Zvuči sjajno!

Electronic Beats stiže u Zagreb: Zvučna imena na Prisavlju i u Petom Kupeu

Ne propustite jedinstveni glazbeno-scenski spektakl koji će rasplesati posjetitelje na dvije kultne lokacije grada Zagreba.

Festival Telekom Electronic Beats, jedinstveni glazbeno-scenski spektakl, 10. rujna dolazi u Zagreb i to na dvije kultne lokacije. Tako će svi posjetitelji od 15:00 sati kod Kockice (Prisavlje 14), moći uživati u zvukovima mladih umjetnika Mura Masa, Georgia, Eartheater i Trokut, a od 23:00 sata zabava se seli u Peti Kupe (Trnjanska cesta 5). Tamo će se za nastavak dobrog provoda do sitnih jutarnjih sati pobrinuti Afrodeutsche, Maja Pa, Feelipa i DJ Labud.

Ulaz na festival je besplatan, a s obzirom na ograničen broj mjesta, preporuča se registrirati preko platforme Entrio. Ulaznice se rezerviraju za svaku lokaciju pojedinačno, a mogu se rezervirati dvije po lokaciji.

image

Mura Masa najzvučnije je ime festivala

PRESS

Najistaknutije ime festivala koji se ponovno vraća u Zagreb je producent Alexander Crossan, poznatiji kao Mura Masa, dobitnik Grammyja koji je iznimno cijenjen zbog svog rada te brojnih uspješnih suradnji s umjetnicima, kao što su A$AP Rocky, Charlie XCX, Stormzy i drugi. Mura Masa potpisuje i službene remixeve za Lady Gagu, HAIM i Nilea Rodgersa.

Trokut čine petero glazbenika koji kombiniraju suvremeni jazz, elektronsku glazbu, rock i trip-hop u svježe i jedinstveno, intenzivno, višeslojno i eksperimentalno, istovremeno zadržavajući jednostavnost i pristupačnost zvuka.

image

Georgia nastupa kod Kockice

RYAN SARADJOLA

Potraga za uzbuđenjem, hedonizmom i vrtlogom emocija euforije, slomljenog srca i melankolije, ali uvijek sa sjećanjem na dobra vremena glazbeni su potpis umjetnice imenom Georgia. Glazbeni stil umjetnice Eartheater sastoji se, pak, od bogatih harmonija koje se svijaju između napetosti i opuštanja, oštrih tonova i vokala u kontrastu sa suzdržanošću, romantičnosti i raskošnosti.

Za afterparty do zore u Petom kupeu bit će zaslužni zanimljivi i energični, ponekad eklektični setovi Maje Pa, koja ih postiže miksanjem novih beat, electro, EBM, italo, acid i eksperimentalnih stvari. Stil sviranja DJ Labuda je eklektičan, elektronika prožeta dubom, preko electro i bleepish techna, do avanturističkih trenutnih mutacija basa, ali uvijek s naglaskom na flowu i funkcionalnosti kluba.

image

Eartheater

DAKOTAH MALISOFF

Glazbena umjetnica Feelipa poznata je po svojoj ljubavi prema elektronskoj glazbi i zvuku undergrounda, dok glazbeno ime Afrodeutsche stoji iza poliritmičkih skladbi koje integriraju široku lepezu glazbenih žanrova, uključujući afrofuturistički electro i techno, klasični solo klavir i Detroit legacy house.

Electronic Beats festival slavit će umjetnost, ekspresiju, različitost, solidarnost i optimizam uz top lineup i odlične beatove.

Osim glazbenog dijela, Hrvatski Telekom pripremio je brojna iznenađenja za posjetitelje. Neizostavan dio je i gastro ponuda te jedinstveni pop up sneaker shop Shoe Clinique, besplatne tetovaže by Siniša Radošević i sladoled bar Melt Gelato.

image

Electronic Beats festival počinje 10. rujna

PRESS

I na kraju, ali ne manje važno, Telekom Electronic Beats je domaćin posebnog panela na temu: "NOVA REALNOST MODE JE DIGITALNA". Održat će se 10. rujna 2022. od 16:00 do 17:00 sati u Kinu Urania. Sudjeluju: Tribute Brand, Trashymuse, E.A. 1/1 Silvio Vujičić, Telekom Electronic Beats, Kathleen Karrer. Moderatorica panela biti će Shama Nasinde iz časopisa Schön! Popratni događaj je besplatan i ograničenog je kapaciteta. Više detalja uskoro na društvenim mrežama.


O Telekom Electronic Beats

Od 2000. godine, europski glazbeni program Telekom Electronic Beats reflektira evoluciju glazbe, dizajna, umjetnosti, mode i novih tehnologija. Praktički niti jedna druga brend inicijativa nije imala tako trajnu i utjecajnu uključenost u glazbenu kulturu. Projekt se fokusira na Web3 iskustva, streaming, audiovizualni sadržaj i događaje uživo. Među dosadašnjim sudionicima bili su međunarodni umjetnici kao što su Gorillaz, Grace Jones, Roisín Murphy, London Grammar i Billie Eilish.

Linker
19. travanj 2024 23:51