicu. U koncertima grupe Latino i Slavonskih Lola Gospićani će guštati 22.7., a već sljedećeg jutra, zagrijat će se ljubitelji bicikliranja na uvijek veseloj biciklijadi. Svega nekoliko dana prije kraja mjeseca, 28.7. stiže prava glazbena poslastica - grupa Urban&4. Ljubitelji kazališta također će moći odabrati prave poslastice: 12.7. je na rasporedu predstava Teatra Kerekeš, idući dan na pozornicu stiže Pero Juričić sa svojom predstavom, 19.7. se može pogledati kazališna predstava Teatra Lectirum, a umjetnički četverolist zatvara 25.7., Teatar Planet Art.

image

Program srpnja u Gospiću, 2023.

TZ GRADA GOSPIćA
image

Program srpnja u Gospiću, 2023.

TZ GRADA GOSPIćA

Ulaznice za koncerte Urban&4 i grupe Vatra mogu se kupiti u gospićkom KIC-u, a svi ostali programi su besplatni. Detaljnije o programu možete pogledati na web stranici grada Gospića.

Linker
24. travanj 2024 04:36